Jump to content

Yeni 'slate' Pc'ler Pazarda Çığır Açacak!


Guest _ULTIMATE_

Recommended Posts

[img]http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20101129062728_fujitsu.jpg[/img]

[b]Avrupa'nın en önemli BT konferansı olma özelliğini taşıyan VISIT 2010, 24 - 25 Kasım 2010 tarihlerinde Almanya'nın Münih kentinde gerçekleşti...
[/b]
VISIT 2010'un bu yılki teması 'shaping tomorrow with you' (yarını sizlerle şekillendiriyoruz) olarak belirlendi.

Aralarında iki yeni PRIMERGY sunucunun da bulunduğu pek çok yeni Fujitsu ürün ve çözüm uygulamalı olarak ilk kez VISIT 2010'da kullanıcılar ile buluştu. Fujitsu, ayrıca VISIT 2010'da kurumların Bulut Bilişim'e adapte olmalarına yardımcı olacak yeni teknolojilerle ilgili
bilgileri paylaştı.

Bu sene 63 ülkeden yaklaşık 8.000 ziyaretçinin takip ettiği VISIT 2010'da, 30'dan fazla sunum yapılırken, 80'e yakın uzmanla söyleşiler gerçekleşti.

Avrupa'nın en önemli BT konferansı olma özelliğini taşıyan VISIT 2010, 24 - 25 Kasım 2010 tarihlerinde Almanya'nın Münih kentinde gerçekleşti. Bu yılki teması 'shaping tomorrow with you' (yarını sizlerle şekillendiriyoruz) olarak belirlenen etkinlikte, dünya bilişim sektöründeki en son gelişmeler ve sektör üzerindeki olası etkileri ele alındı.

VISIT 2010'da PRIMERGY sunucular ve ETERNUS depolama ürünleri, Sanallaştırma ve Bulut Bilişim teknolojileri ile Mobil Bilişim olmak üzere üç temel konu üzerine odaklanıldı. VISIT 2010, kurumların kendileri için en etkin BT çözümlerine erişmelerini sağlayacak strateji, konsept, hizmet ve sistemlere ait yeni bir bakış açısı kazanmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

Fujitsu, aralarında yeni PRIMERGY BX400 ve PRIMERGY MX130 sunucu modellerinin de bulunduğu pek çok ürünün ilk kez tanıtımını gerçekleştirdi. Fujitsu ayrıca, kullanıcıların sanal masaüstlerine istedikleri yerden güvenli bir şekilde erişebilmelerini sağlayan bir USB büyüklüğündeki akıllı ürünü Portable Zero Client ile masaüstü sanallaştırma altyapısı (VDI - Virtual Desktop Infrastructure) ile ilgili gelişmeleri paylaştı.

Fujitsu Türkiye Genel Müdürü Halit Zaim, aralarında Fujitsu Türkiye üst düzey yöneticileri, müşterileri, iş ortakları ve basın mensuplarının da bulunduğu geniş bir ekiple katıldıkları VISIT 2010 etkinliği ile ilgili şunları söyledi:

"Günümüzde bilişim teknolojisinin verimli ve etkin kullanımı büyük önem taşıyor. Tüm dünyadan katılımcılar ve onların deneyimleri ile zenginleşen VISIT 2010'da sektördeki en son gelişmeleri ve sektör üzerindeki etkilerini ele alıyoruz. Bunu yaparken sektörün lider teknoloji kuruluşları ile müşterilerimiz, iş ortaklarımız, bayilerimiz, sistem entegratörlerimizden oluşan tüm ekosistemimizle birlikte hareket ediyor, karşılaştığımız zorlukları belirleyip hep birlikte çözüm bulmaya çalışıyoruz. Dünyada bilişim teknolojilerine liderlik yapan, yenilikçi ürünler ve çözümler geliştiren bir firma olarak, önümüzdeki dönem Fujitsu’nun farklı ihtiyaçlara cevap veren ürün ve hizmetlerini daha da geniş kitlelere tanıtmayı hedefliyoruz."

Bilgi teknolojilerinde bugün karşılaşılan zorlukların da ele alındığı VISIT 2010'da en yeni Fujitsu ürün ve çözümleri tanıtılarak stratejik bilgiler paylaşıldı. 30'dan fazla sunum ve 80'e yakın uzmanla söyleşiler gerçekleşti. Demo Center'da Fujitsu ürün ve çözümleri uygulamalı olarak tanıtıldı.

[b]Bulut'a geçmek artık çok kolay[/b]

Fujitsu'nun VISIT 2010'da tanıtımını yaptığı yeni teknolojiler arasında, kuruluşların Bulut Bilişim'e geçişlerini kolaylaştıracak, veri merkezleri, sunucu odaları ve masaüstleri için kullanılacak çözümler yer aldı. Bu yeni teknolojiler, geniş alana yayılmış kuruluşların ve orta ölçekli işletmelerin önündeki engelleri kaldırırken, bugünün şirket içi veri merkezi altyapıları ve geleceğin Bulut bazlı sistemleri arasında bir köprü kuruyor.

Yeni Küresel Bulut Platformu (Global Cloud Platform) Fujitsu'nun dünya çapında uyguladığı Bulut Bilişim hizmetini öne çıkararak, güvenilir bir BT tedarikçisi olduğunun altını çiziyor. Önceden entegre ve konfigüre edilmiş hizmetlerinin özel ve hibrid Bulut bazlı sistemlere geçişi kolaylaştırdığı belirtiliyor.

[b]PRIMERGY ailesinden KOBİ'lere özel akıllı ürünler[/b]

VISIT 2010'da tanıtılan ürünler arasında Fujitsu'nun PRIMERGY x86 sunucuları ailesinin yeni üyesi olan PRIMERGY BX400 yer aldı. Kullanıcı dostu ve çok amaçlı bu blade tipi sunucu, özellikle büyük bilişim ve depolama ihtiyaçları olan orta ölçekli müşteriler için tasarlanmış. Yeşil bir kutunun içine yerleştirilmiş bu veri merkezi PRIMERGY BX400, en fazla sekiz sunucuyu veya depolama blade'ini kullanıma sunuyor. Yenilikçi çözümler ve hizmetlerle destekleniyor.

Yeni başlangıç seviyesi mikro sunucu modeli olan PRIMERGY MX130 S1 ise küçük işletmelere uygun maliyetli, profesyonel bir merkezi sunucu teknolojisi sunuyor. PRIMERGY MX130 S1, küçük işletmelerin profesyonel sunuculara ihtiyacı olmadığı veya almaya güçlerinin yetmeyeceği fikrini ortadan kaldırıyor. Onlara sağlam ve güvenilir veri paylaşımı sağlıyor.

[b]Zero Client ve VDI uygulamalarında en son teknolojiler[/b]

VISIT 2010'da tanıtılan iki yeni Zero Client Modeli, Zero Client DZ22-2 ve Zero Client DZ19-2, masaüstü PC'lerden masaüstü sanallaştırma altyapılarına geçiş yapmayı düşünen şirketler için özel olarak tasarlanmış. Her iki model de Zero Client'ların mevcut olan altyapılara entegre edilmesi için esneklik ve pek çok seçenek sunuyor. VMware ESX(i) ve Microsoft Hyper-V'nin de dahil olduğu Hypervisor (sanal makine yönetim yazılımı) platformlarını destekliyor. Ürünlerin çoklu gözlemleme, LED teknolojisi ve PoE (Power over Ethernet) gibi maliyetleri azaltan ve verimliliği artıran yeni özellikleri bulunuyor.

[b]Fujitsu değişen teknolojilere odaklanan yeni bir mikrosite hazırladı[/b]

Fujitsu’nun yeni hazırladığı mikrosite değişen teknoloji trendlerine odaklanıyor.Yeni web sitesi, şirketlerin faaliyetlerini etkileyen 9 teknolojik yenilikten oluşuyor. Özel sektör ve kamu sektöründeki müşterilerinin bulut bilişimin avantajlarını fark etmeleri için hazırlanan sitede, mevcut yazılımlar ve yeni Y jenerasyonunun sosyal ağlara karşı olan tavrı gibi konulara değiniliyor. Site, [color="#0000ff"]www.technology-perspectives.com[/color] adresinde ziyaret edilebiliyor.

[b]2011'de yeni 'slate' PC'ler pazarda çığır açacak[/b]

VISIT 2010'da Fujitsu'nun gelecekte hayata geçirmeyi planladığı projelerden bazılarına da yer verildi. Bunlar arasında yer alan yeni Slate modelinin 2011 yılında tanıtılması planlanıyor. Tablet PC'ler ve slate'ler konusundaki 20 yıllık deneyimi ile Fujitsu bu yeni model ile profesyonel kullanıcıları hedef alıyor.
[img]http://www.veteknoloji.com/resimler/detay2010/Fujitsu-tablet-slate-pc.jpg[/img]
Fujitsu slate, akıllı telefonların ve PC'lerin kullanım standartlarını birleştirerek, ergonomik kullanım sağlayacak. Microsoft Windows 7 işletim sistemiyle çalışacak. Teknik özellikleri henüz kesin olmasa da ekranının 25,7 cm olması ve her açıdan en iyi görüntüyü vermesi bekleniyor.

VISIT 2010 hakkında detaylı bilgiye [color="#0000ff"]http://ts.fujitsu.com/visit[/color] adresinden ulaşabilirsiniz.

[quote]http://www.veteknoloji.com/yeni--slate--pc-ler-pazarda-cigir-acacak-36895--.html[/quote]
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...