Jump to content

Ttnet In Yeni Limitli Limitsiz Paketleri


fujikoki

Recommended Posts

Türk Telekomun dan büyük tokat! Limitsiz Paketler Kalkıyor.

Türk Telekom BTK’ya yeni internet paketleri ve toptan satış fiyatlarını sundu. İnternette hızlar ve kotalar artıyor fakat artık limitsiz paket kalmıyor..

Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) onaylarsa, toptan olarak tüm pazara sunulacak yeni paketler ile 50 – 100 Mbps’e kadar hızlar sunulacak ve internette hızlar ve kotalar artacak.

LİMİT AŞIMINDA EKSTRA ÜCRET BİTİYOR FAKAT LİMİTİ AŞINCA EN FAZLA 1 Mbps HIZINDA KULLANABİLİYORSUNUZ

Kullanıcılar, limitlerini aştığında ekstra ücret ödemeden 1 Mbps hızla internet kullanmaya devam edecek. İhtiyaçlar ve kullanım alışkanlıklarına göre 1 Mbps’den, 100 Mbps’e varan hızlarda, değişik adil kullanım limiti paketler sunulacak. Buna ek olarak, 8 Mbps kadar hızda sunulan 15 GB’lık paketin limiti de 25 GB’a çıkarılacak.

BİR ÇOK PAKETLERE ABONE ALIMI DURUYOR

Ayrıca, kotalı paketler için fatura üst limiti belirlenmesi planlanıyor. Fatura üst limitine ulaşıncaya kadar aşılan her 1 MB veri başına yaklaşık 0,005 TL ücret alınırken, fatura üst limitine ulaşıldığında hız 1 Mbps’e düşürülecek ve kullanıcılar limitsiz internet kullanmaya devam edecek. 512 Kbps, 1 Mbps, 2 Mbps, 4 Mbps, 8 Mbps hızında limitsiz paketler için yeni abone alınmayacak, 16 Mbps limitsiz paket iptal edilecek. VDSL2 için hazırlanan 16 Mbps ve 32 Mbps limitsiz paketler de yeni müşteri alımına kapatılacak.

8 MBPS’YE KADAR UYGULANAN SİSTEM

Tüm dünyada operatörler tarafından kullanılan ve istismarı önleyici bir uygulama olan bu sistem, sayısı 3.5 milyonu bulan 8 mbps’ye kadar tarifelerde zaten kullanılıyor. Limit aşıldığında herhangi bir ücret talep edilmiyor sadece belli bir oranda hız düşüşü yapılıyor.

İşte Türk Telekom’un sözde limitsiz limitli paketleri…

fpb19e.jpg

Link to comment
Share on other sites

Başka bir kaynaktan

BTK yeni DSL tarifelerini kamuoyuna açtı. “Türk Telekom’un Referans Al-Sat Yöntemiyle xDSL Toptan Satış Teklifi ve Referans IP Seviyesinde Veri Akış Erişimi Teklifi kapsamında yer alan DSL tarifelerinde; 50, 100 Mbit/s gibi yeni hızların ve yeni kotalı paketlerin eklendiği, mevcut bazı paketlerde yapısal değişiklikler öngören ve bazı paketlerde de indirim yapılmasını içeren tarife teklifine ilişkin kamuoyu görüşü alınması” başlığı ile göreceğiniz olan PDF dosyası içerisinde yapılacak olan değişiklikler belirtilip Görüş Bildirim Formu ile kamuoyuna sunulmuş durumda.

Ben formu doldurup [email protected], [email protected] adreslerine görüş bildirdim. Siz de görüşlerinizi ilgili mail adreslerine bildirirseniz daha sağlıklı sonuçlar alınabilir.

Bunun yanı sıra tüm “Limitsiz” tarifeler tarihe karışıyor. Yeni abone alınmayacak. Mevcut aboneler devam edecek. 8Mbit’e kadar olan limizsiz tarifeler (adil kullanım limitli) 8 Mbit’e kadar limitsiz yani 25GB adil kullanım limiti olan paket ile değiştirilecek. 8 Mbps’e kadar 15 GB paketinde yer alan müşterilerin hepsi 8Mbit Limitsiz (25GB Adil kullanım limitli) olarak değiştirilecek..!

Küçük bir dipnot dikkatimi çekti. “Adil kullanım noktası (AKN) olan paketlerde kullanıcıların hızları AKN noktasına geldiğinde 1 Mbps’e indirilecektir” Yani 512′ye değil de artık limiti aşarsak 1Mbit’e hızımız düşürülecek. 512 hiç çekilmiyordu zaten 1Mbit yinede ay sonuna kadar idare eder

Fiyatlarda ise indirim olacağını söylenilmekte. Henüz net olaran ne kadar fiyat indirileceğini ve paket fiyatlarını tam olarak bilmiyorum ama malesef ki hayatımızdaki “Limitsiz” kavramı BTK tarafından siliniyor..!

Yeni olarak 8Mbit ‘in 100GB adil kullanım limitli paketini görebilmekteyiz. Bunun yanı sıra 16 Mbit/sn‘ye kadar Limitsiz (50 GB Limitli) – 32 Mbit/sn‘ye kadar* Limitsiz (50 GB Limitli) – 50 Mbit/sn‘ye kadar* Limitsiz (100 GB Limitli) 100 Mbit/sn‘ye kadar* Limitsiz (100 GB Limitli) paketler eklenmiş durumda.

İyi güzel de bazı abonelere 8Mbit bile internet bağlantısı veremeyen TTNet bu sefer nasıl insanlara bu yüksek hızları verecek? 8Mbit istiyorum diyorsunuz santral sizi arayıp “Veremiyoruz hattaınız kaldırmıyor 2Mbit verelim” derken 16, 32, 50 ve 100Mbit’in abonelere nasıl verilebileceği benim için ayrı bir merak konusu oldu. Kotalı paketlerde de bazı değişiklikler var. Daha fazla bilgi almak için PDF dosyasını indirip inceleyebilirsiniz.

Neyse en azından iyi birşeyler yapıyorlar… (Bir yandan Adil Kullanım Limiti saçmalığına devam ederek..!)

Hani mesajın sonunda pdf diyor ya o pdf bu pdf

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

adil kullanım tarzı çoğu gelişmiş ülkede var ucuz paketi olarak 40-50-100 gb paketler halinde ortalama hızda 16-54 mb arasında..rusya avrupa devletleri filan..yani ucuz aile paketleri tabi bunlar bizdeki gibi soygun yok.!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...