Jump to content

Nokia C5-03 Ile Bol Özellik Ve Uygun Fiyat


Konohali

Recommended Posts

Nokia ürün gamına eklenen yeni modellerde isimlendirme ilginç olmaya başladı. Daha önceden tanıtılmış C5 modeliyle karıştırılmaması gereken yeni dokunmatik özellikli C5-03 modeli, uygun fiyata bol özellik sunuyor.

Nokia-C5-03-fiyati.jpg

Nokia’nın çok tutulan 5800 modeli gibi bol özellik dolu ve ilgi çekici bir model olması muhtemel yeni C5-03′de Symbian^1 (diğer ifadeyle Symbian S60 5th edition) işletim sistemi yüklü. Avrupa’da kontratsız fiyatı 170 Euro olması beklenen C5-03′de 5 MP alıcılı ama sabit odaklı bir kamera yer alıyor. Wi-Fi kablosuz bağlantı ve GPS uydu alıcı özellikleri eksik edilmemiş. Ovi Maps ile sesli yol tarifi almak mümkün.

Bol özellikli olsa da sadece 93 gram ağırlığında olan Nokia C5-03 boyutları 105.8 x 51 x 13.8 mm. Nokia’nın zayıf yönlerinden biri olan ekran bu model için de geçerli. 3.2 inç genişlikli ama 360 x 640 piksel ve resistive dokunmatik tipte.

2 GB microSD kartla gelmesi bekleniyorsa da pazara göre durum değişebilir. Quad-band GSM/GPRS/EDGE ve tri-band 3G (HSDPA/HSUPA) sunuluyor. 1000 mAh batarya fazla göz alıcı değilse de rapor edilen müzik dinleme süresi 35 saat.

Nokia C5-03, görünüş olarak 5800′a oranla çok daha zarif görünüyor. Ekranının resistive dokunmatik olması ise kimine göre avantaji kimine göreyse dezavantaj olarak kabul edilecek. Fiyatı da göz önünde bulundurulursa, Nokia’nın C5-03′ü neden kapasitive ve çoklu dokunmatik olarak üretmediğini anlayabiliyoruz.

kaynak:

http://www.pcextra.com.tr/haber/2010/10/nokia-c5-03-ile-bol-ozellik-ve-uygun-fiyat/

Link to comment
Share on other sites

Benim genel olarak C serisinde karşılaştığım olay batarya sorunudur.

Mesela C6 özellikleri çok üst, N serisindeki telefonlardan bile üst özellikleri var ama batarya gücü düşük.

Ve sonuçta o telefonu aldığında illaki batarya sorunu yaşayacaksın, çünkü tüketim fazla ve güç düşük.

Bence Nokia'nın C serisinde güttüğü politika batarya üzerinedir.

Link to comment
Share on other sites

Gereksiz bir telefon,Nokia artık şu pintiliğinden vazgeçsin.Hâlâ symbian,hâlâ resistiv ekran. :D...5800,N97,N97Mini var...İşin ilginç yanı Nokia artık kasaları da oturtamamaya başladı :(

Genel olarak haklısın.Ama kasa olayı sadece 5800 için geçerli bence.Kullandım kasası gerçekten vasat.

Şu anda N97 mini var abi kasa budur yani adam yapmış, eline alınca hissediyorsun.Ama Samsung'un mesela tüm telefonları bu şekilde.

Nokia'da heralde C serisinde toplamıştır durumu.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...