Jump to content

Uydu Nete Geçmeyi Düşünüyorum...


Bırak Gitsin...

Recommended Posts

Öncelikle bütün Tnc ailesine günaydın...Arkadaşlar ben uydunete geçmeyi düşünüyorumda birkaç sorum olacak bununla ilgili olarak... Eğer uydunete geçen arkadaşlar varsa yada bu konu hakkında bilgisi olan varsa beni aydınlatabilirse çok makbule geçecek :) ...Sorularımın şunlardır...

- Biresysel olarak başvuru yapsak gelip bağlarlarmı burda birkaç arkadaşa sordum toplu olarak çekiyorlarmış binaya galiba??

- Tarifelere baktığımda 1 mbps,5 mbps kadar ve bide 10 mbps sınırsız var acaba başka 2 mbps yada 4 mbps tarifeler varmı yoksa internet sitesinde mi yayından kalktı??

- En son olarak Uydunet kullanan arkadaşlar varsa düşüncelerini paylaşırsa çok memnun olurum :) ...Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...

Link to comment
Share on other sites

uydunet li dilim ama geçmek istiyorum bende ne yazık ki benim bulundugum ile hizmet vermiyorlar baglantıları yok

uydunetin hız olsun serviz saglaması olsun ttneti rahatlıkla geçicegini duşunuyorum pek fazla kişi kulanmadıgından hem daha uygun fiyata olucaktır hemde daha çok sizle ilgileneceklerdir

Link to comment
Share on other sites

Önclikle şunu belirteyim uydu internet karasal hatların olmadığı yerlerde kullanılır yada karasal hatlarda sık sorunların olduğu yerlerde, uydu internetin birkeç dezavantajı vardır bunlar yüksek kurulum fiyatlar (çift yönlü lnb ve bir tür dijital dvb kartlı küçük bağlantı makinesi) ayrıca gecikmeli bağlantı yani ping süresinin 2 ila 3 saniye gibi bir değer olması gibi.

Zamanında internet kafenin birinde tek yönlü uydu internet kullanılıyordu bunda istek karasal hat üzerinden gidiyor vri uydu üzerinden geliyor ping sorunu çift yönlüye oranla oldukça iyi fakat bunun da zaten aynı kablo altyapısını kullandığından dolayı sorununa çözüm olma olasılığı yok.

Diğer sorularına glirsek bağlantı fiyat ve tarifeler kullanacağın uydu internetin bağlı olduğu kurumlarla alakalı genel olarak yabancı şirketlrin çözüm ortağı olarak çalışan türk firmalar üzerinden bağlantılar yapılıyor. Bu firmaları araştırman lazım. Bağlantı hızları da bu firmalara göre değişiyor.

Son olarak da güvenlik ile ilgili bir husus var bunda 7 yıl evel gibi bir zamanlarda uyduya kanca atmıştık kanca yöntemi uydu üzerinden gelen internet yayınını makine sorgulamadan olduğu gibi alması olarak açıklanabilir. Bu sayede uydu üzerinden internet kullananların makinelerine gelen her türlü bilgi (kaç makine varsa o kanal üzerinden) senin makinene de kaydediliyor. Tabi bu konunun şöyle sıkıntıları var senin yolladığın resimleri başka biri de senin makinenle beraber görebiliyor. Bunu daha sonra bıraktık şimdi nasıl bir gelişme oldu bunu önleyebildiler mi önledilerse bile ne kadar güvenli o konular tartışılır.

Özetle eğer çok yoğun olarak kullanman gerekmiyorsa biraz pahalı bir oyuncak oluyor bu yüzden tavsiye etmiyorum yine de sen bilirsin. Kolay gelsin...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...