Jump to content

Pardus Kurumsal 2 Beta Hazır!


KemalALKIN

Recommended Posts

[center][size="3"][color="#000000"][size="5"][color="#9932CC"][b]Pardus Kurumsal 2 Beta Hazır![/b][/color][/size]

[img]http://www.ozgurlukicin.com/media/upload/image/kurumsalalpha_little.png.png[/img]

Pardus 2011 sürümü hızla yaklaşırken, bir güzel haber de Kurumsal 2 tarafından geldi. Bugün Kurumsal 2 sürüm yöneticilerinden Ozan ÇAĞLAYAN'ın duyuru listesine attığı e-posta ile Pardus Kurumsal 2 Beta sürümü duyuruldu.

Pardus'un kurumsal pazara yönelik bu yeni ürününün beta sürümünde pek çok hata düzeltmesi var. Örneğin, Ağ Yöneticisi'nın çökmesine yol açan glib hatası giderilmiş durumda.

Pardus teknolojilerindeki gelişmelere bakacak olursak, PiSi ve ÇOMAR'da da birçok güncelleme ve yeni özellik bulunuyor. YALI'daki güncellemeler ve yenilikler sayesinde de daha kolay ve güvenli bir kurulum sağlanmış durumda. LVM ve RAID desteği de YALI'ya eklenmiş olarak geliyor.

Pardus Kurumsal 2 Beta'da Paket Yöneticisi yeniden yapılandırıldı ve yeni özellikler eklenmiş olarak sürümde yer alıyor.


Güncellenen bileşenler

Pardus Kurumsal 2 Beta sürümü, kararlılığı ile ünlü KDE 3.5.10 masaüstü ortamını kullanıyor. Bunun dışında sürüme hızla bakacak olursak, şu temel özellikler göze çarpıyor:

* Linux çekirdeği 2.6.32.26
* OpenOffice.org 3.2.1.3
* Mozilla Firefox 3.6.12
* Xorg 1.7.7
* Gimp 2.6.10
* Python 2.6.5
* GCC 4.3.5
* Glibc 2.9

Pardus Kurumsal 2 Beta sürümü elbette sadece güncellemelerden ibaret değil, birçok yeni paket de depolara eklendi. 13 Aralık 2010 tarihi itibarıyla, Kurumsal 2 deposunda yer alan kaynak paket sayısı 2.068'e ulaşmış durumda. Kurumsal gerekleri karşılayacak yeni uygulama ve paketler de depoya aktarılmaya devam ediyor.


Kurumsal 2 Beta'yı denemek için

Bu deneme sürümünü indirmek istiyorsanız, 32 bit sürüm ISO'suna buradan, 64 bit destekli işlemcilerle kullanabileceğiniz sürüme ise şuradan ulaşabilirsiniz.

Karşılaştığınız hataları ve iyileştirme isteklerinizi, hata takip sistemimizde "Pardus Kurumsal 2" sürümünü seçerek bildirebilirsiniz.

Bu sürümü kurmak isteyen tüm kullanıcılarımıza bunun bir deneme (önizleme) sürümü olduğunu hatırlatır, tüm geliştiricilerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

[size="2"][right][color="#FF0000"][b]KAYNAK: [code]http://www.ozgurlukicin.com/haber/pardus-kurumsal2-beta-hazir/[/code][/b][/color][/right][/size][/color][/size][/center]
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...