Jump to content

5+1'in Hepsinden Ses Çıkmıyor


iso_manyak

Recommended Posts

tamm normaldede 4+1 çıkması lazım 5.sorrant bazı filmlerde çalışıyor. dvd filmlerde falan çıkar ondan ses.

şöyle anlatıyım hoporlorlerin hepsinsen ses çıkıyor

ustteki 2 tane girişten ses çıktıgını varsayalım alttaki iki girişten çıkmıyor alttakini üsttekilerle yer değiştiriyorum ozaman çıkıyor

windows 7 kullanıyorum anakartın driverlerini yüklemedim ondan yapabilir mi ?

Link to comment
Share on other sites

ses kartına özel olan yazılımdan hoparlör sayısını düzenlemen gerek... büyük ihtimalle ses sisteminin girişleri çift kablodur yeşil mavi veya yeşil siyah.. eğer ayrı bi ses kartın yok ise bu iki kabloyu tek giriş haline getiren aparatlar var.. tek girş haline getir onboard üzerindeki ses çıkışına tak böylelikle tek çıkıştan ses alacağınız için tüm hoparlörler çalacaktır.. benim sistemde iki ayrı ses sistemi var 4+1 ve 5+1 ikiside aktif.. yani anlıyacağınız herşeyin bi çözümü var..

Link to comment
Share on other sites

Kartın Creative ise yazılımını yükleyeceksin arkadaşım. Yazılım sürücüler ile birlikte yüklenebilir. Yazılım içerisinden açacaksın sanal 5+1 i diğer şekilde ses alamazsın . Zaten mp3 ler normalde 2 kanaldır. Yazılım ile sanallaştırıp 5+1 e çıkartılıyor.

Please register to see this content.

belirrtiğin anakartı kullanacaksan oda 7+1 zaten öyle yada böyle 5+1 ses sistemini kullanabilirsin . Anakartının varsa Windows 7 yoksa Xp sürücülerini indir üzerine kur. Yazılımından 5+1 yada 7+1 ne şekilde kullanacaksan onu seç.

Link to comment
Share on other sites

Merhaba iso_manyak,

Burada bir çok arkadaş sana çözüm yolları belirtmiş en sağlıklı yolu ExCools sunmuş sana. Bazı arkadaşlar verdiğin anakartı bulunduğu Asus'un linki vermişsin zaten! ve de hadi o olmadı Google'da aratmadan Asus'un sitesinden anakartına bakmadan direkt 5+1'i desteklemiyor anakartın ve yeni ses kartı almalısın ve Windows 7'de olmaz deme durumunda bulunmuşlar maalesef! Creative'de anladığım kadarıyla 5+1 ses sisteminin adı yani ses kartının adı değil! Olması da mümkün değil çünkü onboard ses kartının adı: VIA ve 7+1!!! Yapacağın şeyleri baştan anlatayım.

1-) 5+1'in kabloların şu şekilde olmalı!: Elindeki yeşil başlıklı kablonun bir ucunu anakartın yeşil noktasına diğer ucunu 5+1'in yeşil noktasına, Turuncu başlıklı kablonun bir ucunu anakartın Turuncu noktasına diğer ucunu 5+1'in Turuncu noktasına, Siyah başlıklı kablonun bir ucunu anakartın Siyah noktasına diğer ucunu 5+1'in Siyah noktasına takacaksın. (eğer bu şekilde takılıysa problem yok!)

NOT: Diğer bir ifadeyle Önleri önlere, arkaları arkaya, orta ve subwooferı ortaya ve subwoofera takmış oluyoruz. Yani Yeşil:Önler Siyah:Arka Turuncu:Orta ve Subwoofer

2-) Sesleri kontrol etmenin en iyi yolu 5+1 bir film izlemek (DVD film gibi)! Filmi izlerken hoparlörleri kontrol etmelisin! Üstteki gibi kablolar takılıysa bir problem yaşamadan tüm hoparlörlerden ses alacaksın! Unutmadan her hoparlörden farklı ses çıktığı için hepsinde niye sesler az ya da farklı çıkıyor deme! ;)

3-) Müziğe gelince ExCools'un belirttiği gibi mp3'ler 2 çıkışlı olduğundan Winamp'tan 5+1'in hepsinden ses almaman çok normaldir! Ses direkt ön hoparlöre gidiyor!

ÇÖZÜM-1= Winamp için plugin var diyorlar ama pekte memnun değillermiş diye okudum birkaç sitede. Birde DFX diye bir programdan bahsediyorlar o da sanal surround yapıyor. Ona benzer programlardan faydalanabilirsin!

ÇÖZÜM-2= Anakartın CD'sinde sesle ilgili program varsa onu kullanabilirsin. Belki onda SURROUND yapma seçeneği bulunabilir! Creativeciler CMSS'yi iyi bilirler. İşte onda Winamp için ayrı plugin v.b. programlar falan aramana gerek kalmıyor!

ÇÖZÜM-3= Sana PowerDVD'yi önerebilirim. Onda sesler 5+1'e dağılıyor! Ama arkalardan zayıf ses geliyor! Fakat çözümüde içinde mevcut ayarlarında ön ve ortayı azaltıp arkalar güçlendirdiğin zaman tam surround'u yakalamış olacaksın! ;) Eğer PowerDVD'nin bu özelliği gibi özelliği olan Playerler varsa onlardan da aynı şekilde yararlanabilirsin!

NOT: Windows 7'ye gelince de Windows 7'inin güncellemeleri açıksa zaten anakartın olsun diğer donanım sürücülerini otomatik yüklüyor!! Senin driver yükleyip yüklememen bişeyi değiştirmez! Zaten bir problem olsaydı sana driver yüklemen gerekir diye uyarı verirdi.

Ben bir Windows 7 ve Creative Sound Blaster Audigy Live 24bit 7.1 (ama 5.1 kullanıyorum) kullanıcısı olarak sesle ilgili problemin için bu çözümleri önerebilirim. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay Gelsin.

ALIAS007.gif

ALIAS007.gif

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. konuyu açtım ortadan kayboldum gibi oldum bakamadım. sorun şuymuş. win7 driveleri otomatik tanıdıgı için ses kanalını 5+1 yada 7+1 gibi seçemiyorsun illaki anakartın driverini yüklemen gerekiyor ordan seçebiliyorsun

26442b2a.jpg

winamp a hiç bir program yüklemeden hem mp3lerde hemde filmlerde denedim şuan çalışıyor

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. konuyu açtım ortadan kayboldum gibi oldum bakamadım. sorun şuymuş. win7 driveleri otomatik tanıdıgı için ses kanalını 5+1 yada 7+1 gibi seçemiyorsun illaki anakartın driverini yüklemen gerekiyor ordan seçebiliyorsun

26442b2a.jpg

winamp a hiç bir program yüklemeden hem mp3lerde hemde filmlerde denedim şuan çalışıyor

Aslında Windows 7 üzerinde ses sürücün otomatik olarak yüklü geliyor ama yapılandırma programı bulunmuyor. Bu programlarda sadece üreticinin vermiş olduğu driveri kurarsan yükleniyor.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...