Jump to content

Tdk'dan 1 Tb Veri Depolayabilen Blu-Ray Disk


edim.7

Recommended Posts

hbr_9219_d.jpg

Bütün film arşivinizi tek bir diskte toplamak ister misiniz? TDK bunu başardı.

CD ile DVD'nin arasındaki farkı karşılaştırdığımızda eskiden bize büyük gelen fark artık küçük gelmeye başladı. 8GB'a kadar veri sığdırabilen çift katman DVD'ler ile normal bir CD'nin arasında büyük bir fark var. Fakat Blu-Ray ile DVD arasında ölçülemeyecek kadar fark olmaya başladı. Blu-Ray'in zaten çok yüksek kapasitesi olmasına rağmen TDK, Blu-Ray'in kapasitesini oldukça zorluyor. Japonya'da düzenlenen CEATEC 2010 fuarında 1 TB kapasiteye sahip Blu-Ray disk prototipini tanıtan TDK, bu konuda da bir rekora imza atmış oldu.

Şuan için en yüksek Blu-Ray disk BDXL ismiyle 100 ila 128 GB arasında bir kapasite sunuyor. TDK'nın geliştirdiği 1 TB kapasiteli bu yeni Blu-Ray disk, her bir katmana 32 GB olmak üzere 16 katmana yazıyor. Böylece çift taraflı yazıldığında toplam boyutu 1 TB yapıyor. Yine de tek taraflı kullanıldığında da 512 GB ile oldukça yüksek ver saklayabiliyor.

Geliştirilen bu Blu-Ray disk bir rekor olsa da üretici TDK bunun çok da zor olmadığını belirtmiş. TDK'ya göre hali hazırda bulunan Blu-Ray malzemeleriyle çok rahat bir şekilde 1 TB'lık disk üretilebilmiş. TDK aynı zamanda Blu-Ray sisteminin kalitesine ve yüksek standart sayesinde düşük hata oranına sahip olduğuna da dikkat çekiyor.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...