Jump to content

İslam Alanında Bilimadamı Yetiştirecek Üniversitel


Guest _ULTIMATE_

Recommended Posts

[img]http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20101207065715_university.jpg[/img]

[b]Almanya'da İslam alanında bilimadamı yetiştiren fakülteler arasında Hamburg Üniversitesi bünyesinde kurulan Dünya Dinleri Akademisi de katıldı.

[/b]Mercator Vakfının desteği ile açılacak kürsü için vakıf, 15 doktora kontenjanı açtı. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Dieter Lenzen, kürsünün üniversite için güç kaynağı olacağını belirterek, "Demokratik toplumlar farklı kültürlerin ve dini kökenlilerin diyaloga girmesiyle yaşayabilir, ayakta kalabilir." dedi.

Mercator Vakfı'nın maddi desteği ile açılan kürsü, bu yıl başında Hıristiyanlığın yanı sıra Yahudilik ve İslamiyet gibi farklı dini inançlar için danışmanlık ve araştırma yapmak, din adamı yetiştirmek için Hamburg Üniversitesi bünyesinde açılan Dünya Dinleri Akademisi de (Akademie der Weltreligionen) bünyesinde eğitim faaliyeti verecek.

İslami bilimlerde lisansüstü eğimin verileceği kürsü için Mercator Vakfı 3,6 milyon Euro maddi destek sağlayacak.

İslam Kürsüsü hakkında açıklama yapan Akademi Müdürü Prof. Dr. Wolfram Weisse, kürsünün özellikle diyalog için önemli olduğuna vurgu yaptı. Weisse, "Diyalog o kadar lüks bir şey değil. Diyalog, insanın bir şey geliştirdikten sonra değil de, tam tersine geliştirmeden önce bir başkası ile bilimsel yakınlaşma içine girmesidir. Diyalog, teolojinin ana çekirdeğidir. Dolayısı ile diyalog farklılıkların ve benzerliklerin ortaya çıkması içinde çok önemlidir." dedi.

Öte yandan Hamburg Üniversitesi'ne 2011 yılından itibaren İslam Bilimleri için bir profesörlük kadrosu verileceği bildirildi.

[quote]http://www.veteknoloji.com/islam-alaninda-bilimadami-yetistirecek-universiteler-37164--.html[/quote]
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...