Jump to content

Uzaydan Her Evi Izleyebilecek!


Guest _ULTIMATE_

Recommended Posts

[img]http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20101125015427_spysatellite.jpg[/img]

[b]ABD'nin uzaya gönderdiği Delta 4 adlı casus uydu, büyük tepkilere neden oldu... Çünkü bu özel teknoloji ile Webcam olan her ev izlenebilecek. Hatta, elektronik sistemler de çökertilebilecek. [/b]

Amerikan Hava Kuvvetleri'ne ait 'çok gizli' nitelikteki casus uydu Delta 4, önceki gün sabaha karşı Florida eyaletindeki [b]Cape Canaveral üssünden fırlatıldı[/b] Başta Rusya olmak üzere 20'ye yakın ülke, Delta 4 nedeniyle ABD'ye tepki gösterdi. Çünkü bu casus uydu, müthiş teknolojisiyle dikkat çekiyor. Bunların içinde dikkat çeken özelliği kuşkusuz, her dairenin dinlenmesi ve Webcam bulunanlardan ise görüntü elde edilmesi. Rusya, bu uydunun korkunç derecede tehlikeli olduğu iddiasında. Fransa, İtalya ve Almanya gibi ülkeler de aynı fikirde.

ABD Ulusal Keşif Ofisi yetkilileri, "Tepkileri ciddiye almıyoruz. ABD'nin güvenliği için her türlü önlemi alırız. Bu konuda eleştiriler anlamsız. Rusya da bu konuda çalışmalar yapıyor ve yapmalı da" dedi. İşte uydunun diğer özellikleri: Elektro manyetik bir alan yayabiliyor. Bu birçok elektronik ağını çökmesi anlamına geliyor. Televizyon yayınlarını engelleyebiliyor ve istediği bir yayını ekrana getirebiliyor. Bilgisayarı olan her evde birçok sistemi kontrol edebiliyor. Ana Server'lara girip bilgi çalabiliyor ve virüs gönderebiliyor. Füzenin rotasını da bozabiliyor.

veteknoloji
Link to comment
Share on other sites

Ne zaman mı eğitim şeklimizi ezbercilikten çıkartıp kalifiye insanlar yetiştirme yoluna gidilip ve çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaşmayı bıraktıgımız bu günlerde ilim irfan öğrenimine önem verdiğimiz zaman bizimde böle büyük başarılarımız olur. Gerçi TC olarak artık üretme politikası yok ithal et düşünme, herşeyi sorma Şükür de devam et zihniyeti ile yönetenler başımızdan gidince biz anca böle şeyler yaparız.

Link to comment
Share on other sites

Evet eğitim sistemimiz çok yalnış
Derhal düzeltilmesi lazım
Örnek:Ben bir tanıdığım biri vardı kendisi sıradan bir vatandaş ve Lise terk
O kişi elektrik mühendislerinden daha fazla bilgiye sahip ve buluşları var ama malesef ülkemizde böyle kabiliyetli insanlar eritiliyor.
Biz onun kıymetini bilmedik ama elin gevuru onu aldı götürdü ülkesine ve 5 bin euro ile işe başlattı

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar bu acaba doğru bir bilgimidir.füze rotasını bozabilmesi için o füzenin yazılımı kendi tarafından yapılmış olması gerekli çünkü bişeyi bozabilmek için içini dışını bilmek gerekli.her evdeki vebcamden görüntü alabilmek için her ev nete bağlı olması gerekli yani bir ağa bağlı. olsa bile çok büyük bir işlem gücüne sahip olması gerekli buda uzayda o işlmeciyi ne ile soğutacaklar bu enerjiyi ne ile sağlayacaklar gibi soruları gündeme getiriyor.ayrıca bunları yapmaları için uydu göndermelerine gerek yok kullandığımız sistemler onların yazılımı olduğu sürece onların elinde kuklayız mıcrosoftun bizi izlemediği ne malum w7 nın dağıtılmaısnı belki bu yüzdne önemsiyolar ve isteseler kımse bu işletim sistemlerini crackli veya bunun gıbı yasadışı kullanmamıza izin vermezler ama demekki veriyolar işlerine geliyor.

Link to comment
Share on other sites

Yine bilindik senaryolar ve bilindik yorumlar kendimizi düzeltmeden başkaları düzelmez düzelmesini istediğimiz şey için ilk önce kendimizi düzeltmeliyiz düzelmesini istediğimiz şeyler için kendimizi vaktimizi işimizi feda edebilmeliyiz ama üzülmeyin bu hep böyle gitmez zaten birileri haberimiz olmasa bile çalışıyor ilierisi şimdiki gibi asla olmayacak

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...