Jump to content

Antivirüs Programı Ve Exe Uzantılı Dosyalar.


33Mktn

Recommended Posts

Geçenlerde bilgisayarıma format atıldı ve NOD32 Smart Security antivirüs programı yüklendi. ancak bilgisayarın kurulması ile birlikte C diski haricindeki bölünmüş diğer diskteki mevcut bulunan tüm yüklü belge,program ve oyun türü içeriklerde yüklenen NOD32 programı virüs tespit ettiğini ve bunları temizleyerek karantinaya aldığı uyarısını vermekte. detaylı bir tarama yaptırdım ve 100' ü geçkin bu şekilde virüslü dosya olduğunu ve hepsinin de exe uzantılı dosyalar olduğunu gördüm. bu arada virüslü olarak algılanıp temizlenerek karantinaya alınan bu exe uzantılı dosyaların bulunduğ programları da açmam mümkün olmadı. bunlar gerçekten zararlı virüsler mi yoksa NOD32' nin benzetmek gerekirse bir işgüzarlığımı yoksa antivirüs programı üzerinde eksik yapılan bir ayardanmı kaynaklanıyor. bu konuda siz arkadaşlardan acil yardım bilgisi bekliyorum.

BİLGİSAYARIMIN ÖZELLİKLERİ

Microsoft Windows XP SP2

İntel Core 2CPU

[email protected] GHz

1 GB RAM

Link to comment
Share on other sites

Dostum eset gibi avast gibi avira gibi saçma sapan antivirüs programları exe uzantılı dosyaları bile virüs olarak görüyor yani sorun sende değil senin virüs programında hemen değiştir bence tavsiye istersen hiç bir zaman panda antivirüs programından şaşma 5 yıldır kullanıyorum format nedir unuttum nerdeyse...gerisi sana kalmış

Link to comment
Share on other sites

Benim başımın belası bu durum.Flash diskimde portable program saklayamıyorum.Nod avira avast bunlar affetmiyor hemen kökünü kurutuyor.Sonra karantinadan geri al diyorum programımı ancak kurtarabiliyorum.Bunu birtek McAfee Antivirüs ile aştım bu program silmiyorum onarıyor exe. ye kesinlikle zarar vermiyor..Bunun lisanslısını bulamadım..

Link to comment
Share on other sites

eğer bilgisayarınıza virus bulaşmadıysa bu hataları almazsınız. antivirüs programınızın temizleme özelliği varsa ve virüs temizlenebiliyorsa exe ve dll'ler temizlenerek karantinaya alınmaz, temizlenir ve siz o programı rahatlıkla virüssüz bir şekilde kullanabilirsiniz.

ben AVG internet security kullanıyorum, lisansları 2018 yılına kadar geçerli. temizleme özelliği var, ağ trafiğini denetleme, arama motorlarındaki sitelerin güvenilirliğini denetleme gibi bazı özellikleri var, tavsiye ederim. takılan diskleri takıldığı anda tarayarak bilgisayarınızı güvenli hale getirebilirsiniz. 2yıldır kullanıyorum virüs falan bulaşmıyor. ayrıca temizleme özelliği de var.

portable programlara gelirsek 2-3 yıldır portable firefox, ccleaner, filezilla kullanıyorum (evdekileri internet cafe ya da okuldaki bilgisayarlara ******ürmek için) eğer taktığınız bilgisayarda virüs yoksa kesinlikle virüs bulaşmaz bunu rahatlıkla söyleyebilirim. okulda antivürüs programı bile yokken sorun çıkarmıyor ama internet cafede ne idiğü belirsiz bir antivirüs kullanıyorlar ki çoğu nod32 taktığımda virüs bulaşıyor ve eve geldiğimde en az 3-4 tane virüs buluyor.

http://aa-download.avg.com/filedir/inst/avg_ipw_stf_all_90_851a3009.exe

8MEH-RGHD3-SUAUO-SXPWA-P92GQ-9EMBR-ACED 

Link to comment
Share on other sites

bilgisayarımda artık bir çok özellik ve program, NOD32' nin sayesinde artık devre dışı kaldı. söylediğiniz gibi antivirüs programından kaynaklanan bir sorun olduğu anlaşıldı. verdiğiniz cevaplardan sonra NOD32' yi kaldırım Avast 'ı kurdum. geri kalanları da o halletti. yani anlayacağınız bilgisayarım tamamen çöktü ki böyle bir çöküntüyü ilk kez yaşadı. bilgisayara format attırıp bu sefer Kasperski'yi yükledim. bakalım. o ne yapacak. daha önce Panda kullanmıştım. gerçekten mükemmel bir antivirüs programı. McAfee'yi bilmiyorum. iyi olduğu söyleniyor. denemek gerek.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...