Jump to content

Taklit Değil Icat Satacak


Guest _ULTIMATE_

Recommended Posts

[img]http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20101207045002_technology.jpg[/img]

[b]Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin, 2020 yılında dünyaya yenilik satacak.
[/b]
2020 yılında dünyanın inivasyon merkezi ABD ve Japonya'yı sollamaya hedefleyen Çin, taklitçi kimliğindendekurtulmuş olacak.

İnivasyonda ABD yüzde 30 ile liderliğini sürdürürken Japonya yüzde 25 ile ikinci Çin ise yüzde 14 ile üçüncü sırada yer alıyor.

Küresel krizle brilikte ekonomik dengenin Doğu'ya kaymasının bu ülkelerin kendilerine olan güvenini tazeleyeceği ve teknoloji- bilim üretimine katkıda bulunacağı belirtilirken pek çom dev şirketin Ar-Ge merkezlerini başta Çin ve Hindistan olmak üzere Asya'ya taşımasınında bunda etkili olacağı öngörülüyor.

Thomson Reuters'in araştırmasına göre Çin ABD'dem sonra bilimsel makale üretem ikinci büyük ülke..

2008 yılında yapılan Asya ülkelerinin Ar-Ge harcamaları 387 milyar dolar iken, ABD'nin Ar-Ge'ya yatırdığı para 384 milyar dolar, Avrupa'nın ayırdığı bütçe ise 280 milyar dolar oldu.

Dünyanın taklitçi ürün şampiyonu Çin, elektronik üründen, tekstile pek çok malı ucuza üreterek satabiliyor.

Amerikan McDonald’s markanın taklidi EcDlncnd marka çocuk ceketi 55 yuana (7 dolar), Adidas marka taklidi parka, ayakkabı ve diğer giyim eşyaları, taklit marka sigara, ekipman ve her türlü mal satılıyor. Çok tanınan Adidas, Colgate, MGM, The North Face gibi markaların ürünlerinden, ünlü markaların taklidi cüzdan, çanta, parkalar, Polo Oxford gömlekleri, Kipling taklidi çantalar (Manhattan’ın aşağı kesiminde 75 dolar, Çin’de 10 dolar), taklit marka şampuanlara kadar çok çeşitli markaların taklitleri gayet ucuza müşteri buluyor

Çin’de taklit marka üretimi ve satışıyla mücadele son derece yetersiz, bu vakalarda suçluların yüzde 1’inden azı cezalandırılabildi. Bu ülkedeki hastanelerde bile GlaxoSmithKline marka ilaçların sahteleri satılıyor. Piyasalarda sahte Viagra, Kodak taklidi fotoğraf filmleri, hatta, ünlü marka pirinç ve soya soslarının taklitleri bile mevcut.

[quote]http://www.veteknoloji.com/taklit-degil-icat-satacak-37159--.html[/quote]
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...