Jump to content

Bedava Laptop Pil Uzmanı; İndirin!


Guest _ULTIMATE_

Recommended Posts

20101007043823_battery.jpg

Laptop'ınızın gerçek pil ömrü ne kadar?

Laptop'unuzun pil ömrü giderek kısalıyor mu? Bu bedava araç, aradığınız tüm cevapları verecek!

Dizüstü bilgisayarı, masaüstü PC'lere göre daha avantajlı yapan kuşkusuz ki taşınabilir olması. Ve taşınabilir bir bilgisayar için en önemli özelliklerden biri de pil ömrü. Pek çok diz üstü bilgisayar üreticisi, satış öncesinde cihazın pil ömrü konusunda oldukça cömert açıklamalarda bulunuyorlar. Fakat mağazada pilinin sorunsuz 10 saat gideceği iddia edilen bilgisayarın şarjı genellikle eve geldiğinizde birkaç saatten uzun süre dayanmıyor. Bunun sebebi üreticilerin iddia ettikleri 10 saat, ancak cihazın zaman minim kaynak kullanırken ve Wi-Fi gibi en önemli özellikleri kapalıyken mümkün olabiliyor.

Yine de diz üstü bilgisayarınızın gerçek pil ömrünü kendiniz de ölçebilirsiniz. Battery Eater adlı ücretsiz bir program sunduğu iki farklı test seçeneği ile bu konuda ihtiyacınız olan bilgiyi size sağlayacaktır. İlk test için cihazın pilinin dolu olduğundan emin olun ve "Begin test when disconnecting AC" seçeneğine tıklayın. Ardından güç kablosunu çektiğinizde test otomatik olarak başlayacak ve kısa bir süre sonra pilin gerçek ömrünü size gösterecek.

Bilmeniz gerekenler ve indirme bağlantısı burada

Bu test özellikle bilgisayarınızı üç boyutlu oyunlar oynarken kullandığınız durumdaki pil ömrünü gösterecektir. PC'nin kullanılmadığı zamanki pil ömrünü ölçmek içinse "Reader's Test"e göz atmakta fayda var. Bunun için Options'a tıklayın ve ardından Benchmark Mode olarak Reader's Test'i seçin. OK'e tıkladıktan sonra bilgisayarınız beklemeye geçecek ve cihazı kullanamayacaksınız. Test tamamlandığında Battery Eater'ı kurmuş olduğunuz klasörün içerisinde göreceğiniz.beg dosyasını, bulun ve sürükleyerek aynı kurulum klasöründeki BEPro.exe dosyasının üzerine bırakın. Böylece testin sonuçlarını görebilirsiniz.

Battery Eater'ı Şuradan indirebilirsiniz:

http://www.batteryeater.com/download.html

Alıntı:

www.veteknoloji.com

Bir teşekkür yeter!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...