Jump to content

İnternetteki Hız Devrimi Türkiye'ye Geliyor


mucit41

Recommended Posts

İnternetteki hız devrimi Türkiye'ye geliyor.

Türk Telekom, Alcatel-Lucent’ın DSL alanında uygulamaya geçtiği VDSL2 Bonding ve Vectoring gibi devrimsel nitelikteki yeniliklerden faydalanacak.

624920081001113312973.jpg

Türk Telekom genişbant internette hızları katlayacak teknoloji için düğmeye bastı. Alcatel-Lucent’ın VDSL2 Bonding ve Vectoring yenilikleri ile Bell Laboratuarları’nın yenilikçi DSL Phantom teknolojisinin gücünden faydalanarak, DSL hızlarını yükseltecek bu ileri teknoloji sayesinde hem Türk Telekom müşterileri yüksek hız, yüksek bant genişliği ve yüksek kaliteye ulaşacak, hem de ülkemizin bilgi toplumu olma sürecine büyük katkı sağlanacak.

Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom, dünyanın iletişim şeklini geliştirerek insanların hayatını zenginleştirmek vizyonuyla teknoloji ve çözümler sunan Alcatel-Lucent ve dünyaca ünlü Bell Laboratuarları DSL'de yüksek hız ve bant genişliği için işbirliği yaptı.

İşbirliği ile Türk Telekom, mevcut DSL şebekesinin destekleyeceği bant genişliğini yükselterek, var olan bakır altyapısını yeni nesil, yüksek-kaliteli ve yüksek bant-genişliği gerektiren servislerin sunulmasına hazır hale getirmeyi hedefliyor.

Bu proje kapsamında Türk Telekom, Alcatel-Lucent’ın DSL alanında uygulamaya geçtiği VDSL2 Bonding ve Vectoring gibi devrimsel nitelikteki yeniliklerden faydalanacak.

Ayrıca Alcatel-Lucent’ın AR&GE birimi olan Bell Laboratuarları’nın yakın tarihte açıkladığı DSL Phantom teknolojisi gibi yeniliklerin potansiyellerini de Türk Telekom müşterilerine sunmak için gerekli çalışmaları başlatacak.

"Amaç DSL'de fiber benzeri hızlar sunmak"

Türk Telekom Operasyon Başkanı Celalettin Dinçer, bu devrimsel teknolojilerin Türk DSL kullanıcılarına sunulmaya başlanmasıyla Türkiye’nin bilgi toplumu olma sürecine de önemli katkılar sağlanacağına inandıklarını söyledi. “Müşterilerimizin gelecekteki bant genişliği ihtiyaçlarına hazırlanırken, yeni nesil DSL’in hangi hızları mümkün kılacağına bakıyoruz” diyen Dinçer, sözlerine şöyle devam etti: “Öncelikli hedefimiz, ülke çapında fiber erişime geçişin gerektirdiği uzun zaman dilimlerini beklemeden çok daha hızlı bir şekilde fiber benzeri hızlar sunmaya başlamak. Bu amaçla, en son DSL teknolojilerini ve yeniliklerini, kurulu bakır altyapımız üzerinde kullanmak istiyoruz. Alcatel-Lucent’ın uzmanlarıyla birlikte, VDSL2 Bonding ve Vectoring teknolojilerinin getirilerini değerlendirecek ve DSL Phantom Mode gibi geleceğin teknolojilerini de özellikle inceleyeceğiz.”

DSL’de 100 Mbps’lere varan hız

Bugün halihazırda kullanılabilen bir teknoloji olan VDSL2 Bonding, VDSL2 kapasitesini yaklaşık iki katına çıkarabiliyor. Daha sonra geliştirilen VDSL2 Vectoring teknolojisinin 2011 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu teknoloji ile bakır hatlar arasındaki enterferans veya “çapraz iletişim” engellenerek, her VDSL2 hattının maksimum performans ile çalışması hedefleniyor. Yeni geliştirilen bu teknolojiler ile DSL hızlarımız 100 Mbps’lere kadar ulaşabilecek. Bunların ötesinde, bonding, vectoring ve analog “fantom devre” kavramını kullanan DSL Phantom gibi yenilikler ile son dönemde Alcatel-Lucent Bell Laboratuarları ile işbirliği çerçevesinde, VDSL2 kapasitesinin 300Mbit’e kadar çıkarılabilmesi hedefleniyor.

Alcatel-Lucent Teknoloji Grubu Başkanı Dave Geary ise yaptığı açıklamada, “Telekom operatörlerinin mevcut bakır altyapılarından maksimum şekilde faydalanmalarını sağlamak ve fiber erişim şebekeleri yaygınlaşana kadar aradaki açığı kapamak kesinlikle son derece hayati bir konu. Sabit genişbant erişim teknolojilerindeki liderliğimiz ve Alcatel-Lucent ile Bell Laboratuarları araştırma ekibimizin süregelen geliştirmelerinden faydalanarak, Türk Telekom gibi VDSL2 müşterilerimizin gerçek bilgi toplumları yaratılmasında lider bir rol oynamalarına yardımcı olmaya kararlıyız” dedi.

Haber 7

Link to comment
Share on other sites

Ttnet her zamanki gibi yine bizi nasıl dolandırcagını dusunmus ve dolandırıcılık uzerıne 1 adım daha atarak yılın bakır dolandırıcılık odulunu almaya hak kazanmıstır Kahrolsun Tttnet Mahvolsun Turk telekom Yaşasın 3G Yaşasın Kopmayan Hızlı ınternet

Link to comment
Share on other sites

Ülkemizin ne yazıkki kimi bölgeler adsl hizmeti alamamaktadır,vds 2 gibi yüksek hızların verilmesi içi tüm Türkiye çapında telekom alt yapısını yenilemesi ve fiber hizmete çevap verecek hale getirmesi gerekir ki bu da zaman alacak bir işlem.

Önce hizmet verdikleri adsl yi iyileştirsinler,kopmaları uzun zaman net beklemeleri ile hizmet sundukları dsl hizmeti karşığında şukar boyutu gacerseniz aldığınız hizmetten düşürme gibi şartlar ileri sürmesinler.

Diyeceğim tek şey ister alcatel ister lucanet ile birleşim sağlamakla vatandaşlarını soyup sömürmesin hizmeti karşılığını kayıtsız ve şartsız ortaya şart sürmeden versinler.Saygılarımla.

@ŞimşekAdam dersin "Yaşasın 3G Yaşasın Kopmayan Hızlı ınternet" ben yeğeninin laptopuna format sonrası 3G yi tanıttım abatrılan bir hız göremedim.Google yi

kendi pc imle aynı anda actım benimki çabuk bağlandı 3G gec bağlandı.3G de yüksek hız yok.

Link to comment
Share on other sites

Türk Telekom, genişbant internet hızını önemli ölçüde artıracak teknoloji için Alcatel-Lucent ve Bell Laboratuvarları ile işbirliğine gitti.

hbr_9328_d.jpg

Türk Telekom, Alcatel-Lucent ve Bell Laboratuarları DSL'de yüksek hız ve bant genişliği için işbirliği yaptı. İşbirliği ile Türk Telekom, mevcut DSL şebekesinin destekleyeceği bant genişliğini yükselterek, var olan bakır altyapısını yeni nesil, yüksek-kaliteli ve yüksek bant-genişliği gerektiren servislerin sunulmasına hazır hale getirmeyi hedefliyor.

Bu proje kapsamında Türk Telekom, Alcatel-Lucent'ın DSL alanında uygulamaya geçtiği VDSL2 Bonding ve Vectoring gibi devrimsel nitelikteki yeniliklerden faydalanacak. Ayrıca, Alcatel-Lucent'ın Ar-Ge birimi olan Bell Laboratuarları'nın yakın tarihte açıkladığı DSL Phantom teknolojisi gibi yeniliklerin potansiyellerini de Türk Telekom müşterilerine sunmak için gerekli çalışmaları başlatacak.

Halihazırda kullanılabilen bir teknoloji olan VDSL2 Bonding, VDSL2 kapasitesini yaklaşık iki katına çıkarabiliyor. Daha sonra geliştirilen VDSL2 Vectoring teknolojisinin ise 2011 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Yeni geliştirilen bu teknolojiler ile DSL hızlarının 100 Mbps'lere ulaşması bekleniyor. DSL Phantom gibi yenilikler ile de VDSL2 kapasitesinin 300 Mbit'e kadar çıkarılabilmesi hedefleniyor

Link to comment
Share on other sites

arap zihniyetli ttnet bize her türlü işkenceyi yapıyor.dalga geçme hayatta gelmez bu türkiye ye :nea: :nea: :nea:

15 gb geçmemişsin sen hiç galiba??

10 sene önceki internet kafe günlerim aklıma geliyor.hızım düşünce..

arap zihniyeti ne olacak..ttnet :angry2:

Link to comment
Share on other sites

internet baglantımda 7 sene oldu. Trafeyi değiştireli 8 ay oluyor 4 kişi 15 gb kullanıyoruz hertürlü geçiyoruz ama hızda azalma yok :)

Türktelekoma benimde garezim var ama bu haberi onları övmek için yapmadım sen neden bana yöneldin anlamadım.

Link to comment
Share on other sites

arap zihniyetli ttnet bize her türlü işkenceyi yapıyor.dalga geçme hayatta gelmez bu türkiye ye :nea: :nea: :nea:

15 gb geçmemişsin sen hiç galiba??

10 sene önceki internet kafe günlerim aklıma geliyor.hızım düşünce..

arap zihniyeti ne olacak..ttnet :angry2:

ne alkaka arap zihniyeti falan

Link to comment
Share on other sites

ya bırakın allh aşkına ben 4,5-5 senedir kullanıyorum bu lanet ttneti o zmndan bu zamana kadar varya ne haberler çıktı yok 100 mb internet her evde olucak yok 32 mb internet türkiyeye geldi her eve yayılması bekleniyor gibi birçok zırvalık derecesinde haberler yayınlandı sonuç.....? evet sonuç şu.Bi kere alt yapı yok o kadar hızdaki interneti kaldırma gibi lüksüde yok.bütün şehirlerde portların değişmesi lazımki şu anki 8 megabit neti dahi g.t zoruyla kaldırıyor.diyelimki bunları halletti. o bant genişliğindeki neti size ucuza vereceğinimi sanıyorsunuz.Düşünün ülkemiz en pahalı neti en pahalı yakıtı en pahalı elektriği artık en pahalı sayılacak eti tüketiyor.TTnet çok fahiş bir fiyata bunu yine o teknolojiden bir haber diksiyonu düzgün telesekreterleriyle bizleri arayıp o ikna edici sesleriyle iteleyecek ve bu yııl %40 kar eden ttnet seneye veya ne zmn gelirse bu bant genişliği bunu 2'ye bilemedin 3'e katlıyacak..olan gene bize olucak. son diyeceğim hani bir laf vardır ustalar yaptıkları işte ya anılarıyla ya analarıyla anılır.ben ttnetin sahibini hergün anasıyla anıyorum merak etmesin..........

Link to comment
Share on other sites

durun daha internet için telefon şarttı, şimdi türk telekom telefon olayını kaldıracak. internet kullanmak isteyenler evinde sabit telefon olması şart değil, iyi burası da güzel telekom yetkilisiyle görüştüm samimi olduğum arkadaşla aynen bana şöyle dedi; merak etmeyin telefonu iptal edince sanmayin ki, kurtulacaksınız sabit fiyatı'da net'e gitleyecek hadi buyur.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...