Jump to content

Türk Stk'ların Ortak Facebook'u Kuruluyor


Guest _ULTIMATE_

Recommended Posts

[img]http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20101130055710_internet.jpg[/img]

[b]Almanya'daki Türk derneklerinin sayısı 12 bini buluyor....
[/b]
Ancak mali ve iletişim imkanlarındaki sınırlılık yüzünden birçok sivil toplum kuruluşu (STK) ve dernek faaliyetlerini yeterince duyuramıyor, istenildiği ölçüde etkili olamıyor, birlikte hareket edemiyor.

Söz konusu eksiklik, 18 Mart'ta, Kuzey Ren Vesfalya (NRW) eyaletindeki dört başkonsolosluğun ve STK'ların katılımıyla Düsseldof'ta gerçekleşen toplantıda gündeme gelmiş, böyle bir platformun oluşturulması kararı alınmıştı. Ortak, interaktif bir internet platformu oluşturma, bu internet platformu üzerinde bilgilendirme ve bilgi alma çağrısı üzerine NRW Türk Toplumu harekete geçti. Yapılan çalışma Türkiye'nin Köln Başkonsolosluğu'nda düzenlen etkinlikle sivil toplum kuruluşları ve basına tanıtıldı.


Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, "12 bin derneğimiz bir birinin faaliyetlerinden haberdar olsa, toplumumuzda ciddi bir hareketlenme yaratılabilir. Bir isim koymak gerekirse buna; derneklerin Facebook'u diyebiliriz. STK'lar çok ilgi gösterdi ama hava muhalefetinden dolayı yeterince katılamadılar. bir etkinlik daha düzenleyeceğiz." dedi.

[quote]http://www.veteknoloji.com/turk-stk-larin-ortak-facebook-u-kuruluyor-36940--.html[/quote]
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...