Jump to content

Iki Sistemi Acronicsle Yedek Alsam Sorun Çıkarmı?


abdulhey_

Recommended Posts

arkadaşlar bilgisayarımda iki bölüm var c ve e. c de mxp v3, e de vista ulitmate sp2 32 bit yüklü. acronics ture image ile bunları ayrı ayrı yedek alıp bir sorun olduğunda aynen geri yükleyebilirmiyim? yani sorunsuz nasıl yüklerim daha doğrusu bu şekilde? mesela vista yüklediğimde boot sorunu çıkarmı? bu sorun vista dan sonra diğer parta vistadan daha eski bir sistem yüklediğimizde çıkıyor. yani diyelim vistada sorun çıktı ve vista yedeğini yüklemek istiyorum ama xp partında sorun yok vista yedeğini yüklersem boot sorunu çıkar değilmi? yani bu sorunu diğer yardımcı programlarla aşmak istemiyorum orjinal olmasını istiyorum.

yani işte böyle bir sorun durumunda önce xp ye sorun olmadığı halde aldığım yedeği yüklesem ardındanda sorunlu vista partına vista yedeğini yüklesem bu sorun çıkmadan sorunsuz yükleyebilirmiyim?

yada diğer bir yöntem olarak bilgisayarı komple silsem ve aynı partları oluşturup yedekleri oralara sırası ile xp ve vista olarak yüklesem sorunsuz yüklenirmi ? ama burda da biçimlendirme sorunu var xp de biçimlendirmeden sonra yani xp cd si ile hemen kuruluma geçiyor değilmi? ama vista kurulum cd siyle yapılabilir bu çünkü o sadece biçimlendirip bırakıyor..? gerçi bu yöntemde pek fark olmaz gibi geliyor çünkü acxronics le yedeği yüklerken sorunlu olanı zaten kendisi siliyor. yani aynı hesaba gelir herhalde..?

evet arkadaşlar bu konularda özellikle bunları denemiş kişilerin yardımlarını bekliyorum? teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar bilgisayarımda iki bölüm var c ve e. c de mxp v3, e de vista ulitmate sp2 32 bit yüklü. acronics ture image ile bunları ayrı ayrı yedek alıp bir sorun olduğunda aynen geri yükleyebilirmiyim? yani sorunsuz nasıl yüklerim daha doğrusu bu şekilde? mesela vista yüklediğimde boot sorunu çıkarmı?

Kurulu olan sistemlerin açılışında bir sorun yoksa, bunlardan aldığınız yedekleri geri yüklediğinizde de sorun olmaz; ama "kesin olmaz" diye de kimse diyemez... Olursa, çözümü kolaydır, nasıl çözeceğinizi bilirseniz...(Bkz: aşağıdaki bağlantıda 450 no.lu ileyiye)

Eğer, işletim sistemlerinin kurulu olduğu iki bölümden başka üçüncü bir bölüm yoksa, ilk ikisini küçülterek oluşturmalısınız (ama Acronis yedeklerini ama belge, müzik, video ve benzeri şeyleri koymak için) ki bu, veri güvenliği için son derece önemlidir...

Geri yüklemeden sonraki olası başlatma sorunlarının çözümünde kullanmak üzere "EasyBCD (v2.0.2)" yazılımını (ücretsiz) her iki bölümde de kurulu bulundurmanızda ve kullanımını öğrenmenizde yarar var; sorun çıkınca, zaman kazanma yönünden...

Vista kurulum DVD'sini takıp "Bilgisayarımı onar" özelliğini kullanınca sorunun çözüleceği hemen hemen kesindir; ancak, çözümden sonra başlatacağınız sistemi seçtiğiniz açılış ekranına bakınca sistem adlarına "(Kurtarildi)" şeklinde sevimsiz eklemeler yapıldığını görürsünüz; işte, EasyBCD'yi en azından bu adlarının düzeltilmesinde kullanırsınız...

bu sorun vista dan sonra diğer parta vistadan daha eski bir sistem yüklediğimizde çıkıyor. yani diyelim vistada sorun çıktı ve vista yedeğini yüklemek istiyorum ama xp partında sorun yok vista yedeğini yüklersem boot sorunu çıkar değilmi?

Evet, çoklu işletim sistemi kullanacaksanız ve kurulum sırasını eskiden yeniye doğru yaparsanız, başlatma sorunu çıkmaz; ama, bu sıraya uymadan kurulum yapmakla, ille de kötü bir iş yapmış olmazsınız; çünkü, başlatma sorununun çözümü çok kısa ve kesindir; yukarda da dediğim gibi nasıl çözeceğinizi bilirseniz...

yani bu sorunu diğer yardımcı programlarla aşmak istemiyorum orjinal olmasını istiyorum.

Çözüm çözümdür; yapayı, özgünü olmaz...

yani işte böyle bir sorun durumunda önce xp ye sorun olmadığı halde aldığım yedeği yüklesem ardındanda sorunlu vista partına vista yedeğini yüklesem bu sorun çıkmadan sorunsuz yükleyebilirmiyim?

Yukarda yanıtlandı...

yada diğer bir yöntem olarak bilgisayarı komple silsem ve aynı partları oluşturup yedekleri oralara sırası ile xp ve vista olarak yüklesem sorunsuz yüklenirmi ? ama burda da biçimlendirme sorunu var xp de biçimlendirmeden sonra yani xp cd si ile hemen kuruluma geçiyor değilmi? ama vista kurulum cd siyle yapılabilir bu çünkü o sadece biçimlendirip bırakıyor..?

Evet, XP kurulum CD'si ile biçimleme bitince kurulum kendiğinden başlar; ama, biçimlemeyi izleyip, biter bitmez CD'yi çıkarabilirsiniz; Vista DVD'si ise biçimlemeden sonra kurulumu sizin başlatmanızı ister.

"Acronis yedeklerini biçimlenmiş temiz partlara kurayım" diye düşünerek bölümleri elle biçimlemenize gerek yok; çünkü, Acronis, bölümü biçimleyerek yedeği yükler. Üstelik, bölümlerin boyutunda değişiklik yapmak istiyorsanız da buna gerek yok; çünkü, boyut değişikliği kurulumdan sonra da yapılabilir...

gerçi bu yöntemde pek fark olmaz gibi geliyor çünkü acxronics le yedeği yüklerken sorunlu olanı zaten kendisi siliyor. yani aynı hesaba gelir herhalde..?

Yukarda da dediğim gibi Acronis, yedek yükleyeceği bölümde kurulu sistem var mı, varsa da sorunlu mu değil mi diye bakmaz; bölümü biçimleyerek kurulum yapar...

Link to comment
Share on other sites

Kendi pc me ilk olarak win xp sp3 kurdum. Driver güncellemeler programlar vs. hepsini tamamlayıp acronis image aldım.

Sonra format atıp win7 ultimate kurdum güncellemeleri ve programları ayarladım. Ve yine acronis ile 2. yedeğimi aldım.

Şimdi istediğim zaman xp imajını restore yaparsam xp oluyor. Wİn7 yaparsam win7e geçiyor.Yalnız iki sistemide ben C ye kurmustum :)

Link to comment
Share on other sites

Kendi pc me ilk olarak win xp sp3 kurdum. Driver güncellemeler programlar vs. hepsini tamamlayıp acronis image aldım.

Sonra format atıp win7 ultimate kurdum güncellemeleri ve programları ayarladım. Ve yine acronis ile 2. yedeğimi aldım.

Şimdi istediğim zaman xp imajını restore yaparsam xp oluyor. Wİn7 yaparsam win7e geçiyor.Yalnız iki sistemide ben C ye kurmustum :)

Nereye kurduğun önemli değil.Hangi imagi restore edersen o çalışır...

Link to comment
Share on other sites

yav arkadaşlar cevaplar için saolunda. ben taba arkadaşın hatırlatması ile boş bir disk oluşturayım dedim ama istediğim gibi oluşturamadım. şimdi c den 15 gb d den de 10gb vistayla küçültüp bunları birleştirip işte bu yedek, veri v.s şeyleri koyayım dedim ama bunları birleştirmeyi sabahtan beri uğraşıyorum beceremedim. vista ve xp cd si ile kurar gibi yaptım yine bir türlü beceremedim.

şimdi bu küçülterek vistada elde ettiğim boş partları siliyorum biçimlendiriyorum birleşmiyor hepsini işletim sistemi olan bir partta birleştirip sonra bütün olarak yine küçülterek ayırayım diyorum o da olmuyor. mesela bunu yaptığımda c den ayırdığım c ye d den ayırdığım yine d ye genişliyor yani bir türlü bir yerde birleştiremiyorum. :) kurulum cd lerinde de siliyorum, biçimliyorum yine bu boş partlar birleşmiyor. vista cd si ile genişletmek istedim o aşamada genişletme hiç bir şekilde aktif olmuyor. dolayısıyla hiç bir şey yapamadım. aslında 10- 15 olarak bölümler i yapabildiğime göre böyle kalsada olur sonuçta bir yedek birine sığacaktır. önemli olanda bu benim için ama birleşseydi daha iyidi tabi. şimdi birleştirmek için bir yardımınız varmı? yoksa öylece bırakcam 1o-15 gb olarak yani. öyle kullancam. çok saolun.

Link to comment
Share on other sites

yav arkadaşlar cevaplar için saolunda. ben taba arkadaşın hatırlatması ile...

Yukarda size birşey hatırlatmadım; çok şey anlattım...

Anlatılanların genişletilmesini, ayrıntıya girilmesini istemeden önce kişinin anlatılanlar ışığında yeterli çabayı göstermiş olması gerekir, örneğin:

* Windows'un kendi araçları diskte yeni bölüm oluşturmaya yetmediyse (ki, yetmez), yetenini arayıp, bulmak (örneğin Google'a ya da foruma: "Disk bölümleme aracı", "diskte bölüm oluşturma aracı" vb yazıp aramak);

* Yeten aracı bulunca, nasıl kullanılacağını da öğrenmek ve ancak, aracın kullanımıyla ilgili takılma olursa ek bilgi istemek gerekir...

Geriye ise bilgi verecek olanın konuya ilgisini çekmek kalır...

Herneyse, bu kadar gevezelikten sonra bulaştığımız konuyu sonuçlandıralım:

* "Acronis Disk Director Home v11.0.216"yı indirip kurun ve çalıştırın;

* "C:" ve "D:" bölümlerini küçültüğünüzde oluşan "ayrılmamış" alanları (unallocated volume) seçip "Delete volume" düğmesiyle silin ya da "Merge volume" düğmesiyle birleştirin;

* Tek parçaya dönüşen ayrılamış alanı seçip "Create new partition" düğmesine basın;

* Son olarak "Commit" düğmesine basın ve bilgisayarın yeniden başlatılmasına izin verin...

(Disk yönetim araçları dikkatli kullanılmalıdır; gerekiyorsa yardım alın...)

Link to comment
Share on other sites

Merhaba

Taba kardeş gayet güzel açıklamada bulunmuş, özellikle bu mesajın üstündeki.

Güzel kardeş diski birleştirememenizin nedeni, sanırım biri PRIMARY, diğeri SECUNDARY olarak ayrılmış ve bunu Vista birleştiremez. Çünkü bu yetenek onda maalesef eksik.

Acronis ile taba arkadaşın anlattığı şekilde yapmanız doğru olacaktır. Veya Paragon Partition Manager 9 veya üst sürümlerinden birini kullanabilirsiniz.

Yedek alma olayı için de Acronis BackUp & Recovery 10 Advanced Server v10.0.11105 veya üst sürümü tavsiyemdir. Bunda yedek aldığınız zaman boot bölümü ile birlikte ve yedek almak istediğiniz diğer bölümleri seçerek yedeklerseniz, HDD bölümlerine format dahi atsanız, geri yüklediğinizde hiç bir sorunla karşılaşmazsınız.

Çift işletim sistemlerinde boot bölümü C:'ye yazıldığından bu bölüm çok önemlidir ve yedeğinin mutlaka alınması gerekir

Vista veya Win7 sistemlerinde 100 MB'lik boot bölümü de birlikte yedeklenmesi gerektiğini hatırlatmakta yarar görüyorum. Bu bölüm zarar gördüğünde tamir etmek için DVD'sine ihtiyaç duyarsınız.

Bizzat bu programı kullanıyor ve istediğim zaman bölümlerden hangisi sorun yaratıyorsa, onu XP CD'si ile formatlayıp yedeğimi birkaç dakika içide geri yüklüyorum.

Başarılar ve saygılar.

Link to comment
Share on other sites

tamam arkadaşlar çok teşekkür ederim. taba abi ben her gün disk bölümleyip birleştirmiyomki. baktım google tabi sizin yazdıklarınıza benzer şeyler gördüm. ama bayadır paylaşım yaptığımız tnctr miz ve değerli üyeleri ne güne duruyor diye kısa ve öz cevap alayım istedim. yoksa bende kişisel kaderimden dolayı 20 yıldır akıl yürütme ve insan psikolojisi üzerine çalışıyorum. yani bende heidigeer den girer, kirkegaarda uzanır freuddan yol alır klein, mahler, bion, öyle giderim abi :) şaka şaka bu kadar ciddi olmaya gerek yok onu demek istiyorum. iyiliğin yolu ciddiyetten çok hoşgörü ve iyiniyetten geçer bence. 20 yıldır bunu öğrendim. değerli bilgileriniz için tekrar teşekkür ederim.

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar kafam tam aydınlanmadı çünkü bi şey takıldı kafama bu konuda tekrar sorucam ve sonra yedek almaya geçicem.

şimdi c de xp d de vista yüklü. diyelimki c de yani xp de sorun oldu ve aldığım xp imajını buraya geri yükledim. xp, d partındaki vistaya göre eski olduğuna göre boot sorunu çıkarmı? yani imaj yükleme değilde formatla yeni sistemin üstüne eski sistem kurduğumuzda boot sorunu çıkıyorsa bu kesinse, aynı öncelik hatasını imaj geri yüklemede yaptığımızda da aynı sorun olurmu? sanki bana olmaması gerekir gibi geliyor çünkü yeni bir vista üstüne xp yüklemesi yapmıyoruz alınmış imajı geri yüklüyoruz. bu konuda kesin bilgi ve deneyimi olan arkadaşlar yardım etsin lütfen. kesin bilgisi olmayanlar atmasyon yapmasın. sorun olsada diğer programlarla halledilir falan demeyin ayrıca ben bunu sormuyorum ve bunu biliyorum zaten. tam olarak sorduğuma yanıt istiyorum.

Link to comment
Share on other sites

Merhaba ve Kadir geceniz mübarek olsun güzel kardeşim abdülhey.

Sorunuz için yukarıda yanıtını bulacaktınız ama nedense okumamışsınız.

Aynen şöyle demişim;

Yedek alma olayı için de Acronis BackUp & Recovery 10 Advanced Server v10.0.11105 veya üst sürümü tavsiyemdir. Bunda yedek aldığınız zaman boot bölümü ile birlikte ve yedek almak istediğiniz diğer bölümleri seçerek yedeklerseniz, HDD bölümlerine format dahi atsanız, geri yüklediğinizde hiç bir sorunla karşılaşmazsınız.

Çift işletim sistemlerinde boot bölümü C:'ye yazıldığından bu bölüm çok önemlidir ve yedeğinin mutlaka alınması gerekir

Vista veya Win7 sistemlerinde 100 MB'lik boot bölümü de birlikte yedeklenmesi gerektiğini hatırlatmakta yarar görüyorum. Bu bölüm zarar gördüğünde tamir etmek için DVD'sine ihtiyaç duyarsınız.

Bu duruma göre istediğiniz işletim sistemine format yapar ve yedeğinizi geri yükleyebilirsiniz. Çünkü ismini verdiğim Acronis BackUp & Recovery 10 Advanced Server v10.0.11105 programı ile geri yükleme şansınız %99.99 dur. Ben bu işlemi defalarca yaptığım için bu kadar emin bir garanti sözü verebilirim.

Şayet olmuyor diyorsanız, C: bölümündeki dosyalarınızı yedekleyin ve onu tekrar C: bölümüne kaydedin.

Win7'deki Dosya ve Klasör isimleri şunlardır. Vista'da da aynı olması lazım.

Boot (Klasör)

bootmgr

gdrop

xeldr

boot.ini

Bu dosyaları görebilmek için Denetim masası/Klasör seçeneklerini çalıştırın ve açılan penseredeki Görünüm sekmesine tıklayın,

Gizli dosya ve klasörleri göster'i seçin,

+

Korunan işletim sistemi dosyaları gizle (Önerilen) karşındaki çeki kaldırarak dosyaları görme imkanını sağlayın.

Başarılar..

Link to comment
Share on other sites

asil gk kardeşim işte asıl siz beni anlamıyorsunuz ben sizi anlıyorum. yani siz benim sorduğum soruya yanıt vermiyorsunuz, kendi cevabınızı veriyorsunuz.

ben diyorumki vista partı sağlam ve istiyorumki son haliyle kalsın ama xp çöktü ve aldığım xp yedeğini kendi partına yüklücem ve yükledim diyelim. bu durumda vistanın, yeni sistemin üstüne xp eski sistem yüklemiyormuyum? yani neticede yedekde olsa yüklüyorum. işte bu durumda normal formattaki gibi boot sorunu çıkarmı diyorum? yani çıkarmı çıkmazmı bunu soruyorum.

sizin dediğinizse şu; mutlak olarak boot bölümüyle "birlikte" diğer bölümleride seçerek yedek alın bu şekilde yedekleri geri yüklerseniz hiç bir sorun olmaz. diyorsunuz. ama işte bu durumda (gerçi çift partı hiç yedek almadım ben bunu hesaba katarak düşünün) sadece istediğim çökmüş bölümü yükleyemem, öyle değilmi? ve tek bir tib dosyası her iki partı kapsamıyormu bu durumda? diğer anlamadığım bir konuda demin inceledim, benim c de xp d de vista var ama acronic c deki xp yi boot bölümü olarak gösteriyor boot bölümü olarak vistayı göstermesi gerekmezmi? birde vista d de olmasına rağmen o bölümü e olarak gösteriyor acronic. bu bağlamda da şu kafama takılıyor partları bu şekilde normalden farklı gösteriyorsa, diyelimki dediğin gibi yaptım ve iki sistemi seçerek bir seferde yedek aldım ve tek bir tib dosyası oluştu ve bunu sistem/sistemler bozulunca geri yükledim, bu acronics in farklı görünümüne rağmen iki parta doğru bir biçimde yükleyecekmi? yani partları eskiden olduğu gibi karıştırmadan yerlerine yükleyecekmi?

bu sonuncuda sorunsuz yüklese bile dediğim gibi ben yukarda anlattığım tek ve eskiyi yeninin üstüne yükleme durumunu soruyorum. bu şekilde boot sorunu olurmu diyorum. çünkü tek tek yüklersem diğerindeki güncelliği kaybetmemiş olurum en azından. evet değerli yanıtlarınızı bekliyorum. teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

Merhaba

Bu saatte yazacaklarım ne kadar anlaşılır bilemiyorum?

Güzel kardeşim, yukarıdaki ismini yazdığım programla yedeğinizi alın, istediğiniz zaman istediğiniz bölüme format atarak aldığınız yedeği geri yükleyin.

Bunda anlaşılmayacak bir durum yok herhalde.

İsterseniz yedeklerinizi ayrı ayrı alın, isterseniz XP ve Vista'yı birlikte alın. Geri yükleme işleminde hangi sistemi yükleyeceğiniz size bağlı.

Ben bu programla belki yüzlerce PC'ye format atarak önceden almış olduğum yedeği geri yüklüyorum.

Bu şekilde yaparsanız boot sorunu yaşamazsınız. Sorun çıksa dahi, Vista DVD'sini takarak onarma işlemi ile birkaç dk. içinde halledersiniz.

Başarılar ve iyi sabahlar.

Link to comment
Share on other sites

ya arkadaşlar vista ve xp partımı aynı anda yedek almakla tek tek yedek almak arasında fark varmı? yani avantaj dezavantajı? birde aynı anda yedek alırsam bu ikisini içeren tek bir tib dosyasımı oluşuyor yoksa partları ayırıyormu tek tek almış gibi? birde tek bir tib dosyası oluşuyorsa aynı anda yedek aldığımda partları yüklerken nasıl ayırıyor, yada bu durumda sadece tekini yüklemek istesem buna olanak veriyormu ve veriyorsa bu nasıl oluyor? kusura bakmayın bilmediğimden soruyorum işte. ona göre yedek alcamda. saolun arkadaşlar.

ek soru: ben partları yani çıkacak yedek boyutunu bir dvd ye sığacak şekilde ayarladım ve daha önceden oluşturduğum acronis true image 9 boot cd imde var. şimdi ben bu boot cd imi takıp dvd rw me, diğer dvd-r me de yedek dvd sini taksam ve boot cd sindeki acronis programına bu yedek dvd sini göstersem normal bir biçimde yedekleri istediğim gibi yüklerim değilmi? sorun olmaz yani?

birde yedek alınan dvdlerede boot ve acronis programı oluşturulabiliyormuş galiba ama bunla uğraşmak gerek değilmi? yani zormu bunu yapmak? yani zorsa hiç buna bulaşmadan yukardaki gibi olursa öyle yapayım diyorum. ne dersiniz ?

Link to comment
Share on other sites

yek soru: ben partları yani çıkacak yedek boyutunu bir dvd ye sığacak şekilde ayarladım ve daha önceden oluşturduğum acronis true image 9 boot cd imde var. şimdi ben bu boot cd imi takıp dvd rw me, diğer dvd-r me de yedek dvd sini taksam ve boot cd sindeki acronis programına bu yedek dvd sini göstersem normal bir biçimde yedekleri istediğim gibi yüklerim değilmi? sorun olmaz yani?

Dediğiniz şekilde olur. Ayrıca acronisde F11 tuşuna boot özelliğiğ ekleniyor.

Yedek alırsınız acronis boot cd takmadan PC açılırken F11'e basarsanız ekrana acronis açılır :)

arkadaşlar yardım edinde alayımda kurtulayım şu yedekleri artık . bende kurtulayım sizde :)

Yazdığınıza göre parça parça cd ile yedek almayı biliyorsunuz :)

Nasıl bi yardım istiyorsunuz ki?

Benim tavsiyem taşınabilir HDD varsa eğer onu kullanın.

Restoreden sistem yedeğini alın gerektiği zamanda kullanırsınız.

CD ile uğraşmaya değmez.

Edit: Video Eklendi..

@abdülhey ->

Please register to see this content.

Üstteki video işini görür umarım.

İyi günler :)

Link to comment
Share on other sites

Dediğiniz şekilde olur. Ayrıca acronisde F11 tuşuna boot özelliğiğ ekleniyor.

Yedek alırsınız acronis boot cd takmadan PC açılırken F11'e basarsanız ekrana acronis açılır :)

Benim tavsiyem taşınabilir HDD varsa eğer onu kullanın.

Restoreden sistem yedeğini alın gerektiği zamanda kullanırsınız.

CD ile uğraşmaya değmez.

Edit: Video Eklendi..

@abdülhey ->

Please register to see this content.

Üstteki video işini görür umarım.

İyi günler :)

Dediğiniz şekilde olur. Ayrıca acronisde F11 tuşuna boot özelliğiğ ekleniyor.

Yedek alırsınız acronis boot cd takmadan PC açılırken F11'e basarsanız ekrana acronis açılır :)

iyide benim sistemimde acronis programı kurulu değil. ayrıca diyelimki F11 tuşu ile başlıyor. program kurulu olsa bile bir arızadan dolayı sistem devreye girmedi bu durumda boot cd si daha iyi değilmi?

Yazdığınıza göre parça parça cd ile yedek almayı biliyorsunuz :)

Nasıl bi yardım istiyorsunuz ki?

valla siz cevap verene kadar ben deneme yanılma yöntemi ile hepsini öğrendim ve sonlandırdım bile :) kimse kusura bakmasın tabi iyiniyetliyizde empati olarak sıfır bir milletiz. diyorumki iki sistemi aynı anda seçip yedeklersek tek bir tib dosyasımı oluyor? kimse cevap vermedi. e öyle oluyormuş ve sonra kurarken seçenekleri veriyormuş ve istediğimiz gibi kuruyormuşuz.

ben iki sistemi yani bilgisayarın komple imajını aldım ve bunu dvd boyutunda ikiye böldüm. en güzeli oldu. hem dvd ye yazdırabildim. hemde yedek parçalanıp taşınabilir oldu. ayrıca şunuda sormuştum. bu yazdırdığım yedek dvd lerine boot cd sine gerek kalmadan boot özelliğinide ekleyebilirmiyim? böylece dvd yi taktığımda ikinci bir boot cd sine falan gerek kalmayacaktı direkt başlayacaktı geri yükleme. yani mesela usb bellek ve ikinci bir dvd okuyucu olmadığını farzedersek bu lazım olacak bir şey. böyle bir şey varmış yani direkt yedek dvd sine boot özelliği eklenebiliyormuş ama benim yeterli gerecim olduğundan buna gerek duymadım. birde vista ve xp partlarım varsa xp bozulursa vistanın üstüne xp imajını yüklersem normal formattaki gibi boot sorunu çıkarmı onu sormuştum. yada çıkıyorsa bunu aşmak için yedeği nasıl alır ve geri yüklersem aşarım bunu sormuştum.? yukarda bu biraz cevaplandı ama ben bu konuda deneyimi olup kesin cevap verecek birinin cevabını istemiştim. "evet oluyor bunu ancak yardımcı programalrla aşabiliriz, oluyor ama çift sistemi aynı anda yedek aldığımızda olmuyor yada çift sistemi aynı anda yedek alıp sadece bozulan değil diğer bozulmayanıda güncellikten feragat edip geri birlikte yüklersek olmuyor" gibi kesin cevap istemiştim. yukarda taba kardeş olur dedi, asil gk kardeşte ben yüzlerce kez denedim olmadı dedi. neyse yine en sağlamı deneyip görmek galiba :) neyse herkese teşekkür ederim.

Link to comment
Share on other sites

yukarda taba kardeş olur dedi, asil gk kardeşte ben yüzlerce kez denedim olmadı dedi. neyse yine en sağlamı deneyip görmek galiba :) neyse herkese teşekkür ederim.

Merhaba ve hayırlı Bayramlar.

Güzel kardeşim; kusura bakmayın ama sizde ya okuma özürlüğü var, yada yazılanları anlamakta zorlanıyorsunuz.

Ben şahsen bu cümleyi hiç kullanmadım; asil gk kardeşte ben yüzlerce kez denedim olmadı dedi.

Kullandığım cümle aynen bu idi; Ben bu programla belki yüzlerce PC'ye format atarak önceden almış olduğum yedeği geri yüklüyorum. demiştim!!!!

Neyse durumu kavrayıp işinizi gördüğünüze sevindim ve sizi kutluyorum.

Tekrar Hayırlı Bayramlar..

Link to comment
Share on other sites

Merhaba ve hayırlı Bayramlar.

Güzel kardeşim; kusura bakmayın ama sizde ya okuma özürlüğü var, yada yazılanları anlamakta zorlanıyorsunuz.

Ben şahsen bu cümleyi hiç kullanmadım; asil gk kardeşte ben yüzlerce kez denedim olmadı dedi.

Kullandığım cümle aynen bu idi; Ben bu programla belki yüzlerce PC'ye format atarak önceden almış olduğum yedeği geri yüklüyorum. demiştim!!!!

Neyse durumu kavrayıp işinizi gördüğünüze sevindim ve sizi kutluyorum.

Tekrar Hayırlı Bayramlar..

asil kardeş ilk önce bayramını kutlarım. ilgin için teşekkür ederim. şimdi ben burda "olmak" eylemini ne bağlamda kullanmışım? vista ve xp bulunan iki parttan oluşan bilgisayarda xp bozulurda xp yedeğini geri yüklersem xp vistadan eski bir sistem olduğu için normalde format atma durumundaki gibi "boot sorunu olurmu?" sen ne dedin ? ister birlikte aynı anda iki sistemi yedek alın ister tek tek alın hangi sistemi yükleyeceğiniz size bağlı. ben bu şekilde yüzlerce pc ye format atıp aldığım yedeği geri yüklüyorum. bu şekilde yaparsanız boot sorunu yaşamazsınız.

yani sorun "olmaz" demişsin değilmi? burda soru boot sorunu olup/olmamak bağlamında sorulmuş değilmi? yani ben sormuşum. yani ne demiş oluyorsun sonuçta "sorun olmadı" aynen böyle diyorsun. bir anlam değişikliği varmı ? yok. böyle önermelerde ne yaparız önceden metnin nasıl gelişip son halini aldığına bakarız değilmi? ee benim nasıl anlama özrüm oluyor şimdi? lütfen şu babadan kalma narsistik duyguların karışıp anlamı değiştirme, doğruyu olumsuzlama dürtülerinden vazgeçelim. yoksa aya gidenlerin arkasından bakıp durmaya devam edeceğiz. saygılarımla.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...