Jump to content

Iexplore.exe


berkay2001

Recommended Posts

Arkadaşlar konuyu umarım doğru yere açtım. Sizlerin de görüşünü almak istediğim bir konu var forumda da arattım ama yeteri kadar bilgi sahibi olamadım. İşletim sistemimde virüs olduğunu düşündüğüm çalışan bir şey var görev yöneticisinde iexplorer her açtığımda IEXPLORE.EXE adında birkaç tane uygulama çalışıyor bu durum işlemcimi %100 oranında çalıştırıp bilgisayarımı kasıyor Her hdd me birkaç kez format atıp başka win xp işletim sistemleri yüklememe ramen hepsinde aynı problem. Konuyu nette çok araştırdım trojan olduğu virüs olduğu falan yazıyor çözüm olarak nod32 karspersky bitdefender spyware doctor adaware gibi programlarla tarattım birşey bulmadı yardımlarınızı bekliyorum. İşletim sistemi windows xp pro sp3 eylül güncelleme ie8

Link to comment
Share on other sites

Kaspersky genelde bu trojani bulup silmemezlik yapabiliyor. Format attığın halde silinmiyorsa diğer disklerindeki sistem geri yükleme bölümünde kalıntı bırakmış olması buna sebep olabilir.

Sistem geri yüklemeyi tüm diskler için kapatıp güvenli modda tekrar tarama yapın. Elinizdeki tüm harici disk ve flashdiskleri makinaya bağlayın tabiki. Temizler yada temiz sonuç elde ederseniz sistemi tekrar kurup kontrol edin.

Link to comment
Share on other sites

Merhaba

Hemoroid arkadaşın yazdıklarını yaptıktan sonra yine olmamışsa, muhtemelen kurduğunuz işletim sisteminde dandik bir durum var!

Yani bahsettiğiniz birkaç tane IEXPLORE.EXE kurduğunuz XP içinde yerleşik durumda olduğu kanısındayım kardeş.

Bundan tam emin olmak için, tam formatlanmış(içinde hiç bir veri veya bölüm bulunmayan) bir HDD'ye kurarak testini yapabilirsiniz.

Diğer bir önerim ise, başka bir XP CD'sinden yükleyin ve durumu gözlemleyin..

Başarılar..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...