Jump to content

Kendi Tarayıcını Kendin Yap


KemalALKIN

Recommended Posts

Kendi Tarayıcını Kendin Yap

chromeless.png

Mozilla Labs, yaptığı duyuruyla Chromeless isimli yeni projesini tanıttı.

Mozilla Labs'ın yeni projesi Chromeless sayesinde artık herkes kendi tarayıcısını HTML, CSS ve JavaScript ile inşa edebilecek.

"Chromeless: HTML, CSS ve JavaScript ile kendi tarayıcını i̇nşa et" başlığıyla ürününü tanıtan Mozilla Labs takımı, projeleri sayesinde kullanıcıların kişiselliğine önem verdiğini bir kez daha vurguladı.

Bu projede XML tabanlı bir grafik arayüz dili olan XUL yerine, İnternet'te yoğun olarak kullanılan HTML, CSS ve JS teknolojilerinin kullanılması, Chromeless'in epey geniş bir kitleye yayılmasını sağlayacak. Önceden sadece birtakım geliştiricilerin kullanabildiği XUL dilini bilmenize gerek kalmaksızın, artık tarayıcınızı değiştirebilecek ve istediğiniz zaman değişiklik yapabileceksiniz.

Chromeless sayesinde web tarayıcısı geliştirmenin bookmarklet veya herhangi bir web sayfası hazırlamadan pek farklı kalmayacak. Böylelikle CSS, HTML, JavaScript, jQuery gibi birçok dil ve kütüphaneyle çalışılarak, farklı tarayıcı tasarımları ve eklentiler de ortaya çıkacak.

Şu an alfa aşamasında olan projenin önünde uzun bir yol olsa da, Firefox kullanımı giderek daha eğlenceli bir hal alacağa benziyor. Projenin kaynak kodlarına buradan;

ulaşabilirsiniz.

Kaynak: mashable

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...