Jump to content

Fenerbahçe-Galatasaray


Sirius

Recommended Posts

2009-05-09_fbgslogo.jpg

Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray, pazar saat 19:00'da Kadıköy'de Şükrü Saracoğlu'nda karşı karşıya gelecek. Bülent Yıldırım'ın yöneteceği maça favori olarak çıkan taraf ev sahibi Fenerbahçe. Kanarya, yola kayıpsız devam etmek amacında, hafta içerisinde Rijkaard'ın yerine Hagi'yi takımın başına getiren Galatasaray ise ezeli rakibi karşısında mutlu sona ulaşarak temiz bir sayfa açmak istiyor.

lugano_baros_manset_600_HV1A1.jpg

DÜNYANIN GÖZÜ KADIKÖY'DE

Türk futbolunda gözler yarın Kadıköy'de olacak. Dünyanın en önemli derbilerinden birinde, ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Saat 19.00'da başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak maçı, kariyerinde ilk kez ezeli rekabette düdük çalacak olan hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım'ın yardımcılıklarını İsmail Şencan ile Muhittin Gürses yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise Halis Özkahya. Derbide hakem gözlemciliğini Ergül Yücedağ, Futbol Federasyonu temsilciliklerini ise Avni Özcan, Şükrü Kaplan ve Deniz Özaral üstlenecek.

FENERBAHÇE'NİN 16, GALATASARAY'IN 12 PUANI VAR

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 8 hafta sonunda Fenerbahçe 16, Galatasaray ise 12 puan topladı.

Geride kalan maçlarda 5 galibiyet, 1 beraberlik alan ve 2 kez yenilen Fenerbahçe, rakip fileleri 24 kez havalandırırken, kalesinde ise 11 gol gördü.

Galatasaray ise ilk 8 haftada 4 galibiyet, 4 de yenilgi alırken, 12 gol atıp, aynı sayıda gol yedi.

Fenerbahçe, ligdeki son 3 maçını da kazanırken, Galatasaray ise son 2 karşılaşmasını yitirdi.

BİLETLER BİTTİ

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yarın yapılacak derbi maçın bütün biletleri satıldı.

Dev maçta ev sahibi Fenerbahçe'nin taraftarları için Biletix üzerinden satışa sunulan bütün biletler tükendi. Galatasaraylı taraftarlar da derbi için kendilerine ayrılan 2 bin 478 bileti kısa süre içinde tüketmişti.

FAVORİ FENERBAHÇE SÜRPRİZ İSTEMİYOR

Derbi maç öncesi spor kamuoyunun büyük çoğunluğu ve İddaa bahis oyununun açık ara favori gösterdiği ev sahibi Fenerbahçe, ezeli rakibini yenerek, herhangi bir sürprize olanak tanımak istemiyor.

Bu sezon Kadıköy'deki 4 lig maçından 3'ünü kazanan, 1'inde berabere kalan, ligdeki son 3 maçını kayıpsız geçen sarı-lacivertli ekip, Galatasaray karşısında galibiyet serisini sürdürmek amacında.

Ezeli rakibine karşı Kadıköy'de oynadığı son 10 lig maçını da kazanarak büyük bir başarıya imza atan ''Sarı Kanaryalar''da, sakatlıkları süren Güiza, Özer Hurmacı ve Selçuk Şahin ile 19 Yaş Altı Milli Takımı'nda yer alan Gökay Iravul, Okan Alkan ve Berk Elitez derbide forma giyemeyecek. İdmanda takımla çalışan Alex hakkındaki kararı ise maç saatine doğru teknik heyet verecek.

HAGİLİ GALATASARAY KADIKÖY'DE ''ÇIKIŞ'' PEŞİNDE

Ankaragücü yenilgisi sonrası Frank Rijkaard ile yollarını ayırarak takımın başına efsanevi futbolcusu ve eski teknik direktörü Gheorghe Hagi'yi getiren Galatasaray ise derbiye ''dönüm maçı'' gözüyle bakıyor.

Ligdeki ilk 8 maçından 4'ünü kaybederek camiasına düş kırıklığı yaşatan, son 2 maçını yitirerek zirveden uzaklaşan sarı-kırmızılı takım, son 10 lig maçını kaybettiği Kadıköy'de, bu statta futbolculuk dönemlerinde goller atarak galibiyet yaşayan Hagi-Tugay Kerimoğlu yönetiminde galibiyeti amaçlıyor.

Galatasaray'da sakatlığı süren takım kaptanı Arda Turan ile kırmızı kart cezalısı kaleci Ufuk Ceylan derbide takımlarını yalnız bırakacak. Sarı-kırmızılı ekipte ayrıca Kewell, Baros, Gökhan Zan ve Aydın Yılmaz'ın da sakatlıkları bulunuyor.

OLASI 11'LER

Ezeli rakiplerin yarınki derbi maça çıkması beklenen olası 11'leri şöyle:

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Caner, Dia, Emre, Mehmet Topuz, Stoch, Alex, Niang

Galatasaray: Aykut, Sabri, Servet, Neill, Insua, Barış, Ayhan, Mustafa, Pino, Elano, Mehmet Batdal

Link to comment
Share on other sites

Zaten sonucu belli olan bir maç :)

Hagi'yi zamanındada getirmişlerdi ve yine bir FB - GS maçı sonrası kurban etmişlerdi. Dileğim Türk futbolunun teknik adamlara daha anlayışlı yaklaşması.

Maç hakkında fazla yoruma gerek yok. Kadıköy zamanında okunup üflendi.. Maç bitsede GS futbolcularının gözüne bir nebze uyku girse :)

Link to comment
Share on other sites

:D 7 attığı bir maç olduğunu uyduran galatasaraylılara çok üzülüyorum :)

Daha lig kurulmamış bir tarihten bahsedip hiçbir resmi kaydı olmayan maçlar uydurmak çok kolay..

Madem kolaya kaçıyoruz.

Görülebilen bir tarihe bakıp son 10 yılın ezici üstünlüğünün kimde olduğunu görmekte kolay.

Link to comment
Share on other sites

Kadıköydemi :D

Valla söylemek istemiyordum ama kadıköyde paf takım çıkartsak bile Galatasaray'ın şansı %1 lerde ne yazık ki.

O kadarda değil abartma :D

Üzülere Fenerin alacağını düşünüyorum bu maçı.Keşke morartabilseler beni.İddaa'da fenere bile oynamayı düşünüyorum :Q

Link to comment
Share on other sites

Üzülere Fenerin alacağını düşünüyorum bu maçı.Keşke morartabilseler beni.İddaa'da fenere bile oynamayı düşünüyorum :Q

Valla para ile oynanan bir oyunda mantıklı olanı yapmak en doğrusu. Galatasaray taraftarısın diye onlara oynamazsan ihanet etmiş sayılmazsın :D

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar çok çok çok koyu bir fenerbahçeliyim ama ne olursa olsun dostluk kazansın isterim ( dostluktanda önce fener kazansın diyesim geliyor da neyse :D ) öncelikle şunu söyliyim favori fenerbahçe ama dikkat edin 10 yılda her zaman favori gs iken kazanan bizdik belki bizi kale almadıklarındandı ve şuandada biz aynısını yapıyoruz.KORKUYORUMKI JOHNSON FAKTÖRÜ DEVREYE GİRSİN!çünkü o maçta 90 dk gs bizim ceza sahasından çıkmamıştı ama johnson'un bir frikiği baraja çarpıp içeri girmişti kazanmıştık.umarım aynısı olmaz yok zaten biz kazanacaksak eze eze kazanacağız.küçümsemiyorum gerek 11'ler gerek moral gerek iki tarafın içinde olduğu durumlar göz önüne alınırsa favori fenerbahçedir.anlayamadığım birşey var mehmet cansun çıkmış demişki BİZ FENERİ BU HALİMİZLEDE YENERİZ!Arkadaşlar sorum şu :

BU ADAM BUNU SÖYLEMEDEN 1 SAAT ÖNCE NE İÇMİŞ ? :D

Link to comment
Share on other sites

Dünya derbisi diye atıp tutuyoruz ama maçı veren ligtvden başka kanal yok. Yalnız Manchester city -Arsenal maçını 30 dan fazla kanal verecek dünyada.

bende ona yanıyorum yaa hocam trt alsada izlesek güzel güzel ne olur yani, yaa cafeye gidiyorum yada evde net den izliyorum. daha maç başlamadan net ana baba günü olacak kesin :D donmadan izlersek ne ala :(

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...