Jump to content

Winrar Crc Cilt Bozuk Hatası ?


Bırak Gitsin...

Recommended Posts

Şanssız bir durum.

Bu tür hatalar için rar repair tool türü programlarla hatalar düzeltilmeye çalışılıyor. Winrar ın basit onarması varsada pek başarılı olamıyor. Onarım programını bir deneyin. Forumda resimli kullanım açıklaması vardır. Yalnız bu gibi durumlarda yüzde yüz başarı sağlamak pek mümkün olmuyor.

CRC Hatası ve Çözüm Yöntemi

Özellikle Winrar Kullanıcıların en çok şikayet ettikleri sorunların başında CRC Hatası geliyor bozuk dosya veya hatalı şifrelerden meydana gelen bu durum düzeltilebilir. Saatlerce indirmek için uğraştığınız dosyalarınız crc hatası yüzünden boşa gitmesin işte nedenleri ve yöntemleri.

CRC (Cyclic Redundancy Check) verilerinizin doğruluğunu kontrol eden sisteme crc denir. Crc sayesinde veriler bir bütün halinde indirilir yani parçalanmış dosyalara virüs veya casus yazılım yerleşmemesi için bir nevi takip sistemidir.

Şimdi bu sistemin neden bozulduğuna ve nasıl onarabiliriz ondan bahis edelim, Bilgisayarınızda virus varsa dosya inmede sorunlar yaşatabilir ve bu hata ile karşılaşmanıza neden olabilir.

Harddisk yada ramde ki bir sorun yüzünden de veri alış – verişinde sorunlar oluşabilir buda hataya neden olacaktır. Eğer her indirdiğiniz dosyada bu tip sorunlar oluşuyorsa bağlantınızı kontrol etmenizi öneririz.

Bu hatayla karşılaştığımız taktirde winrar programında resimde de görüldüğü gibi “Arşivi Onar” sekmesini tıklayarak bu sorundan kurtulabilirsiniz. (”ALT+R” kısa yol tuşlarını kullanabilirsiniz)

Bir diğer yöntem ise bozuk dosyaları koru seçeneğini aktif yaparak arşivi açmak buraya ulaşmak için Arşivi aç sekmesine tıkladıktan sonra açılan menüden bozuk dosyaları koru kutucuğunu tıklamak ve sonra arşivi açmak. (alıntıdır)

Link to comment
Share on other sites

partta kurtarma bölümü varmı ona bir bak olmadı kurtarma türü programlar var onlarla bi şansını dene derim olmadı adama söyle tekrar upload etsn veya baska bı yerden ındırmenı tavsiye ederm :) kolay gelsn

farklı pc den indirdim bu partları gene aynı arkadaşlar kafayı yicem tekrar mı indiricem ben bunu şimdi :( birde arkadaşım partta kurtarma bölümü nerde bi açıklarmısın repair programlarıda işe yaramadı hay ben böyle işin :angry2:

Link to comment
Share on other sites

bazı dosyalarda actıgında winrarla yukarıda sagda saglık amblemi şeklinde beyaz zemın uzerıne kırmızı + olur ona tıklarsan belkı bişilr olur eğer varsa :) kolay gelsn

yoktur maalesef :( genede yardımlarınız için teşekkürler başka önerileri olan varsa söleyebilir :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...