Jump to content

Windows 7 Özeli Seçince Kurulmuyor Ne Yapmalıyım?


haaaapsuuu

Recommended Posts

Forumdaki profosyonel kullanıcı arkadaşlar. Siteden 2 adet windows 7 indirdim. 80 gb lık harddiskime yedek işletim sistemi olarak düşündüğüm için kurayım dedim ve özeli seçtim. Dosyalar genişletiliyorda %15 lere gelince aklıma gelmeyen bir yazı ile birlikte kur devam edemiyor diyerek yüklemeyi iptal ediyor. Yükselt dediğim zaman ise sıkıntı vermeden yükleniyor. Bu sorun sadece bendemi var? Eğer başka arkadaşlarda da varsa sıfır harddisk aldığımız zaman önce xp yada vista kurup sonra yükselt diyerekmi windows7 yi kurabileceğiz?

ilginiz yardımınız ve klavyenize sağlık diyerek çözüm önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Link to comment
Share on other sites

Şimdi senin iki ayrı hardiskin mi var.

Birinde işletim sistemi yüklü diğeri boş.Eğer öyleyse

işletim sistemi yüklü olan hardiski anakarttan çıkarın.Sadece boş olan kalsın.w7 yi kurun.sistemi açın.Sürücülerini ve programlarını kur.acronisle yedeğini deal.

Şimdi sistemi kapt ve önceki hardiskini detak.sistemi aç.bios ekranı geldiğinde hangi işletim sisteminin açılmasını istiyorsan (asus anakart içindir bu tuş) F8 tuşuna bas ve Quick boot moduna geç.Oradan bir hardisk seç.Sistem onunla açılır.Diğeri çakışma yapmaz.Saygılarımla.

Link to comment
Share on other sites

Sn. "YAGMURADAM",

"Eğer öyleyse" diyerek, almadan vermeye çalışmanız büyük incelik vede özveri...

Sorunlu arkadaşımız "Bilgisayarımın donanımı şu; hızı, ram'i bu; 64 bit desteği var (ya da yok), indirip kurmaya çalıştığım Windows7'nin biti şu)" dememiş; yani vermemiş...

Üstelik, kurulu durumdaki hangi işletim sistemini yükseltmek istiyor da "yükselt" deyince sorun çıkmıyormuş belli değil; özeli ("gelişmiş kurulumu" yani sıfırdan temiz kurulumu) deneyince çıkan hata uyarısında ne dendiği de çözüm için çok önemli...

80 GB'lık diskten başka diski olmadığı kesin gibiyse de onu bölümlendirip bölümlendirmediği belli değil...

Link to comment
Share on other sites

Dediğim gibi profosyonel kullanıcılar sizlersiniz. Belirttiğiniz eksikleri hemen söyleyim.

asus m4a785m td evo anakart

x4 925 işlemci

his 4890 ekran kartı

500 gb harddisk

80 gb 2. harddisk

4 gb patriot ram

sistemim windows 7 yi destekliyor. xp sp 3 işletim sistemim var. bugünde uğraştım düşük hız da dahil olmak üzere 4 farklı şekilde dvd hazırladım fakat yine aynı hatayı aldım. Sorunum nedir çıkamadım içinden hem yükselt dedim olmadı hemde özeli seçerek windows 7 yi kurmaya çalıştım olmadı.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...