Jump to content

Disk Bölümleme Sorunu


hayal@_kny

Recommended Posts

İyi günler ben yeni bir bilgisayar aldım Toshiba qosmio F60-13K. yanlız yönetten disk yönetimine girdiğimde aşağıdaki gibi bir ekran görünüyor 15 ve 9 gb lik olan kısımlar. Acaba bu kısımlar ne işe yarıyor silip d adı altında yeni bir bölüm oluşturursam sorun olurmu? Teşekkür ederim...

ekranalntsa.png

Link to comment
Share on other sites

c dışındaki diğer bölümlere dokunmadan c yi küçültüp d partisyonunu oluşturabilirsiniz. diğer bölümlere dokunmanızı tavsiye etmem çünkü sistem yedeği imaj halinde o bölümlerde... bölümlerin doluluk oranına bakarak bunu görebilirsiniz.. zaten c yeterince büyükmüş 15 ve 9 gb a ıhtıyacınız olmayacak kadar büyük...

kullanım klavuzunu okuyun...

Link to comment
Share on other sites

öyle de olmuyorsa bence maxtor un hdd yi fabrika ayarlarına döndüren bir programı var yalnız uzun sürüyor ama kesin çözüm veriyor ben böyle bir çok hdd yi düzeltmiştim :)

uzundan kastım 40 gb hard disk in süresi yaklasık 2 gün sürmüştü

Link to comment
Share on other sites

Cevaplarınız için teşekkür ederim fakat 15 ve 9 gb lik alanlar tamamen boş 1kb bile kullanılmıyor. diğer 1,46 lık alan recovery alanı onu da biliyorum. ama 0 bilgisayarın hdd si neden fabrikadan böyle gelir? 15 ve 9 gb lik alanlar neden var? birleştirmek ilerde bir soruna yol açarmı? gibi sorunlarım var yani sonuçta biraz tuzlu bi ürün her istediğimi rahatça deneyemiyorum :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Arkadaşlar benim sorunumda yukarıdaki resimde görülen c'yi ikiye bölerken problem çıkıyor her şeyi düzgün şekilde yapmama rağmen geçersiz etiket deyip hdd'yi formatlamama izin vermiyor sebep ne olabilir.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...