Jump to content

F# Programlama Dili, Apache 2.0 Lisansı Altında


KemalALKIN

Recommended Posts

[center][size="3"][color="#000000"][size="5"][color="#8B0000"][b]F# Programlama Dili, Apache 2.0 Lisansı Altında[/b][/color][/size]

[img]http://www.pardus-linux.org/wp-content/uploads/2010/11/f.png[/img]

Microsoft, F# programlama dilinin kodlarını, Apache 2.0 ile lisanslayarak, açık kaynak olarak duyurdu. Derleyici ve kütüphaneler, F# PowerPack adıyla, Microsoft’un açık kaynak projeleri platformu olan CodePlex’de yerini aldı. Buradaki projelerin geneli, Microsoft’un Paylaşılmış Kaynak Lisans Sözleşmesi ile lisanslanmış durumdalar. Bu sözleşme, geliştiricileri, buradaki kaynak kodlarını ticari olmayan amaçlar için kullanmalarında serbest bırakıyor. Ancak F# dilinin lisanslandığı Apache 2.0 lisansı, işi daha ileri götürerek, F# derleyicisi ve kütüphanelerinin kullanımındaki kısıtlamaları kaldırıyor.

Ancak şu da var; kodların “code drops” olarak platformda bulunması, geliştiricilerin, F# dilinin kendisi üzerinde geliştirme yapmalarına müsaade etmiyor. Yani, F# dilinin geliştirilmesinde kontrol, Microsoft F# Geliştirime Merkezi‘nde olacak. Bu merkez, F# dili ikili dosyalarını geliştirip yayınlamaya devam edecek.

F# programlama dilinin fonksiyonları, Haskell gibi geliştirilebilir değişkenlere izin veren dillerden türeyen Caml ve OCaml olarak da bilinen, ML’den geliştirilmiştir. F#; statik yazım, yazım tanımlama, istisnai durum düzeltme, özel algoritma tanımlama mekanizmaları üzerine kurulu. F#’ın nesneye yönelik kısımları ise, C# tabanlı.

[left][size="2"][color="#FF0000"][u][i][b]kaynak: h-online.com[/b][/i][/u][/color][/size][/left][/color][/size][/center]
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...