Jump to content

Almanya Vs. Türkiye (21:45)


Sirius

Recommended Posts

2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri (A) Grubu'ndaki üçüncü maçında A Milli Takımımız Berlin Olimpiyat Stadı'nda Almanya'ya konuk oluyor.

turkiye_almanya-27652_501.jpg

A Milli Futbol Takımımız, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda yarı finalde elendiği Almanya'yla bu kez Berlin'de kozunu paylaşıyor.

ALMANYA - TÜRKİYE

Stat: Berlin Olimpiyat Stadı

Hakem: Howard Webb

Saat: 21:45

Yayın: NTV

Almanya: Neuer, Lahm, Mertesacker, Badstuber, Westermann, Kroos, Khedira, Müller, Mesut Özil, Podolski, Klose

Teknik Direktör: Joachim Löw

Türkiye: Volkan, Gökhan, Ömer, Servet, Sabri, Aurelio, Özer, Nuri, Emre, Hamit, Halil

Teknik Direktör: Guus Hiddink

EURO 2012 Avrupa Elemeleri'nde Almanya ile oynanılacak grup maçı öncesinde milli takım Arda Turan haberi ile şok olmuştu. Almanya maçı öncesinde A Milli Takım'ın idmanında sakatlanarak en az 6 hafta sahalarda uzak kalacağı açıklanan Arda Turan'ın Almanya karşısında oynayamayacağı netlik kazandı. Bu sonucun ardından Almanya maçında Arda Turan'ın yerine Nuri Şahin'in ilk 11'de yer alacağı açıklandı.

EURO 2012 Elemeleri'nde A Milli Takım'ın rakibi Almanya'da, yıldız orta saha oyuncusu Bastian Schweinsteiger sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkarıldı. Schweinsteiger, hem Türkiye hemde Kazakistan ile oynanacak olan Euro 2012 Eleme maçlarında forma giyemeyecek. Almanya'da daha önce Michael Ballack ve Marcell Jansen gibi oyuncularda sakatlığı nedeniyle kadroya alınmamıştı. Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Löw'ün Schweinsteiger'in yerine orta sahada Toni Kroos'a forma vermesi bekleniyor.

DAHA ÖNCEKİ RANDEVULAR

Türk Milli Takımı, 87 yıllık tarihinde 13 kez Batı Almanya, 5'er kez de Doğu Almanya ve iki ülke arasındaki sınırların kaldırılmasının ardından birleşen Almanya ile karşılaştı. Batı Almanya karşısında oynadığı 13 karşılaşmadan sadece 1'ini kazanan, 2'sinde berabere kalan milliler, 10'unda ise sahadan yenilgiyle ayrıldı. Batı Almanya'ya 7 gol atan ay-yıldızlı ekip, buna karşın 38 gol yedi. Doğu Almanya ile tarihinde 5 kez oynayan milliler, 3'ünü kazanıp, 1'ini kaybetti, 1 maç da berabere bitti. Doğu Almanya'ya 10 gol atan milli takım, kalesinde 5 gol gördü.

(A) Milli Takım, iki ülkenin birleşmesinden sonra Almanya Milli Takımı ile de 5 kez karşılaştı. 1992 yılında deplasmandaki özel maçta 1-0 yenilen ay-yıldızlı ekip, 1998 yılında ise Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Bursa'da Hakan Şükür'ün golüyle 1-0 galip geldi. Bu maçın Münih'teki rövanşı ise 0-0 bitti. 8 Ekim 2005 tarihinde İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan özel karşılaşmayı Türkiye, Halil Altıntop ve Nuri Şahin'in golleriyle 2-1 kazandı.

20ljs20liv.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...