Jump to content

Böyle Bir Virüs Bilen Var Mi ?


aybarsgezmis

Recommended Posts

Arkadaslar flash bellegime böyle bir virüs girdi sürekli dos kipinde svchost.exe calıstırıo işlem de yapmamaa izin vermio

bilgisi olan yada yardım edebilecek var mı resimli olarak gösterdim altta çogu spyware programı denedim hicbiri etki etmiyor

68347379.jpg

Link to comment
Share on other sites

ntvdm.exe is process that belongs to the Windows 16-bit Virtual Machine. It provides an environment for a 16-bit process to execute on a 32-bit platform. Bu dosya önemli bir uygulamadır ve bilgisayarınızın sorunsuz ve güvenli çalışması için kaldırılmamalıdır.

Tavsiye şudur ki, ntvdm.exe sistemden kaldırılmamalıdır, başlıca programların çalışması için gereklidir. Asıl ismi Windows NT DOS Virtual Machine.

Kaynak:Microsoft

Virüs değildir.

spyware veya adware Değildir.

Windows 3.x tabanlı programların çoğu Windows XP altında düzgün bir şekilde çalışabildiğinden, bazen bir programın 16-bit bir uygulama mı yoksa 32-bit mi olduğunu anlamak zordur.

Bir uygulamanın 16-bit veya 32-bit mi olduğunu anlamak için aşağıda size iki farklı yöntem sunuyoruz:

Programın çalıştırılabilir dosyasını sağ tıklayın ve Özellikler'i seçin. Eğer bir Sürüm sekmesi görüyorsanız bu 32-bit bir programdır.

veya, program çalışıyorsa, Windows Görev Yöneticisini açmak için Ctrl+Shift+Esc'ye basın. İşlemler sekmesinde, programın çalışabilir dosya adını Yansıma Adı sütununda bulun. Sistemde çalışan 16-bit tabanlı bir dosya varsa, sanal DOS makinesi olan Ntvdm.exe öğesini göreceksiniz. Listede Ntvdm.exe öğesinin hemen üstünde Wowexec.exe'yi (Windows üzerinde Windows alt sistemi) ve bu sanal makinede çalıştırılan 16-bit programların çalıştırılabilir adını göreceksiniz.

Please register to see this content.

Kolay gelsin...

Link to comment
Share on other sites

Bir sistem prosesidir ntvdm.exe; sanal dos uygulamasıdır, açılımı da nt virtual dos machinedir... 16 bit uygulamaları 32 bitte çalışacak şekle dönüştürür... sistemde o anda çalışan bir 16 bit tabanlı program varsa ntvdm.exe devreye girer ve onu sistemde çalışır hale getirir... bir virüs ya da keylogger değildir normalde; ancak bulunduğu yere dikkat et; orjinali system32 klasöründe bulunur... :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...