Jump to content

Microsoft Kinect Sürücüleri Açık Kaynak


KemalALKIN

Recommended Posts

[center][size="3"][color="#000000"][size="5"][color="#0000FF"][b]Microsoft Kinect Sürücüleri Açık Kaynak[/b][/color][/size]

[img]http://www.pardus-linux.org/wp-content/uploads/2010/11/kinect.png[/img]

Adafruit Industries altındaki geliştirme ekibi, Microsoft Kinect için ilk açık kaynaklı sürücülerin kendilerine ulaştığını duyurdu. Duyuruda, Microsoft’un oyun konsolu Xbox 360 için bir hareket yakalama algılayıcısı olan Kinect için ilk açık kaynak sürücülerin, Hector Martin isimli bir “hacker” tarafından gönderildiği belirtildi.

Martin, Avrupa çıkışından sadece üç saat sonra, GNU/Linux dizüstü bilgisayarında yazdığı kodla, derinlik ve RGB resimlerini algılayarak, bunu bir OpenGL ekranı üzerinde oynatmayı başardı. Sürücüleri yazan Martin’in, bir Xbox 360 konsolu bile yok. Adafruit, sürücünün çalıştığını doğruladıktan sonra, Martin’e 3000 dolar para ödülü verdi. Martin bu parayı, aralarında Wii ve iPhone geliştirme takımından kişilerin de bulunduğu ve birlikte çalışmalar yaptığı Team Twiizers’ın çalışmaları için donanım ve “hack” gereçleri tedarik etmek için kullanacağını belirtti. EULA efendisi Microsoft’un konsolunda ise, artık açık kaynaklı bir sürücü var.

Martin’in yazdığı açık kaynaklı Kinect sürücülerini, buradan indirebilirsiniz. Adafruit, ayrıca Electronic Froniter Vakfı‘na (EFF) da 2000 dolar bağışta bulundu. EFF, dijital hakları ve “hack” özgürlüğünü korumaya çalışan bir vakıf. Eğer Microsoft, Kinect sürücüleri ile yasal yollar ve kapanma gibi bir planda bulunursa, direnecek vakıf EFF.

[left][size="2"][color="#FF0000"][u][i][b]Kaynak: h-online.com[/b][/i][/u][/color][/size][/left][/color][/size][/center]
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...