Jump to content

Devlerin Tablet Rekabeti


Guest _ULTIMATE_

Recommended Posts

[img]http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20101128053120_tablet.jpg[/img]

[b]Tayvanlı Acer, çift ekranlı Iconia'dan sonra diğer tablet bilgisayar bombalarını patlatmaya hazırlanıyor.

[/b]Dünyanın en büyük ikinci PC üreticisi konumundaki Acer, tablet ürünleriyle de iddialı. Geçtiğimiz günlerde 3 yeni tablet tanıtan firma, Apple ve Samsung karşısında hemen büyümeyi planlıyor.

Acer'ın Android işletim sistemli 2 adet tableti duyuruldu. Bunlar 7 inch ve 10 inchlik 1280 x 800 pixel çöünürlüğünde ekrana sahip tabletler. çift çekirdekli işlemciye sahip olacak tabletlerde Flash 10.1 desteği de bulunacak (bu da demek oluyor ki işletim sistemi olarak en az Android 2.2 Froyo kullanılacak). HDMI çıkışı, 10 parmak multitouch algılama, gyroscope ve 3G bağlantı öne çıkan diğer özelliklerden. Ayrıca 7 inchlik olan tablet Dolby Mobile ses teknolojisine sahip.

Android tabanlı Acer tabletler Nisan 2011'den itibaren satışa sunulacak. Tabletlerin fiyatları konusunda herhangi bir bilgi yok. Ancak, fiyatın 550 dolar civarında olması bekleniyor.

Acer'ın duyurduğu tabletler arasında bir de Windows 7 tabanlı tablette var. Windows 7 işletim sistemine sahip olacak bu Acer tablet özellikle AMD işlemcisi ile dikkat çekmekte. 10.1 inch ekrana sahip olacak tablet, 1kg ağırlığında ve 0.6 inch inceliğinde olacak. İki adet 1.3 megapixel kamera, Wi-Fi ve 3G bağlantı öne çıkan diğer özelliklerden.

Acer'ın Windows 7'li tableti, Android'li tabletlerinden önce gelecek ve Şubat 2011'den itibaren satışa sunulacak.

CEO Gianfranco Lanci, 2011 yılında piyasaya sürecekleri ürünlerle birlikte kısa süre içerisinde tablet pazarının %10 ile %20 arasındaki bir kısmını ele geçirmeyi planladıklarını belirtti

Acer’ın işi Apple ve Samsung karşısında hiç kolay olmayacak elbette. Üstelik Apple’ın yeni iPad’i piyasaya sürmesi Acer’ın ivme yakalamasını engelleyebilir. Fakat Acer liderlik hedefini dile getirmekten çekinmiyor. Firmanın hedefi 2-3 yıl içerisinde tablet pazarının lideri olmak.

AMD'nin Fusion işlemcisini kullanan Windows 7 tabanlı tablet bilgisayarına ek olarak Qualcomm'un Snapdragon ve Nvidia'nın Tegra 2 platformlarını kullanan Android tabletlerini yeni yılda pazara sunmaya hazırlanan Acer, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde tablet bilgisayar pazarının lideri olmayı hedefliyor. Netbook segmentindeki agresif yükselişi ile pazar liderliğine oynamayı başaran Tayvan merkezli firma, benzer bir başarıyı tablet pazarında da tekrarlamayı ve "herkese tablet" iddiasıyla çok sayıda modeli kullanıcılarla buluşturmayı planlıyor.

Teknoloji analistleri tablet PC'de pazarın giderek büyüyeceğini buna bağlı olarakta şirketler arasındaki rekabetin artacağını dile getiriyor. Bu yıl sonuna kadar 54 milyon adet olması gereken tablet PC satışlarının 2011'de 100 milyon adedi geçeceği öngörülüyor.

[quote]http://www.veteknoloji.com/devlerin-tablet-rekabeti-36865--.html[/quote]


Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...