Jump to content

Son Dakika Haber


mucit41

Recommended Posts

son-dakika-logo-gif(1).gif

İSTANBUL'DA DEPREM !

İstanbul uzun zamandır yaşamadığı deprem gerçeği tekrar hatırladı.. Bu akşam 20:49'da merkez üssü Marmara Denizi olan yer sarsıntısı, İstanbulluları korkuttu.

Kandilli Rasathanesi'nden aldığımız bilgilere göre deniz zemininden 7.7 km derinde meydana gelen depremin büyüklüğü 4.4 olarak ölçüldü. Sarsıntı, 6 saniye sürdü.

552220101003093304715.jpg

İstanbul'un genelinde hissedilen deprem özellikle sahil kesimlerini daha çok etkiledi. Deprem İzmit dahil Marmara Denizi çevresinde de hissedildi.

Bazı semtlerde vatandaşlar korkuyla sokağa çıkarken, kısa süreli de olsa cep telefonu hatlarında kilitlenme yaşandı. Sarsıntı herhangi bir yıkıma yol açmazken ölen yada yaralanan da olmadı.

Uzun bir aradan sonra yeniden deprem gerçeğiyle yüzleşen İstanbullu yeni ve bu kez daha büyük bir depremi korkusunu düşünmeye başladı.

Link to comment
Share on other sites

Bu tür sarsıntıların normal olduklarını söylüyorlar uzmanlar,yani öncü olmayan normal periyotlarda gercekleşen olağan sarsıntılar.Işıkkaranın bir sözü var "Deprem öldürmez,çürük yapılmış binalar öldürür" herkes tedbiri elden bırakmamaları benim yorumum.

Link to comment
Share on other sites

Ben Donanma Kenti Gölcük te olduğumdan o saatlerde oluşan bir titreşimi hissetmedim.Şunuda bilmemiz gerek ülkemiz bir deprem kuşağında olduğundan dolayı bu tür afetlerle yaşamayı öğreneceğiz.Herkes oturduğu konutun sağlamlığından eminse korkuya gerek yoktur.Önce tekbir sonra tedbir derler atalarımız.Allahtan daha büyük afetlerden ulusumuzu korusun.Selametle kal sağlıçakla kalınız.

besmele2fx8.jpg

Link to comment
Share on other sites

Tarih Saat Enlem(N) Boylam(E) Derinlik(km) MD ML MS Yer

---------- -------- -------- ------- ---------- ------------ -----------

2010.10.03 20:49:03 40.8237 28.1382 7.7 -.- 4.4 -.- MARMARA DENİZİ

20101003204902.gif

Olay Yeri Silivri acıkları.

Kandilli verileri.

Herkese tavsiyem her gün aklınıza geldikçe Ayetel Kürsiyi okuyunuz.O sizleri koruyacağını sanıyorum.

Link to comment
Share on other sites

Büyük depremin ayak sesleri..

372884.jpg

Akşam yaşanan depremin ardından görüşleri sorulan Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Bölgenin gerilmekte olduğunu gösteriyor. Beklenen büyük deprem de tam bu konumda olacak.." dedi. Ercan, Habertürk'e şunlarıu söyledi:

"3 Ekim 2010, 20.49'de Marmara Denizinin kuzeyinde M=4,4 büyüklüğünde, küçük boyutta, bir deprem oldu. Depremin yeri Silivri Koyunda Kuzey Anadolu Kırığı ile Mudanya-Çorlu-Edirne kırıklarının kesim yerinde 7,7 km derinlikteki granit katmanı içinde oldu. Bu deprem ocağı ileride 7,0 ile 7,2 büyüklüğü arasında deprem beklediğim yer ile aşağı yukarı çakışmaktadır. Beklenen Silivri-Marmara Ereğlisi büyük depreminin olası ocağı tam bu konumda olacaktır. Bu deprem bu bölgenin gerilmekte olduğunu göstermektedir.

Depremin öncü olduğu kanısında değilim. Deprem jeofizik mühendislerinin gelecek depremi anlamsı bakımından çok önemlidir.

Kuzey Marmara'da ana deprem oluncaya dek M=4,0 ile 5,7'e varan gerginlik boşalmalarını göreceğiz. Bu gün olan deprem onlardan bir tanesidir. Büyük depremi oluşturacak gerginliğin henüz birikmediği kanısındayım.."

Ercan, büyük deprem oluncaya kadar bu tür depremlerin yaşanacağını da sözlerine ekledi.

http://www.haber3.com/buyuk-depremin-ayak-sesleri..-610352h.htm

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...