Jump to content

Outlook Açılmıyor


gizemli_repci55

Recommended Posts

Peki, yardımcı olmaya çalışalım:

* MS Office'i kurmamışsınızdır, açılmaz;

* Kurmuşsunuzdur, kendiliğinden açılsın istiyorsunuzdur, açılmaz

* Kurmuşsunuzdur, nereden nasıl açılacağını bilmiyorsunuzdur, açılmaz;

* Denemek üzere kurmuşsunuzdur; süresi, açma sayısı dolmuştur, açılmaz.

Olasılıklar hakkında sizin her hangi bir şey yazmanıza hiç gerek yok; aklımıza geldikçe aşağıya ekleriz...

Link to comment
Share on other sites

Outlook'u exchange hesabı ile mi kullanıyorsunuz? Muhtemelen kullanılan ost veya pstdeki kümeler açılamadığı için outlook başlayamıyor. Bunun için Başlat>Ayarlar>Denetim Masası>Posta'ya çift tıkla aç. Varsayılan kullanılan veri dosyasını değiştir (Nasıl yapılır diye soracak olursan işletim sistemini yaz anlatayım)

Link to comment
Share on other sites

otlook açılamıyor diye bi hata verdi bende yeniden kurdum 2003 dü 2003 ü yeniden kurdum olmadı sonra başlat/çalıştırdan outlook reset mevzusunu denedim olmadı 2007 yi yükledim sonra gene olmadı...

Yukarda sıraladığımız olasılıklardan "Deneme sürümü kullanıyorsunuzdur" olasılığına çıt çıkarmamışsanız da biz yine de aklımıza gelen yeni olasılıkları sıralamayı sürdürelim:

* Office 2003 ve 2007'yi satın aldıysanız, hemen Microsoft'u arayın ve "Başlarım sattığınız ürüne..." deyip fırçalayın;

* Yok, satın almadıysanız ve de kırıp etkinleştirmeden kullanıyorsanız, üstelik kullanma süresi, sayısı da dolduysa çalışmaz; hemen kırın;

* Yine "Office'i şu ya da bu işletim sistemine kurdum" demeye gerek duymamanıza karşın, "outlook reset mevzusunu denedim olmadı" diyerek, çok önemli bir ipucu vermişsiniz, buna da şükür:

- Büyük bir olasılıkla Başlat'tan Çalıştır'a "outlook.exe /resetnavpane" yazıp "Tamam"a basmışsınız ve de olmamış herhal?

- Bu "mevzu"yu bir de aşağıdaki gibi deneyin (Outlook kapalıyken):

"Başlat > Tüm Programlar > Donatılar"dan "Komut İstemi"ne sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır"a basın ve komut satırına aşağıdaki komutları birer birer kopyalayıp, her kopyalayışta "Enter"a basın:

cd..

cd..

cd /program files

cd microsoft office

cd office12

outlook.exe /resetnavpane

- MS Office 2003 kuruluysa yukardaki 5. komutu "cd office11" şeklinde yazın;

- Windows7'de tüm bunlar yerine tek bir işlemle "Başlat"taki "Programları ve dosyaları ara" yazı kutusuna "outlook.exe /resetnavpane" yazıp, çıkan sonucu tıklayabilirsiniz...

Link to comment
Share on other sites

Scanpst.exe'yi kullanarak hataları onarma

Çalışıyorsa, Outlook'tan çıkın.

Sürücü:\Program Files\Microsoft Office\OFFICE12 klasöründeki Scanpst.exe dosyasını çift tıklatın.

Taramak istediğiniz dosyanın adını girin kutusuna, denetlemek istediğiniz .pst veya .ost dosyasının adını girin veya dosyayı aramak için Gözat düğmesini tıklatın.

Tarama günlüğü seçeneklerini belirtmek için Seçenekler öğesini tıklatın ve sonra istediğiniz seçeneği tıklatın.

Başlat düğmesini tıklatın.

Tarama tamamlandığında hata bulunmuşsa, hataları düzeltmesi için onarım işlemini başlatmayı isteyip istemediğiniz sorulur.

Onarım işlemi sırasında bir yedek dosyası oluşturulur. Bu yedek dosyanın varsayılan adını veya konumunu değiştirmek için, Yedek dosyasının adını girin kutusuna yeni bir ad yazın veya kullanmak istediğiniz dosyayı aramak için Gözat düğmesini tıklatın.

Onar seçeneğini tıklatın.

Onarmaya çalıştığınız .pst dosyasını içeren profili kullanarak Outlook'u başlatın.

Git menüsünde Klasör Listesi öğesini tıklatın.

Klasör Listesi seçeneğinde, varsayılan Outlook klasörlerinizi veya Kayıp ve Bulundu klasörünü içeren Kurtarılan Kişisel Klasörler adında bir klasör görebilirsiniz. Bu yeniden oluşturulmuş bir .pst dosyası olduğundan, kurtarılan klasörler genellikle boştur. Kayıp ve Bulundu klasörü, Gelen Kutusu Onarım aracının kurtardığı klasörleri ve öğeleri içerir. Kayıp ve Bulundu klasöründe olmayan öğeler onarılamaz.

Bir Kurtarılan Kişisel Klasörler klasörü görürseniz, yeni bir .pst dosyası oluşturabilir ve Kayıp ve Bulundu klasöründeki öğeleri yeni bir .pst dosyasına sürükleyebilirsiniz. Tüm öğeleri taşımayı bitirdiğinizde, Kayıp ve Bulundu klasörünü içeren Kurtarılan Kişisel Klasörler(.pst) dosyasını profilinizden kaldırabilirsiniz.

Ü

ARKADAŞLAR YÖNTEMİMİ BU ŞEKİLDE HALLETTİM TŞKLER İYİ ÇALIŞMALAR İLGİNİZ İÇİN SAOLUN BAŞARILAR....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...