Jump to content

Kpss'de 10 Bin Dolara Soru Satılmış!


Bırak Gitsin...

Recommended Posts

fft16_mf807022.Jpeg

KPSS'deki rezalet çözüldü, soruların sızdığı bulundu. Sorular ise adaylara 10 bin dolara satılmış.

YÖK, Devlet Denetleme Kurulu ve Ankara Cumhuriyet Savcılığı,KPSSsorularını ÖSYM’nin içinden sızdıran bir şebekenin adaylara 10 bin dolara sattığını belirledi.Star Gazetesinde Yakup Bulut imzası ile yeralan habere göre, KPSS’de kopya çekildiği iddialarının ardından gerçek gün yüzüne çıktı. YÖK Denetleme Kurulu, Devlet Denetleme Kurulu ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın üç koldan yürüttüğü soruşturmada KPSS sorularının ÖSYM içinden sızdırıldığı bilgisine ulaşıldı. 10-11 Temmuz’da yapılan sınav sorularının tamamı veya tamamına yakınını doğru yanıtlayan adayların teknik takibi sonrası bazı adayların sınavdan günler öncesinde sorulara para karşılığı ulaştığı belirlendi.

BİR SAAT KALA BİN 500 DOLAR, Kopya skandalına karışan adaylar KPSS sorularını 10 bin dolar karşılığı günler öncesinden edinirken, bu miktarın sınava az bir süre kala düşürüldüğü tespit edildi. Sınava bir saat kala soruları alan bir adayın şebeke üyelerine bin 500 dolar ödeme yaptığı öğrenildi. Kopya şebekesinin çok farklı illerde adaylara soruları ulaştırdığı tespit edilirken, kaç adayın şebeke ile yasadışı alışverişe girdiği halen araştırılıyor. Savcı, soru bankasını oluşturan üyelerin bilgisayarlarını ve telefonlarını hâlâ inceliyor.

ATAMALAR GECİKMEYECEK, KPSS’deki kopya skandalı nedeniyle ertelenen öğretmen atamalarını sınavın kısmen iptali durumunda bir ay içinde yapmayı planlıyor. Ancak kopya skandalına karışan aday sayısının binlere ulaşması ve sınavın tamamen iptali durumunda ise kısa bir süre içinde sınavın yapılması için harekete geçilecek. Bu durumda da atamaların kasım ayına sarkabileceği ifade edildi.

ÖSYM'DE BİRDEN FAZLA GÜVENLİK AÇIĞI, 2010 KPSS’de kopya skandalı ile çalkalanan ÖSYM’de çok sayıda güvenlik açığı tespit edildi. KPSS ile ilgili YÖK Denetleme Kurulu’nun hazırladığı raporda, sınav sorularının güvenliğinin yeterli derecede olmadığı tespiti yapıldı. Özellikle ‘kurum çalışanlarının dışarı ile bağlantılarının sınavlar açısından güvenlik açığı oluşturduğu’ tespiti YÖK Denetleme Kurulu raporunda yer aldı. Raporda güvenlik zafiyetinin tek tek görevli isimler üzerinden, somut örneklerle tespitlerinin yapılması ve birden fazla noktada güvenlik zaafiyeti olduğunun belirlenmesi sonrasında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen atamalarını erteleme kararı aldığı öğrenildi.

TÜM BÖLÜMLERİN SORULARI SIZDIRILDI, Sınavda şebeke tarafından dışarı çıkartılan soruların sadece Eğitim Bilimleri’ni kapsamadığı, Genel Yetenek ve Genel Kültür Olmak üzere sınavın başka bölümlerinde de soruların sızdırıldığı belirlendi.

BAŞKANIN BİLGİSAYARI İNCELEMEDE, ÖSYM’deki inceleme dün de devam etti. İlk belirlemelere göre bir kurum çalışanının soruları para karşılığı şebekeye sızdırdığı tespit edildi. Soruların e- posta ile gönderildiği öne sürülen Isparta’daki Öğretmen BS’ nin de bilgisayarına el konmuştu. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'da dahil olmak üzere, yönetici ve çalışanların bilgisayarları incelemeye alındı. Tespitler sonrası YÖK, KPSS’de kısmi iptal seçeneği üzerinde duruyor. Kopya skandalına karıştığı belirlenenlerin sınavının iptali, diğerlerinin yeniden sıralamasının yapılması planlanıyor.

Kaynak:Milliyet

Link to comment
Share on other sites

:angry: Onca Kişinin hakkı yeniyor Allah (c.c) ne demiş karşıma herşey ile gelin ama sadece KUL HAKKI ile gelmeyin demiş... Allah kul hakkına karışmayacak herkes kul hakkı meselesini kendi arasında çözecek ve ya çözemeyecek... O yüzden insanlığı adalete davet ediyorum :rolleyes:
Link to comment
Share on other sites

rigobert_42 arkadaşımıza katılıyorum. Kopyacılar bulunup en ağır şekilde cezalandırılsınlar.

Ben de 85,5 puan aldım ve ösym'nin sorumsuzluğu, yetersizliği, beceriksizliği yüzünden puanım yanabilir.

Çalışmalarım için verdiğim emek, zaman, para ne olucak? Sınav açıklandı, tam seviniyorken bu olay patladı. Valla o günden beri stres içindeyim. Her sabah "Bugün iptal edildi mi acaba?" sorusuyla yataktan kalkıp haberlere bakıyorum.

Umuyorum ki YÖK başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın "Konuya karışan kişilerin sınavları iptal edilecek." fikri, sonuç olarak kabul edilir. Ve yeni puanlar hesaplanarak atamalar yapılır...

Link to comment
Share on other sites

bu sorular nasıl sızdı asıl soru bu bence soruları hazırlayan vatandaşların arasından bir tane kansız çıkıp soruları satmış demekki sorularla birlikte kendinide satmış allahın cezası.hiç düşünmüyorlarki hakkıyla soruları cevaplayanlarda olacak.Böyle insanları önce ALLAH'a havale ediyorum sonrada T.C anayasası çerçevesinde ceza almalarını temenni ederim...

Link to comment
Share on other sites

Türkiyeye ne oluyor böyle anlamış değilim

Önce askeriyede yaşananlar Sonra bir sürü davalar v.s

Arkadaşlar içizde amma kötü adam varmış be

Adamlar artık çıkarcı olmuşlar. 10 bin dolar için değermiydi binlerce kişinin hakkını yemek

Bu soruları sızdıranında soruları alanında Allah bin türlü belasını versin.

Benim içimden bunları demek geldi.

Biz sorulara hazırlayanlara veya görevlilere güvenmeyeceğizde kime güveneceğiz artık bilmiyorum.

Allah sonumuzu hayır etsin

Link to comment
Share on other sites

Ne kadar mantıklı olmuş...

KPSS'ye girenlerin durumuna bir bakın isterseniz.

Milyarder adamlar girmiyor o sınava.

10 bin dolar parası olan adamın daha da vardır ve öyle bir insanın KPSS'ye girmeye ihtiyacı yoktur.

Saçmalık.

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar bu hükümet neler yapmıstır kı sız sadece bunların farkında oldunuz sımdı.benım gıbı goreve baslamıs arkadaslar mudur yardımcılıgı atamalarına bır dıkkat etsınler bakalım. benım ılcemde bu sınavı kazanıp atanan ogretmenlerın %80 i dinkültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ve bunlar malum sendikaya üyeler. Bu sendika sınav öncesi kendileri bir çalışma kitabı bastırıp butun uyelerıne dagıttılar ve aksamları sendıkada bulusup egıtım yaptılar. ne dersınız bu duruma ?

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar bu hükümet neler yapmıstır kı sız sadece bunların farkında oldunuz sımdı.benım gıbı goreve baslamıs arkadaslar mudur yardımcılıgı atamalarına bır dıkkat etsınler bakalım. benım ılcemde bu sınavı kazanıp atanan ogretmenlerın %80 i dinkültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ve bunlar malum sendikaya üyeler. Bu sendika sınav öncesi kendileri bir çalışma kitabı bastırıp butun uyelerıne dagıttılar ve aksamları sendıkada bulusup egıtım yaptılar. ne dersınız bu duruma ?

Siyasi içerikli mesajlar atmayın LÜTFEN.

Link to comment
Share on other sites

Bütün sırlar 3 saat 22 dakikada

KPSS soruları 5 Temmuz tarihinde saat 11.00’de basılmak için matbaaya gönderiliyor. Soruların mail halinde dağıtım saati ise 14.22. 3 saat 22 dakikalık sürede neler olup bittiği düğümü çözecek.

16:31 | 02 Eylül 2010

Ankara'da günlerdir gündemin ilk sıralarında yer alan KPSS'de kopya iddiaları için savcılığın araştırması devam ediyor.KPSS soruları 5 Temmuz tarihinde saat 11.00’de basılmak için matbaaya gönderiliyor. İddialara göre soruların mail halinde dağıtım saati ise 14.22. Savcılık bu 3 saat 22 dakikalık sürede neler olup bittiğini araştırıyor. Sorular matbaadan mı sızdırıldı yoksa sınav merkezinden mi? Polisin ÖSYM merkezindeki araması sürerken ÖSYM yetkilileri önümüzdeki günlerde yapılacak yeni KPSS sorularının polis tarafından dışarıya çıkarılmasına izin vermedi.Bilgisayarları dışarı çıkaramayan polis, bilgisayar hard disklerini de inceleme yapmak üzere kendi laboratuvarlarına ******üremedi. Polisler, hard diskler üzerindeki incelemesine ÖSYM merkezinde devam ediyor.ÖSYM hazırlanan soruları ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, sınav komisyonu başkanı ve komisyon başkan yardımcısı görebiliyor.Basılmak üzere matbaaya yollanan soruları matbaa çalışanları görüyor ancak çalışanlar 15-20 gün boyunca işyerlerinden dışarı çıkamıyor, aileleriyle görüşemiyorlar. Telefon konuşması yapmaları yasak ve hastaneye bile polis gözetiminde gidebiliyorlar.

Not: Başka gelişme olursa burdan sizlere aktaracağım arkadaşlar...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...