Jump to content

Uydudan Kablosuz Internet


Guest _ULTIMATE_

Recommended Posts

20101007052249_satelliteinternet.jpg

Türksat, uydudan kablosuz internet hizmeti vermeye başladı...

Türksat, uydudan kablosuz internet erişimini vermeye başladı. UydunetSky markas ile ve “Kimse internetsiz kalmasın” sloganıyla sunulan hizmet sayesinde, karasal altyapının olmadığı yerlerde de artık internet kullanmak mümkün hale gelecek.

Türksat A.Ş.’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türksat sahip olduğu uydu iletişim altyapısını kullanarak, uydudan kablosuz internet erişimini vermeye başladı.

UydunetSky markas ile ve “Kimse internetsiz kalmasın” sloganıyla sunulan hizmet sayesinde, karasal altyapının olmadığı yerlerde de artık internet kullanmak mümkün hale gelecek.

Son kullanıcılar için geliştirilen UydunetSky, genişbant internet sayesinde dosya indirme, internette gezinti yapma, e-posta alam ve gönderme gibi hizmetleri Türkiye’nin her yerinden sağlanacak.

UydunetSky alabilmek için, uydu anteni kurulumu (74 cm çapında), modem ve aktivasyon hizmeti gerekecek. Aboneler, uydu kurulumunu satın alabilecek ya da kiralayabilecek.

Türksat uydular üzerinden 2 Mbps’ye kadar internet erişiminin sağlanabileceği UydunetSky hizmetinde kullanıcılar, aylık 1 veya 2 GB limitleri seçebilecekleri gibi, kota aşımlarında tarifede belirten ücretler üzerinden ilave hizmet de alabilecek.

UydunetSky aboneleri, karasal mobil ve sabit altyapıdan bağımsız internet erişimi için ayda 36 dolardan başlayan ücretler ödeyecek.

Bir teşekkür yeter

Alıntı:

www.veteknoloji.com

Link to comment
Share on other sites

Yalnız google da uydunetsky diyince bişey çıkmıyor. resmi bi sitesi felan yok mudur detaylı bilgi ve başvuru için. Ya da ben mi bulamadım?

Ben buranın yalancısıyım

Benim her zaman takip ettğim ve güvendiğim bir sitedir

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

Uydudan internet erişimi için şuan kullandığınız çanak antenler yetersizdir,bunu için çif yönlü LNB ile hem alıca hemde verici modüller sayesinde bu tür hizmetten faydalanabilirisniz.Böyle bir hizmet verilmesi güzel bir atılım olması konuda işlenmiştir lakin sunulan hizmettin kota sınırlaması olmasa daha iyi olacak sanırım,ayrıca verilen yada sunulan hız bence düşük bir oran.Bu hız oranı yüksek olsa daha iyi olacaktı ki uydu üzerinden net erişimi için,net ortamı olmayan yerler için iyi bir secenek.

Uydu net anteni ilgilenenler ve merak edenler için:

sabit_teknoloji.jpg

Uydu Modem

uydu_modem.jpg

Link to comment
Share on other sites

oooooooo tam benim aradığım şey biri bana link versin anlatsın ne lazım şu ttnet belasının 256 kbps hızından kurtulayım

geçen konu açmıştım böle bişey olmaz vs diyenler çıkmıştı

O zaman yoktu cunku guzel hızıda ıyı gelıstırılebılcek bır yapıya sahıp uydudan ınternet ancak sınır koymaları benım ıcın kotu oldu

Link to comment
Share on other sites

Ne yazık ki türksattan uydu internet hizmet veren transporder yok,w3 uydusunda bu tür hizmet veren transporder hizmetleri mevcuttur bilginize sunarım.

Bu w3 uydusu dediğin hangi uydu?

Birde ücretsiz indirme yapılabiliyormuş herhalde bu nasıl oluyor?

Link to comment
Share on other sites

Bu w3 uydusu dediğin hangi uydu?

Birde ücretsiz indirme yapılabiliyormuş herhalde bu nasıl oluyor?

Lyngsat tan w3 uydusuna bakarsanız göreceksiniz içeriğinde 3-4 tane bu servise hizmet veriyor.Yanlız bu tür hizmetlerden faydalanabilmek için o hizmet sağlayıcı ile bağlantı kurulması gerekir.Uydu sistemi üzerinden üçretsiz bir hizmet imkanı sunulmamaktadır.Uydu üzerinden internet hizmetlerinden faydalanmak için belli bir para ödeyerek anten+lnb+modem alınması gerekmekte bu işlem uydu sistemini kurabilmek içindir sonra hangi uydu internet servis sağlayıcı kullanmak için seçekleri seçip o servise para yatırarak kullanıcıya bir kullanıcı adı ve gerekli bağlantı şifreyi almanız gerekiyor ve anteni o hizmet sağlayıcıya yönlendiriyorsunuz önünüzde uydu internet hazır.Modem secerken çift alış verişi seciniz ki

klavyden yönlendirdiğiniz yazılar uyduya rahat ulaşsın,tek yönlü modem secerseniz gönderme işlemini telekom üzerinden yani ev telefonuzdan yapmanız gerekir ki bu da pahalıya mal olur.LNB ler normal kullandığımız LNB lere benzemez uydu net sistemlerinde kullanılan LNB ler hem alıcı+hemde verici işlemini aynı anda yapan bir sistemine sahiptir.Saygılarımla.

NOT: Uydunet hizmetleri ve fiatları hakkında googleden araştırma yapmanızı tavsiyemdir.

http://www.dexar.com/TR/DexnetIntranet.aspx?m=2

Link to comment
Share on other sites

Yanlış hatırlamıyorsam baracuda adında bir uydu internet servis sağlayıcı mevcuttu.Ama kullanım-maliyet açısından çok kötüydü 56K fax modemlerle bağlanırken 300K hızdan bahsediliyordu.Ama şimdi 100 Mbit fiber bağlantılar mevcut iken Adsl nin ulaşamayacağı yerler bile olsa cep tel.servis sağlayıcılarını dağıttığı 3G modemlerle bağlanmak daha mantıklı

Link to comment
Share on other sites

w3 uydusu digiturk un yayın yaptıgı uydudur..mucit 41 arkadasın bahsettiği yöntem paralı olan yöntemdir ki onda bile kota muhabbeti söz konusu..aynı uydu üzerinden arap ülkelerinin olusturdukları vip grupları mevcuttur..bu gruplar belli aralıklarla vip üye alımı yaparak istekler dogrultusunda güncel olan oyun, film, belgesel vs ne varsa hepsini vrmeye calısır..tabi vip olmayıp benim gibi fishing yapanların sayısıda cok fazladır :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...