Jump to content

Endülüs'ten Büyük Tasarruf


KemalALKIN

Recommended Posts

[center][size="3"][color="#000000"][size="5"][color="#0000FF"][b]Endülüs'ten Büyük Tasarruf[/b][/color][/size]

[img]http://www.ozgurlukicin.com/media/upload/image/guadalinex.png[/img]

[size="4"][color="#FF0000"][u][i]İspanya'nın Endülüs bölgesinden açıklama: "Açık kaynak ile milyonlarca avro kara geçtik."[/i][/u][/color][/size]

İspanya'nın güneyindeki özerk Endülüs (Andalucia) eyaletinin Linux'a geçişini, iki hafta önce haberleştirmiştik. Yaklaşık iki yıldır takip ettiğimiz Endülüs'teki özgür yazılımlara göç sürecinden güzel haberler gelmeye devam ediyor.

Malaga şehrinde düzenlenen Özgür Yazılım ve Kamu Yönetimi Konferansı'nda konuşan, Endülüs Eyaleti Telekomünikasyon ve Bilgi Topluluğu Genel Sekreteri Juan María GONZALES, açık kaynak kullanımının Endülüs eyaletine milyonlarca avro tasarruf sağladığını açıkladı.

GONZALES'in bu konuşması identi.ca ve Twitter gibi sosyal ağlarda ciddi bir şekilde yer aldı. Twitter'daki en ilginç yorumlardan biri, İsdpanya'nın bu sefer kuzeydoğusundaki bir kenti, Zaragoza'yı Linux'a geçiren ekibin şefi Eduardo ROMERO'dan geldi. Zaragoza'daki göç sürecinin yöneticisi, Twitter'daki mesajında GONZALES'in "Özgür yazılım Endülüs'ün politika ve stratejisinin merkezindedir." sözlerine yer verdi.



OSOR'a ödül

Özgür Bilgi ve Kamu Yönetimi Konferansı, İspanya'nın açık kaynak araştırma merkezi Cenatic, Extremadura ile Endülüs federal yönetimlerinin desteği ve bir özgür yazılım topluluğu olan Focus Initiativa tarafından düzenlendi. Bu iki günlük konferans, bu hafta yapılması planlanan ancak Endülüs hükümetinin kaynak yetersizliği sebebiyle yaklaşık 20 gün önce iptal ettiği Açık Kaynak Dünya Konferansı (OSWC) yerine gerçekleştirilen iki büyük etkinlikten biriydi.

Konferans sırasında Avrupa Komisyonu'nun Açık Kaynak Gözlemevi ve Yazılım Deposu OSOR, açık kaynak yazılımda en iyi başarı öyküsüne verilen EC Prize Initiative Focus ile ödüllendirildi. Avrupa Birliği içinde sürdürülen pek çok özgür yazılım projesini ve gelişmeleri izlememizi sağlayan ve sık sık haberlerine yer verdiğimiz OSOR, 2.000'den fazla özgür yazılıma barındırma ve online geliştirme hizmeti sağlıyor.

[left][size="2"][color="#8B0000"][i][b]Kaynak: OSOR[/b][/i][/color][/size][/left][/color][/size][/center]
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...