Jump to content

Virüsler Ve Çalışma Sistemleri.....


BeNefSE

Recommended Posts

Arkadaşlar bugüne kaadr virüslerle çok uğraştım çok sildim bazen yenildim onlara:)ama yıkılmadım:)...kafamı kurcalayan bir kaç soru var müsadeneizle sizlerle paylaşayım....sorular saçma gelebilir ama kafamı kurcalıyor bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp......

Bilgisayar kapalı olduğunda virüsler yayıılabilir mi?Yani etkinler midir?Yayılmaları devam ediyorsa her virüs yayılabilir mi?Bu virüsleri yapanlar şirketler diye biliyorum kendi güvenliklerini test edebilmek için yaptıklarını söylüyorlar.Bu virüsleri yapanlar arasında virüs programı şirketleri de var mı?????????

Link to comment
Share on other sites

kapalı iken yayılanını duymadım ama bazı virüsler boot süresinde yayılıyordu.....mesela internetten bir program indirdin içinden mesela a virüsü çıktı ama farkında değilsin... o anda bişey yapmıyor...ama pc yi aç kapat açtığın anda virüs programı bilgisayardaki tüm exelerde virüs alarmı veriyor.....

ikinci soruya ise ...... ben avastı kendi savunmasını kırmak için böyle birşey yaptığını duymuştum...

Link to comment
Share on other sites

Öncelikle virüs dediğin şey organik değil yazılımdır, yani bir tür programdır, bu anlamda bilgisayarın değil Windows'un kapalıyken bile çalışamazlar. Çok değişik kaynaklardan çok amaçlı virüs yazılır, şirket güvenliği var mı bilmiyorum. Son sorun elbette kesin cevaplanamaz ancak ben antivirüs şirketlerinin kendi çözümlerini geliştirdikleri virüsleri piyasaya yaydığına inanıyorum.

Virüslerle uğraşmak istemiyorsan sen de gel Linux'un herhangi bir dağıtımını yükle, kafan rahat olsun.

Link to comment
Share on other sites

Bilgisayarın kapalıyken virüs herhangi bir tehdit oluşturmaz çünkü virüsler internet ortanımda açık bilgisayarlar üzerinden yayılır.

Yani etkinler midir? Etkilenmez

Virüslerin virüs programı yapan şirketler tarafından geliştirdiği fikri hala ıspatlanabilmiş değil genelde bulunmaları ağ trafiğinin izlenmesi ve kullanılan portlardaki değişim yada artışların takibi ile oluyor. Yada programlardaki kuşkulu davranışları sezgisel olarak bulması yada kullanıcının şüphelendiği dosyaları uzmanlara göndermesi ile bulunuyor.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...