Jump to content

Mmorpg Oyunu Ryzomun Gnu/linux İstemcisi Duyuruldu


KemalALKIN

Recommended Posts

[center][size="3"][color="#000000"][size="5"][color="#006400"][b]MMORPG Oyunu Ryzom’un GNU/Linux İstemcisi Duyuruldu[/b][/color][/size]

[img]http://www.pardus-linux.org/wp-content/uploads/2010/12/ryzom_only.png[/img]

Winch Gate Properties, bir çevrimiçi çok oyunculu rol yapma (MMORPG) oyunu olan Ryzom‘un, GNU/Linux istemcisini duyurdu. Ryzom, Windows ve MacOS’tan sonra GNU/Linux oyuncuları için de yayımlandı.

Winch Gate, 06 Mart 2010 tarihinde Ryzom’un kaynak kodlarını açarak, oyunu özgür yazılım topluluğuna kazandırmıştı. Kaynak kodu, Özgür Yazılım Vakfı‘nın Affelo GPL (AGPLv3) ve Creative Common (CC-BY-SA) lisanları ile lisanslı. Ryzom çekirdeği, Ryzom’un kendisi ve Ryzom tabanlı ve açık kaynaklı başka MMORPG oyunları geliştirmek için gerekli olan platform. Eğer bir geliştirici iseniz, Ryzom çekirdek topluluğuna katılabilir, kaynak dosyalarını SourceForge‘dan indirip, çalışmaya başlayabilirsiniz.

Winch Gate teknoloji şefi, Vianney Lecroart “GNU/Lnux oyuncuları, Ryzom’un çalışmaya hazır istemcisini indirebilir ya da kaynak kodlarını indirerek, kendi istemcilerini yapabilirler.” diyor. Oyunun 1.4GB boyutundaki istemcisini indirdikten sonra, sitesinden hesap açıyorsunuz. 21 günlük ücretsiz deneme hesabından sonra devam edebilmeniz için, ücret ödemeniz gerekiyor. Oyunun, 1 – 3 – 6 aylık ve 1 yıllık ödeme seçenekleri mevcut.

Sadece bu kadar da değil. Ryzom’un GNU/Linux istemcisinin çıkması şerefine, bir oyun içi yarışma da başlatıldı. Yarışmaya katılmak için yapmanız gereken, oyunu indirip, 21 günlük ücretsiz hesabınızı açtıktan sonra, karakterinizi oluşturup, oyuna başlamak. Yarışma, oyunda bir görev aslında. Oyunun geçtiği yerlerden biri olan Silan civarına yerleştirilmiş 7 adet GNU/Linux dikili taşını bularak, üstlerinde yazılı soruları cevaplamanız gerekiyor. Soruyu bir kere cevaplayınca, cevabınızı değiştiremiyorsunuz. Tüm soruları cevapladığınız zaman, yarışmayı tamamlamış oluyorsunuz. Soruları doğru şekilde cevaplayan oyunculardan bir tanesi, ZaReason TerraHD Linux Neetbook bilgisayar ya da karşılığı olan $450 para ödülü kazanırken; iki oyuncu da 1 sene ücretsiz üyelik kazanacak. Yarışma 10 Ocak 2011 tarihinde sona eriyor.

[left][size="2"][color="#FF0000"][b]Kaynak: linuxgames.com[/b][/color][/size][/left][/color][/size][/center]
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...