Jump to content

5. Satayı Bağlayamıyorum


platinum

Recommended Posts

yeni bir pc topladım gigabyte 890gpa-ud3h anakartı var eski pc p5Q pro idi 4 hdd yi sorunsuz bir şekilde görüyordu o hddleri bu yeni topladığım makinaya takınca 4 hdd görüyor ama 5. sata olan dvd rw yi görmüyor bios ayarlarını default yaptım yine aynı biosta ne gibi ayarlar yapmam lazım bios a girince hdd bağlı gözüküyor ama pc açılınca hdd ya da sata dvd görmüyor hangisi sonda kalırsa onu görmüyor kısacası 5. satayı bağlayamıyorum sata 3.0 özellikli bir anakart denediklerim şunlar acaba elektrikmi yetersiz geliyor dedim değiştirip denedim sonuç aynı sata kablosu mu sorunlu dedim sata bağlantı kablosunu değiştirdim sonuç değişmedi biostan bir ayar var ama tam olarak bulamadım biosu default yapmadan önce tüm bağlantılar ide olarak gösterilmişti yine aynı sorun vardı :S ne yapmam gerekiyor anlamış değilim yardımlarınızı bekliyorum

not : diğer pc de de sata dvd vardı sorunsuz çalışıyordu birde az önce programlar arasında gigabyte raid configurer diye birşey buldum açmaya çalıştığımda

gbb36x raid device is not found uyarısını verdi

Link to comment
Share on other sites

Merhabalar

Sata sürücüler muhtemelen gözüküyordur ama sürücü harflerinin atanmadığı için, Windows açılınca gözükmezler. BIOS'ta görünen bir HDD'nin Windows tarafından gözükmemeninin nedeni budur.

Durumu düzeltmek için, Bilgisayarıma sağ tıklayın ve Yönet seçeneğinden girdikten sonra, açılan penceredeki(solda) Disk Yöntemi seçeneğine tıklayarak, ismi olupta sürücü harfi atanmamış olan aygıtlara sürücü harfi atayın ve içlemi sonlandırın tamamdır. Artık takılı tüm aygıtlar gözükecektir.

Bu şekilde olmamışsa mutlaka bir yerlerde çakışma söz konusudur. Bu çakışma işini aşmak için ise REGEDIT kısmındaki sürücülerin tamamını silmek gerekiyor.

Bunun için HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices anahtarına girip sağ taraftaki tüm sürücü değerlerini silmek gerekiyor.

Dikkatli olun en üstteki (Varsayılan) anahtarını silmeyin!

Bilgisayarınızı mutlaka yeniden başlatmalısınız ki, yeni sürücüler Regedit dosyasına işlensin.

Başarılar....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...