Jump to content

İnsan Düz Yürüyemiyormuş!


Guest _ULTIMATE_

Recommended Posts

[img]http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20101203105629_walk.jpg[/img]

[b]Biz insanlar aslında düz gidemiyormuşuz!

Bir araştırma aslında insanların dümdüz gidemediklerini ortaya çıkardı. İşte garip gerçek...[/b]

Max Planck Enstitüsü'ndeki araştırmacılar insanla ilgili pek bilinmeyen oldukça ilginç bir detayı ortaya çıkardı. Araştırmacılara göre, gözleri kapalı bir insan dümdüz gitmek yerine her zaman daireler çiziyor.

Sisin içinde ya da gözleriniz bağlı , araba kullanmaya veya gemide gitmeye çalışırsanız dümdüz gitmeniz olası değil. Ne kadar çok çalışırsanız çalışın, araştırmacıların yaptıkları deneylere göre daireler çizip duruyorsunuz. Nedenini ise kimse kesin olarak bilmiyor.

Tabii bu olayın nedeni hakkında birkaç fikir var. Bunlardan bir tanesi beynin bir tarafının daha baskın olması, diğeri ise insan bacağının birinin çok az bir farkla diğerinin daha kısa olması. Bu araştırmaya inanmayıp denemeye kalkarsanız etrafınızın güvenli olduğundan emin olsanız iyi olur.


[quote]http://www.chip.com.tr/konu/biz-insanlar-aslinda-duz-gidemiyormusuz_23820.html[/quote]
Link to comment
Share on other sites

Başka bir engeli yoksa insanoğlu gözlerinin sayesinde düz yürüyebilir. Eğer âmâ birisi yada gözleri bağlı birisi yürümeye çalışırsa yönünü kaybeder,kaybedilen yön ise içgüdüsel olarak sağında yada solunda bir destek bulmaya ve ona tutunarak yürümeye çalışır. Bunun neticesinde de sürekli daireler çizerek yürüme eğilimi ortaya çıkar.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='baba3232' date='04 Aralık 2010 - 18:23 ' timestamp='1291487606' post='921421']
Ben denedim ve düz yürüdüm anneme izlemesini söyledim ve düz yürüdüğümü söyledi.Galiba beynin şartlanmasıyla ilgili.
[/quote]

Eğer bildiğin bir mekansa beyin bir engel görmez ve seni sağa sola bir destek bulmaya itmez.

Link to comment
Share on other sites

burdakı mevzuda aslında sorulması gereken bı soru var CIZILEN DAIRENIN YARI CAPI NE KADAR OLUR?aptalca gelebılır ama bı noktaya kadar ınsan duz yuruyebılır ama bı noktadan sonra daıre cızdıgını anlar ama ınsan gozlerı kapalıyken kucuk caplı daıreler cızecegını sanmıyorum cunku en azından ınsanoğlu beynıne hukmedıp ınatla duz yuruyebılır.psıkolojık olarak bı noktadan sonra zaten kendımızı saga yada sola dogru cevırırız cunku gozler kapalıyken aksı yonde yurudugumuzu dusunur durumu esıtlemeye calısırız.halbukı o psıkolojık takıntı olmasa kaptırıp gıtcez haa :D

Link to comment
Share on other sites

Abartıyorlar ya

İnsanın düz yürüyememesi %100 doğru öçünkü insna vucudu dengesiz bir yapıdır! kesinlikle dengesiz eklemleri sabitleseniz dik durmnaz ancak vucudun kontrol mekanizması sayesinde ayakta durabiliyoruz bunabinayen yamuk yürüyebiliriz ama daire olayı yalan

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...