Jump to content

Microsoft Otomobilleri De 7′ledi


Konohali

Recommended Posts

Microsoft otomobilleri de 7′ledi: İşte Microsoft Windows 7 Nissan

Microsoft, gömülü sistemler için ürettiği işletim sistemi olan Windows Embedded’i Windows Embedded Automative 7 olarak yeniledi. Artık otomobillerde gözler dokunmatik bilgisayar ekranlarında da olacak gibi.

windows_embedded_ws7e_ws7p_ws7e.jpg Microsoft’un Windows Embedded Automative 7 platformu otomotiv üreticilerine araç içi bilgi işlem sistemlerini tek bir çatı altında toplayan bir yazılım katmanı olarak çalışıyor. Araç içi telefon, müzik, radyo, CD/DVD oynatıcı, televizyon, radyo, yol bilgisayarı ve GPS ile navigasyon sistemlerini bünyesinde toplayan bu katman, kullanıcı arayüzü olaraksa gerçekten de pek şık.

Yeni platformu kullanan otomobillerin 2011 yılında piyasaya çıkması bekleniyor ama şimdiden Nissan, Ford ve Kia ve Fiat gibi tanıdık markarlarla anlaşma sağlanmış.

Otomobilin içinde Windows markalı bir şey kullanmak ne derece güvenlidir bilemeyiz ama nasıl olsa restart ettiğinizde çalışıyor diyebiliriz. İşin şakası bir yana, Microsoft’un Windows Embedded Automative 7 için yayınladığı görseller şoförler için ciddi bir tehlike yaratabilir. Çünkü görsellk bize göre harika ve ilgi çekici. Araç içini sanki bir uzay gemisine çeviriyor.

Microsoft, Windows Embedded Automative 7 için 3 farklı sürüm çıkarmış. Bunlar WS7E, WS7P ve WS7C. Sürümler arasında multimedya, güvenlik ve interaktif özellikler başlıklarında farklılıklar var. Bizim görebildiğimiz kadarıyla en gelişmiş özellikler WS7P sürümünde yer alıyor ki bu sürümde Windows Journal, Photo Viewer ve anti virüs gibi ek özellikler bulunuyor.

Ayrıntılı bilgiler şu adresten alınabilir.

http://www.microsoft.com/windowsembedded/en-us/products/westandard/component-library.mspx

kaynak:

http://www.pcextra.com.tr/haber/2010/10/microsoft-otomobilleri-de-7ledi-iste-microsoft-windows-7-nissan

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...