Jump to content

Usb Hublar Çalışmıyor


byhack

Recommended Posts

Arkadaşlar cümleten s.a.

Size sormak istediğim konu şu:

Çalıştığım okuldaki bilgisayarlardan birinin ilk önce klavye üzerindeki harf tuşları 1-2 gün sonra da klavyenin tamamı çalışmamaya başladı. Sorunun klavyeden kaynaklı olabileceğini düşünerek klavyeyi değiştirdim, yeni klavye de çalışmadı. Biriki deneme yanılmadan sonra USB hubların çalışmadığını farkettim. PS/2 ler çalışıyor ama usb ler çalışmıyordu. Sistemden kaynaklanan bir hatadan meydana gelebileceğini düşünerek bilgisayarında formatlanma zamanı gelmişti deyip format attım ama usb ler yine çalışmadı. Aygıt yöneticisinden tutunda bios ayarlarına kadar herşeyi kontrol ettim. Enson bios ayarlarını varsayılan yaptım olmadı, pili çıkardım taktım olmadı, diğer donanımların bağlantılarını kontrol ettim yine olmadı:). Anlayacağınız işin içinden çıkamadım ve sizlerden yardım almaya karar verdim.

Bu konuda yardım istediğim şeyler şunlar:

1-Neden Pc böyle bir arıza çıkarttı(bu arada ekstra güç çekecek birşey bağlamamıştım PC'ye) ?

2-Bu arızayı nasıl çözebiliriz.

Gerçekten acayip derecede sinir olmuş durumdayım. Burada yardımcı olabilecek arkadaşlara belirtmek istediğim nokta usb ler hiç ama hiç çalışmıyo yani başlangıçta, biosa girerken, çalışan cd vs. Donanım yükleme hatası gibi problemlerden öte bişey.

Bu arada anakart Foxconn G31MX-K

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Selametle kalın...

Link to comment
Share on other sites

Merhaba

Tahmini önereceklerimin veya yapılması gerekenlerin hepsini yapmışsınız. BIOS'ta da USB portların açık olduğuna göre, portların yanmış olabileceği ihtimalini yükseltiyor/gösteriyor.

Elinizde varsa veya temin ederek aşağıdaki resmde görülen veya benzeri bir PCI USB Kartı alarak bilgisayara takın ve öyle deneyin.

Bu kartlada çalışmıyorsa, ki bu çok nadir bir durumdur, anakartta daha başka bir sorun var anlamına gelir kardeş.

Başarılar..

Belkin_Quafdraport_F5U006-UNV.jpg

Link to comment
Share on other sites

Asil_KG nin önerdiği cihaz gayet mantıklı bir çözümdür.

Bende problemi düzeltme konusunda yardımcı olarak ekleme yapmak isterim.

Karşılaştığın sorun genelde topraklama hattının yük altında olmasından kaynaklanır. 9 volt ( Watt değil ) üzeri topraklama yükü birçok pc için risk teşkil eder.

Topraklama hattını ölçmek için

ölçü aletinin nötr ucunu elektrik hattının nötrüne

ölçü aletinin faz ucunu topraklama çıkışına tutup değerleri görebilirsiniz.

Eğer uğraşmayı seviyorsanız

Kasanızda sorunun önüne geçmek için anakartınızı kaldırıp yalıtkan bir malzemeyle kasa ve anakart arasına dolgu yapın.

Malzeme anakart kutularının içinden çıkan süngerden olabilir. Vida yerlerini delip anakartı malzemenin üzerine yerleştirip vidalayın.

Sorun devam ediyorsa usb portlarınız yanmış olabilir ve diğer bilgisayarlarda aynı risk altında demektir. Bilgisayar odanızın bağlı olduğu hatta topraklamanın yükünü azaltmak için sadece o odaya bir toprak hattı çektirip plaka gömdürseniz en iyisini yaparsınız. Zira beyaz aşyalar ( özellikle buzdolabı , çamaşır makinası gibi mekanik barındıranlar ) aşırı şekilde topraklamaya kaçak voltaj verirler. Diğer cihazlarla aynı hatta olmaları sakıncalıdır. Okulda daha çok cihaz ortak topraklama hattı kullanıp daha çok yük oluşturabilirler. Bilgisayarlarda sık sık kilitenme veya resetlemede olabilir.

Link to comment
Share on other sites

ümidi keselim diyorsunuz anlaşılan. ama şu PCI usb aklıma yattı. Bu arada "OzgrGvnc" kardesim dediğin doğru olabilri. Daha öncede benzer durumlardan bahseden arkadaşlar olmuştu ama ihtimal vermemiştim statik elektrikten böyle bir sorunla karşılaşacağıma:) Yardımlarınız için sağolun arkadaşlar. Teşekkürler...

Link to comment
Share on other sites

Rica ederim.

Şunuda ekleyeyim bahsettiğim akım statik elektrik değil hocam topraklama. Aralarında çok fark var. Bence çaresine bakılmazsa çok başınızı ağrıtır.

tamam anladım demek istediğini kardesim. ama malum biliyosun bizim devletin işini birsürü abuk subuk iş var. anlamayan adama iş yaptırıyorlar sonuç bu. mesela bizim okulun elektrik tesisatı; adamlar artık binaya kaç faz çektilerse elektrik kesintisi oluyo bi bakıyosun odanın birinde elektrik var diğerinde yok, lamba yanıyo priz çalışmıyo. anlamadım gitti:) neyse tekrar sağolasın detaylı bir keşif yapacağım tesisatla ilgili:)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...