Jump to content

Arabalarda Meego Keyfi


KemalALKIN

Recommended Posts

Arabalarda MeeGo Keyfi

Linux tabanlı MeeGo platformu, araçlarımızın içinde bize yardım etmek için geliyor.

genivi_logo.jpg

Linux'un yaygınlaşması konusunda çalışmalar yapan Linux Vakfı, 23 Temmuz günü yaptığı duyuruda üyeleri arasında General Motors, BMW, Hyundai, Peugeot, Citroen gibi otomobil üreticileri ve ARM, NVIDIA, Nokia, Intel gibi bilişim devleri bulunan GENIVI Girişimi'nin araç içi bilgilendirme-eğlence sistemi için MeeGo'yu kullanacağını açıkladı. Taşınabilir cihazlar için tasarlanmış olan MeeGo geçtiğimiz şubat ayında Intel'in Moblin platformu ve Nokia'nın Maemo platformunun Linux Vakfı himayesinde birleşmesiyle ortaya çıkmıştı.

Bu haber, ilerleyen zamanlarda Linux temelli MeeGo platformu aracılığıyla, özelliklerin BMW ve General Motors gibi firmaların araçlarıyla birlikte yön bulma, sosyal ağ, elle kullanmaya gerek kalmayan etkileşim ve diğer çoklu ortam seçenekleri gibi İnternet destekli servislerin hizmete sunulacağı anlamına geliyor.

Daha Akıllı Arabalar

Konu hakkında açıklama yapan Linux Vakfı yöneticisi Jim ZEMLIN, "GENIVI'nin yazılım platformlarını güçlendirmek için MeeGo'yu seçmiş olduğunu görmekten çok mutluyuz." dedi. "Çünkü MeeGo gerçekten özgür olan bir platform ve GENIVI'nin yaptığı çalışmalar platformun genişlemesini sağlayacak. Bundan hem proje hem de bu projeyi kullanan tüm kullanıcılar yarar görecek. Geliştiriciler içinse MeeGo uygulama programlama arabiriminin gücünü geniş bir çeşitlilikteki donanım ve mimariler üzerinde kullanmak ve uygulamalarını taşınabilir el cihazlarının yanı sıra taşıtlar üzerinde de çalışacak şekilde genişletmek için harika bir fırsat." ifadelerini ekledi.

GENIVI Girişiminin başkanı Graham SMETHURST, MeeGo'yu seçme nedenlerini: "MeeGo teknik yeniliklere açık ve ihtiyaç duyduğumuz çoklu platform desteğini sunabiliyor." olarak özetledi. MeeGo'yu, gelecek olan GENIVI Apollo sürümü için kullanabileceklerini umuyor. Böylece hem piyasaya çıkma süresi kısaltılacak hem de maliyetten tasarruf sağlanacak.

Kaynak: The H Open

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...