Jump to content

Abd Askerleri Tübitak Kriptosunu Çözemedi!


mucit41

Recommended Posts

[center][size="4"][color="#0000FF"][b]ABD Askerleri TÜBİTAK Kriptosunu Çözemedi![/b][/color][/size][/center]

[quote]
[img]http://rsm.haber365.com/H/8_dinleme.jpg[/img]

[color="#8B0000"][size="3"][b]Tarihler 4 Temmuz 2003'ü gösterdiğinde Türk-Amerikan ilişkilerini derinden yaralayan 'çuval olayı' meydana gelmişti.[/b][/size][/color]
[b]28.11.2010 Pazar 08:14[/b]

Süleymaniye'deki Türk timi, ABD askerlerinin baskınına uğramıştı. Ancak Süleymaniye'deki tapuları ele geçiren Türk timi, 'çuval baskınına' silahlı yanıt vermemişti. İşte TAKVİM 7 yıl önceki olayla ilgili bir sırra daha ulaştı.

[b]ÖZEL MADDEYLE KAPLIYDI [/b]
ABD askerleri, Türk timini etkisiz hale getirdikten sonra ilk hedef olarak kriptolu telefonu seçti. Çünkü Türk timi, Türkiye ile irtibatı Milli Ses Sistemi cihazı ile sağlıyordu. ABD'li askerler, bu telefonun kriptosunu çözerek bütün birliğin konuşmalarını dinlemek istedi. Ancak cihazın kritposu, TUBİTAK'ın geliştirdiği, "vidalarına sürülmüş çok özel bir kaplamayla" korunuyordu. Bu maddeyi gören ABD'liler de, konuşmaları dinlemekten vazgeçti. Timimiz de, serbest kalınca cihazı devre dışı bıraktı.

[b]MİLSEÇ NASIL İŞLİYOR?[/b]

TÜBİTAK tarafından gizli haberleşmelerde kullanılmak üzere üretilen MİLSEÇ, aldığı ve gönderdiği sesi aynı anda kriptoluyor. Üst düzey devlet görevlileri MİLSEÇ sistemini kullanıyor. Sistem, herhangi bir telefon hattına takıldığı anda çalışabiliyor. Gemilerde de haberleşme MİLSEÇ üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu telefonun dışarıdan müdahale ile dinlenme ihtimali bulunmuyor.

[code]http://www.haber365.com/Haber/ABD_Askerleri_TUBITAK_Kriptosunu_Cozemedi/[/code]

[/quote]
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...