Jump to content

Bilgisayarım Ve Ağ Kısayolları Geç Açılıyor..


#Security

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar. İnternet kafeciyim. Sorunum şu: Geçen gün bir tane bilgisayara Win XP SP2 crakli sistemini kurdum. Ardından üzerine SP3 yükledim. Programlarını, her şeyini hallettim, yani her şeyi tas tamam ettim kısacası. Bilgisayarda hiç bir sorun yok sadece ilk açılışta; diyelim ki ağ bağlantıları kısayollarına (filmler, müzikler, klipler) tıkladığımda ilk seferinde geç açılıyor. Bilgisayar kendine gelince tıklıyorum tabii. Aynı şekilde "bilgisyarım'a" da giriyorum o da geç açılıyor. Bu sadece ilk seferde oluyor. Sonrasında normal bir şekilde hızlı açılıyor.

Sorunun SP3 yüklediğimden kaynaklandığını düşündüm o yüzden tekrar format atıp programlarını tas tamam kurdum fakat bu sefer SP3'ü yüklemedim üstüne. Her şeyi yükledikten sonra belirttiğim sorun yine aynıydı maalesef. :( 2 kere format attım olmadı. Bu sorunu nasıl çözebileceğim konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim arkadaşlar.

Şunu da ekleyeyim; Diğer bilgisayarlarda böyle bir sorun yok. Başka bir makinaya da aynı sistemi yüklemiştim daha önce şimdi ona da baktığımda aynı sorun varmış.

Yüklediğim programlar da bunlar..

DX10 son sürüm

IE8

WM PLayer11

K-Lite Codec Pack son sürüm

Chat Programları, MSN, Camfrog vs vs..

Vista inspirat 2.1 teması

ve gerekli ıvır zıvır diğer programları da yükledim.

Son olarak, programları yüklemeden ilk önce driverlera yüklemiştim o zaman bilgsiayarı kapatıp açtım ve çok normal bir şekilde ağ kısayollar ve bilgsiayarım açılıyordu. Her şeyi tas tamam ettikten sonra bu sorun oldu tekrar!

Link to comment
Share on other sites

Yardımcı olabilecek kimse yok sanırım. Sorunumu yine de kısaca özetlim. İlk açılışta Ağ bağlantıları kısayolları ve Bilgisayarım biraz geç açılıyor, sonrasında hızlı ve normal bir şekilde açılıyor. Bu kadar.. Sorun nedendir, yardımcı olabiliecek? : (

Link to comment
Share on other sites

@ #Security bakıyorum yüklediğin programlarına dx10 gördüm o xp ye kuruluyormu?

Sendeki pc de donanım problemleri bulunuyormu,problem varsa önce onu halletmen lazım.Yanlış sürücü ve problemler bunu yapabilir gibime geliyor.İşletim sistemini kasacak program yükleme,kafe içinde müşterilerin kullanacağı lazım gereken programları yükle kasmasın pc ler.Bende zamanında kafe işlettim,müşteri pc lere kasacak lüzümsuz program yüklemedim onlar müşterilere yaramadıkları için.

Sana tavsiyem elinden gelebiliyorsa ve elindeki sp2 li cd ne keyler uyumlu orjinal ise te paylaşılan hfslip programı ve sp3 servis paketini indir,sp3 servis paketini hf klasörün içine kopyala sonra hfslip icindeki source kalsörün içine

sendeki sp2 li cd içeriğini hepsini kopyala sonra yapacağın tek şey hfslip klasörün içindeki hfslip-1.7.10_beta_J uygulamasına tıkla yönergeleri izle işlem bitince hfslip içinde oluşan sourcess kalsörün senin sp3 lü işletim sistemin içinde,ona nlitle ile ince ayarlar yap kaltımsız kurulum ayarları ile elindeki cd keyini gir ve bişiler yapaya çalış,oluşturduğun cd nin içine driverpac entegre et ve onu bir dvd ye cek onunla pc lerini yükleme işlemini yap bakalım tekrar sorunlar ile karşılacakmısın.Sorusuz çalışmalar dileği ile.

Link to comment
Share on other sites

Yüklediğim programlar da bunlar..

DX10 son sürüm

IE8

WM PLayer11

K-Lite Codec Pack son sürüm

Chat Programları, MSN, Camfrog vs vs..

Vista inspirat 2.1 teması

ve gerekli ıvır zıvır diğer programları da yükledim.

Bunların ıvır zıvır kısmında .Net Framework 4 var mı?

Link to comment
Share on other sites

@mucit41

Hocam yanlış yazmışım pardon. DirectX Feb 2010 yükledim.

Donanımlarda hiç bir sorun yok, çok temiz fazla kullanılmamış bir kasa. Dediğim gibi başka PC'lere de yüklemiştim bu sistemi ve her şeyini tas tamam ettikten sonra bu sorunu başka PC'ler de olduğunu da gördüm ama bazılarında hiç yok. Gereksiz programlar düşmanıyım zaten. Sadece gerekli programları yükledim o kadar. MSN, Skype, ICQ, Camfrog, PDF okuyucu, Office 2003, iE8, WM Player 11 vs.. gibi. Başka luzümsüz bir şey yok. Bir de IRC chat programları, onları da kuruluma gerek yok, direk attım dosyaları kısayollarını gönderdim masaüstüne. HFSlip dediğin şey beni biraz uğraştıracak ve bence gerek yok böyle bir şeye. Sorunum küçük bir sorun ve kolay bir şekilde halletmek istiyorum ama çözümünü bulamıyorum. Demek ki çözümü kolay değil. Yardımcı olduğun için teşekkürler.

@ Albatros

Net Framework 3.5 vardı asında ama yüklemedim. "gfwlivesetup" kurarken 3.0 versiyonu da kendisi yükledi o kadar.

@ Legion

Yok hocam.

Yardımlarınız için de teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşım açılışta bağlandığı bilgisayarın ağ paylaşım sınırı sınırsız değilse ondan da yapar belli bir sayıdan sonra ki bu sayı da 10'dur. Paylaşıma açık olan bilgisayarının ağ paylaşım sınırını sınırsız yap aşağıdaki linkte var dosyası. Bir de paylaşıma açtığın bilgisayar ile paylaşımı alan bilgisayarın çalışma grubu aynı olsun.

srvsvc.dll dosyasını system32 klasörünün içine

srv dosyasını da system32/drivers in içine kopyala değiştir diyeceksin. restart yapınca sınırsız olur.

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

@imcliff

Ana bilgisayarlarda paylaşımları sınırsız yapmıştım çok önceden. O mecburi bir şeydir zaten her internet cafeci için. :) Çalışma grupları da aynı. Zaten paylaşım sınırsız olmazsa ve aynı çalışma grubu olmazsa başka sorunlar olurdu. Benim anlatmak istediğim bu değil. Benim sorunum sadece ilk seferinde ağ kısayollarının geç açılması. Sonrasında her şey normal. Diğer Pc'ler de de sorun yok çünkü. Sadece yeni format attığım bilgisayarımda böyle bir ufak sorun var.

Link to comment
Share on other sites

Bahsettigin sorun ağ virüsünden kaynaklanabiliyor bazı pc ler bundan etkilenmiyor sebebi yapılan güncellemeden dolayı her pc yapmaz ama bazıları ağda yavaslık yapar Kitlenmeler ve DOnma meydana gelir eger bu şekilde bir sorunun varsa aşagıdaki güncellemeleri yap.

KB956390

KB893803

KB953155

KB954211

KB956390

KB956391

KB956803

KB956841

KB957095

KB958644

Bence sen en başta cafede ağ taraması yaptır gece cafeyi kapattıgın zaman tüm pclerini aç bir ağ taraması yaptır.

Link to comment
Share on other sites

Bilgisyarda virüs olması imkansız. Çünkü 2 kez format attım aynı sorunu yaşadım ve driverları yükledikten sonra bilgisayara NOD32'nin 4.0 versiyonu da yükledim ne olur ne olmaz virüs girebilir falan diye düşünmüştüm. Ana bilgisayarlarımda da aynen NOD32 4.0 yüklü, 1 yıl oluyor neredeyse güncelliyor kendi kendini ufacık bir virüs bile girmedi. O kadar güvenmyiorum NOD32'e.

@ aybarsgezmis, son olarak şunu söylim. Bilgisayarda hiç sorun yok, donma, kitlenme vs vs.. Sadece ilk seferinde ağ kısayolları geç açılıyor bu kadar. Yani başka bir şey değil. Bi de tabi ilk mesajımda belirttiğim gibi bilgisayarım da ilk seferinde biraz açılıyor o kadar. Sonrasında her şey normal..

Küçücük bir sorun ama günlerdir uğraştığım halde çözemedim gitti.

Link to comment
Share on other sites

İhtimaller arasında bir iki şey aklıma geldi. Gerisi zaten söylenmiş.

1. Nod32 ağ koruması en yüksekte ise onu düşürebilirsin. (Başka bir antivirüste deneyebilirsin mcafee olabilir)

2. Driver genius gibi bir programla eski driverları güncelleyebilirsin.(Eski bir sürüm driver kurmuş olabilirsin)

3. Birde açılıştaki gereksiz olan programları silebilirsin.

Link to comment
Share on other sites

@cayro

1. NOD32'i zaten sistemden temelli kaldırmıştım. Onunla alakalı değil bir de.

2. Driverlardan olduğunu zannetmiyrum çünkü, daha önceki mesajlarımda da belirtmiştim, driverları yükledikten sonra bi sorun yoktu. Normal bir şekilde ilk açılışta girebiliyordum hemen. Her şeyi tas tamam ettikten sonra olan oldu. :)

3. Açılışta çalışan cplus.exe, vfiltre ve sanırım deepfreezee başka bir şey yok.

@sergen_1993_12

Belirttiğim gibi donanımla alakalı bir sorun değil. Çünkü ilk başta sorun yoktu. Her şey tas tamam edilince bu sorun çıktı.. :)

@ tolga27

Hocam sorun dediğiniz gibi iE8'den olabilir ama nasıl, neden? Çünkü en sona bıraktığım programlar arasında iE8 de vardı. Temayı da en son yüklemiştim ama temayı kaldırdım yine sorun düzelmemişti. Tekrar format atmak zorunda kaldım, temayı kaldırınca explorer uçuvermişti.

Bir de şu var; Bazı bilgisayarlarda iE8 bazen hiç açılmıyor ama işlemlere baktığımda iexplorer.exe 3-4... veya 10 tane açık gözüküyor. Tümünü iptal ettikten sonra açılıyor bazen, bazen açılmıyor ama eninde sonunda iptal ediyorum tüm iexplorer.exe işlemlerini sonra açılıyor. Bu sorun da bir kaç bilgisayar da bazen oluyor, bazen olmuyor. Çözemedim gitti.

Arkadaşlar ben tekrar tekrar yazmaktan sıkılmadım ama benim yazdıklarımı iyice okursanız belki sorunu çözmem konusunda yardımcı olabilirsiniz. Ha gayret üstadlar.. :D

Ha bir de sorun iE8'dense eğer kesinlikle, diğer PC'ler de iE8 yüklü iken niye böyle bir sorun yok? :|

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...