Jump to content

Ide Harddiski Görmüyor.


temmuz

Recommended Posts

İşletim sistemi kurulu İDE harddiskim açılışta sistem tarafından tanınmaz oldu. Sistem önceleri post ekranında uzun süreli beklemelerle (1 ve 1,5 dakikalar gibi..) açılırken sonraları hiç açılmaz hale geldi. Mesaj hemen herpimizin bildiği "Reboot and select proper boot device or insert boot media.." vs şeklinde devam eden satırlar. HDD değiştirip denemeler ve akım kesip yeniden vermeler sonucunda önceleri uzun bekleterek tanınan HDD sonraları hiç tanınmaz oldu. Power supply den olabilir düşüncesiyle yeni power aldım ama sonuç değişmedi. Sonraları biraz daha zorlayınca şu anda 5-6 kez denemelerden sonra bazan yine bekleterek sistem açılabiliyor.

Windows açılış dosyalarından demeyin, acemi sayılmam ve biosta HDD'yi göremiyorum(HDD kontrolu sürerken biosa bile girilemiyor.Ancak kontrol biterken..). Jumper sorunuda olamaz çünkü ide hdd bir tane ve sistem onda kurulu (Arşiv dosyalarım için olan ikinci harddiskim sata). İde kablosuda yeni ve hatta cillop gibi görünmekte. Ama kontrol imkanımda olmadı.Bios pilini çıkartarak biosu sıfırlama yoluna gitmedim. Windows 7min modlu biosudur ve modu bozulurmu diye aklıma geldi. Bozulmaz herhalde değilmi? Evet deneyebilirsin derseniz deneyeceğim. Başka önerilerinizi ve tecrübelerinizide bekliyorum.

Link to comment
Share on other sites

Regenerator programıyla taradım dün gece ve bed sektör bulunamadı. Ayrıca başka ide hdd taktım (Diğerini çıkararak..), ondada bazan gördü bazan görmedi. Elektronik kartıda sağlam yani. İde kablosu değiştirerekte denedim ama o ide kablosu çok eskiydi ve belki hasarlıydı. Sonuç olarakta o ide kablosu ile hiç açılmadı. Anakart arızası olabilir ve eğer öyleyse yandık. Zira p4 3,2(478pin) ve modlu bios windows 7 sistem.. Buna syeni anakart bulmak demek yeni sistem kurulumu demektirki işte ben ölürüm o zaman(Programlarıyla eski haline getirmek en azından bir yıl alır). Birde anakartı alırızda yine düzelmezse(Power supply değiştirdiğim gibi..) Hem uğraşlar hemde paralar gidecek.

Pilini çıkartarak bios resetlemek kaldı yapacağım ama modlu biosum bozulurmu sana soruyorum ve cevap bekliyorum. Sağlıcakla..

Link to comment
Share on other sites

Bios pilinden olduğuna kesinlikle inanmıyorum...Ama cmos yapsan bir sıkıntı olmaz...Hiç olmassa aklındaki şüpheyi sil..Anakartın Markası nedir..Birde her şeyi çıkartıp tekten hdd ile bilgisyarı başlattığında da aynı sorun oluyormu..Cd rom dahil olmak üzere..478 pin anakartlı sistemler BUna benzer sorunlar sürekli yaşıyorum ve şuana kadar çözemediğim olmamıştır..Yeterki hdd ve anakart sağlam olsun..

Link to comment
Share on other sites

Problemli HDD'de iki ayrı partitionda win7 ile vista işletim sistemleri vardı ve Hdd'yi maalesef kurtaramadım. Kurtaramadım derken, anakartın ide kesiminde arıza olabileceğini ayrıca düşünmekteyim. Öyle yada böyle ide HDD boşa çıkmış oldu ve halen garantisi devam ettiği için hiç uğraşmadan servisine ******ürmeyi düşünmekteyim.

HDD kurtulmadı ama win7'li sistemimi aynen kutardım(Vistayıda kurtarabilirdim ama gerek görmeyip ondan vazgeçtim). Nasılmı? Ben oldum olası tedbirli ve garantici bir yapıya sahiptirim. Acronis imajlarım vardı ikinci sata harddiskimde(İmajlarım ayrıca acronisin universal versiyonu ile alınmışlardı. Ne olur ne olmaz diyerekten..). İki bölümlü arşiv sata harddiskime(Toplamda 500GB) bir bölüm daha ekleyerek win7 imajımı oraya restore ettim ve problelerim sona erdi. Yaşasın tedbirli olmak!..

İstanbul82 ve Esrefabiye çok teşekkürler..

Edit: Biosu pil çıkararak restlediğimi ama bundanda sonuç alamadığımı belirtecektim, unutmuşum.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...