Jump to content

Hoparlör Ses Sorunu


mymucahit

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar. Bende şu şekilde bir sıkıntı var. Ses girişini anakartın onboard girişine taktığım zaman sağ hoparlörden ön girişe taktığım zaman sol hoparlörden ses geliyor. (Gigabyte 945PS3) Sorunu format atmak, driverları yeniden yüklemek gibi çözümler arayarak bulamadım: Başka bir fikri olan varsa yardımcı olabilir misiniz?

Link to comment
Share on other sites

Sağ ve sol olayı kafanı karıştırmasın. kasanın üzerindeki ses çıkış bağlantıları ters olabilir. Hoparlörlerinin ikisinden de ses geldiğine göre hoparlörün sağlam gibi, ama yinede başka bir yerde dene . işletim sisteminin ve playerinin ses ayarlarını tekrar gözden geçir. Başka bir hoparlör ya da kulaklık deneyebilirsin. Driver yüzünden tek hoparlörden ses gelmemesi olayına daha önce şahit olmadım...

Link to comment
Share on other sites

realtek ses aygıtında programı acarak 2 adet kolan ve ortada 1 bılgısayarın bulundugu anımasyonlu kısımda kolanlar baglı ıken sagdakı veya soldakı kolonun sesinin acık oolup olmadıgına bakabılıcekmısın eger yapamazsan yap baska bır yontem deneyelım resımlı anlatım yaparım burda

Link to comment
Share on other sites

Merhaba mymucahit,

Sorunun, anlattığına göre teknik sorun gibi gözüküyor! Çünkü hoparlörleri arkaya takınca sağ hoparlör çalışıyor öne takınca da sol çalışıyor! Yani sağ ve sol hoparlörler sağlam! En sağlıklı yöntem yine işi şansa bırakmayarak hoparlörlerini başka bir pc'de denemek! Eğer çalışıyorsa problem değil! Birde hoparlöre taktığınız yere tam oturup oturmadığından emin olun çünkü tam yerleşmeyince hoparlörün birisinden ses gelip diğerinden gelmeme durumu oluşuyor! Son olarakta hoparlör kablolarından da kaynaklanabilir! Dediğim gibi hoparlörler sağlamsa olayın teknik yerine geleceğim.

Tahminim anakartın ses çıkışlarında problem olabilir! Ön için: Önde bulunan ses çıkışı kasanın içine bakarsanız kablolarla anakarta bağlı olduğunu göreceksiniz bu kablolarda da sorun olabilir! Arka: Arka çıkışlar anakarta yapışık olduğundan bir şey diyemiyeceğim. Ana kartın ses için çipinde sorun olmuşsa yapacak bişey yok!

Hoparlör sağlamsa ve driverları güncel ve formatta attım diyorsunuz yapacağınız en sağlıklı tek şey Teknik Servise başvurmanızdır. Onlarda anlattığım kısımları da kontrol edeceklerdir! Ve anakartın sesinde problem olduğuna kanaatte bulunurlarsa size ses kartı tavsiye edeceklerdir!

Kolay gelsin

ALIAS007.gif

ALIAS007.gif

Link to comment
Share on other sites

olay kesinlikle teknik bir sorundan kaynaklanıyor. çünkü hoparlörlerimde sorun olmadığı kesin, kablolarda sağlam ve doğru takılmış bir şekilde sadece ses çıkışını sağ veya sola aktarma işleminde gibime geliyor. biosdan default ayarlara tekrar döndüm ama yinede değişen bişey olmadı. olay anakarttan kaynaklıyor kesinlikle bu kanaate vardım ben tabi işin ustaları daha iyi bilirler ama. artık bir müddet bu şekilde dinleycez gibime geliyor:)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

internette benim sorunuma benzer sorunları araştırırken bu sayfaya denk geldim.

creative t6160 5+1 ses sisteminin ön sağ hoparlöründen ses gelmiyor.ses balansı,format,

recovery,hoparlörün yer değişimi,farklı cihazlarda kullanma gibi yöntemlerin hiçbirinden sonuç alamadım.mecburen 4+1 olarak kullanmak zorundayım :) onboard ses kartı kullandığım için muhtemelen sorunun anakarttan kaynaklandığını düşünüyorum..Eğer sorunun çözümünü bulabilirsen bizimle paylaşmanı rica ederim..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...