Jump to content

Meego 1.1 Yayınlandı


KemalALKIN

Recommended Posts

[center][size="3"][color="#000000"][size="5"][color="#0000FF"][b]MeeGo 1.1 Yayınlandı[/b][/color][/size]

[img]http://www.ozgurlukicin.com/media/upload/image/meego-1.1-release.png[/img]

[size="4"][color="#0000FF"][u][i]Nokia - Intel ortaklığında geliştirilen MeeGo için yeni sürüm yayınlandı.[/i][/u][/color][/size]

MeeGo 1.1, geçtiğimiz günlerde üzerindeki çalışmaların neticelendiği duyurmasının ardından sonunda resmi olarak yayınlandı. Yeni nesil tabletler ve akıllı telefonlarda ağırlıklı olarak kullanılması düşünülen işletim sisteminin bu sürümü, Nokia N900 baz alınarak geliştirilmiş görsel ayrıntılar içeriyor.

Nokia'nın giderek artan yeni modelleri ile paralel olarak karşımıza çıkacak olan MeeGo işletim sisteminin netbook sürümü, Intel tarafında büyük ilgi görüyor. Açık kaynak kodlu ve Linux tabanlı MeeGo'nun son sürümü olan 1.1 ücretsiz olarak indirmek mümkün.

Temel sürüm Core OS 1.1, atom işlemcili sistemlere sürüm Netbook UX, mobil cihazlara özel sürüm Handset UX; son olarak araçiçi sistemlere özel sürüm ise IVI (In Vehicle Infotainment) UX olarak adlandırılıyor. Denemek isteyen program geliştiricileri, cep telefonu üreticileri ve meraklılar, 1.1 sürümünü bu adresten; [code]http://meego.com/downloads[/code] indirebilirler. Gelecek sürüm olan MeeGo 1.2 ile yüzlerce yenilik sunulacağı ifade ediliyor.

MeeGo tabletlerde ve netbooklarda böyle bir arayüz kullanacak.

[img]http://www.ozgurlukicin.com/media/upload/image/meego-netbook-myzone.png[/img]

Hem MeeGo, hem de Maemo'nun isteğe bağlı olarak boot edilebilmesine olanak tanıyan U-Boot özelliğini bu sürümde bulabilirsiniz.

[img]http://www.ozgurlukicin.com/media/upload/image/meego-ivi-home.png[/img]

MeeGo'nun 1.1 sürümü, ARM tabanlı Nokia N900'ün yanı sıra Atom Z600 tabanlı mobil cihazlarda da sorunsuz bir şekilde çalıştırılabilecek.

MeeGo 1.1 sürümünün tüm dosyalarına erişmek için buradaki; [code]http://repo.meego.com/MeeGo/releases/1.1/[/code] bağlantıyı kullanabilirsiniz. Nokia N900 için özel olarak hazırlanan paketler ise burada; [code]http://repo.meego.com/MeeGo/releases/1.1/handset/images/meego-handset-armv7l-n900/[/code] yer alıyor.

[left][size="2"][color="#FF0000"][u][i][b]Kaynak: MeeGo[/b][/i][/u][/color][/size][/left][/color][/size][/center]
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...