Jump to content

Çalıştırın Saksıları....


Sirius

Recommended Posts

Dışarı çıkan kızla, katil iş birlikçidirler. Katilin eve girip kızı öldürmesi için kız dışarı çıkmıştır katilin gelip kızı öldüreceğini bilmektedir ama cesedi nereye saklayacağını bilmemektedir. Katil eve girer ve kızı öldürüp yatağın altına koymak isteyince yatağın altında duvar saatiyle karşılaşır alır onu duvara asar, fakat saat bozuk bir saattir onun için yatağın altındadır katil bunu farketmez gecenin karanlığında. Kızı yatağın altına koyup uzaklaşır... Daha sonra diğer kız evine gelir ve yatağına uzanır olaydan haberdardır fakat kızın nerde olduğunu bilmez... Arabanın farı saate yansıyınca korkuya kapılır hemen yatağın altına bakar neden bu saat burda diye yatağın altında olması gerekirken.. . Ve nihai son arkadaşının cesediyle karşılaşır..

google sağolsun

fbı mülakat sorusuymuş :D

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Evet sorunun cevabı bulundu bende bir tane eklemek istiyorum.İş yerine girerken patron espiri mayetinde bu soruyu sormuştu.Bende aradım buldum soruyu.

Bu soruyu einstein 24 saate yakın bir zamanda çözmüş.

Soru: Aşağıda bulunan top her kareden geçecek, çapraz gitmek yok, en sonunda bulunduğu yere geri gelecek ve de her kareden yanlızca bir kere geçilebilir.

apy3c4efk1m1jk64o.jpg

Link to comment
Share on other sites

isemcamiel bu çok klasik bi soru

hile yada yanlış yapmadan oraya ulaşmak imkansızdır

denemeye çalışmaya çalışanlara duyurulur

Klasik olup olmadığını bilmiyorum soruyu şaka mahayetinde sorulmuştu bana.Bende ben Microsoft veya Apple işe başlamıyorum demiştim.

Link to comment
Share on other sites

dışarı çıkan kız gece arkadaşımla dışarıda olucam diyor.

evdeki kız bu gece arkadaşımın yatağında yatayım diyor.

Arabanın ışığı gece yanıcağına göre kız eve erken mi gelmiş :D

Soruda bi eksiklik yada yanlışlık mı var ? :D

Link to comment
Share on other sites

saatte bir simge yada gösterge gibi birşey mi var ?

yelkovan aşağıya bakıyorsa ceset yerdedir , sola bakıyorsa sol odadadır gibi bi işaret mi ?

saklanmak için mi bakıyor kız yatağın altına ?

saklanmak için bakmıyorsa eğer, saatte bir işaret olmalı

yada

ışık vuruyor ya, orada bir işaret göstermiştir..

Link to comment
Share on other sites

Dışarı çıkan kız birinin kendisini öldürmek istediğini biliyordur. O geceyi dışarda geçirmek ister. Arkadaşı yani ölen kızın kendi yatağına yatacağından haberi yoktur. Kız dışardayken katil gelip dışarı çıkan kız zannederek diğer kızı öldürmüş fakat koyacak yer bulamamıştır. Katil evden çıkamadan diğer kız döner. Katil panikle kızı yatağın altına saklayıp evden çıkar (pencere vs.). Giderken arabanın farı yanar ve dışardan gelen kız panikle saklanmaya çalışır. Yatağın altına baktığında cesetle karşılaşır.

Sadece bir tahmin yürüttüm :D doğru mu acaba?

Link to comment
Share on other sites

Işığın duvarkadaki yansımayla alakası yok bence :D

Saatin duvarda olmasıyla ilgili olabilir..

Saat kullanılmadığı için duvardan alınmış ve yatağın altına konulmuştur.

Yani saat önce durvarda değil de yatağın altında imiş.

Araba o ışıkları duvara vurunca kız duvardaki saatin orda olmadığını görünce

Ve Bu saatin duvarda değil de yatağın altında olması gerektiğine inanır ve yatağın altına bakma düşüncesine kapılır yatağın altına bakar ve cesedi görür.

Link to comment
Share on other sites

Benim anlamadığım niye o kızı öldürmek istesinlerki yazık değilmi günah ayıp ama saat camdandır ve ışık vurunca yatağın altı yansıyordur.Yada kız ölmemiştir belki can çekişiyordur :D :D o yüzden kız sesini duymuştur :D

Link to comment
Share on other sites

Katil kızı öldürmek isteyince kız direniyor katil boğarak öldüremeyeceğini anlayınca kesici bir aletle kızın boğazını keserek öldürüyo ve yatağın altına koyup çıkıyor

gece geç ve sarhoş gelen kız direk yatağına yatıyor arabanın farları içeriyi aydınlatınca yatağın altından akan kanı fark ediyor önce karşıya arkadaşının yatağına bakıp boş oldugunu fark edince direk yatağın altına bakıp cesedi fark ediyor

ne saat nede katille iş birlikçi

Link to comment
Share on other sites

yatağın altına koyma amaçı gece ordan geçecek ve yatağın altındaki cesetin gölgesinin duvara yansımasını sağlamaktı.ordaki saat olayı yanıltmadan ibaret ;)

çok film izlediğimi kabul ediyorum :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

sonradan eve geln kız karanlıktan korkan biri o sırada araba geçince bi an korkup yatağın altına saklanmak istiyor ama oda ne :o yatağın altında ev arkadaşının cesedi :)

aslında kız yatağın altına bakmıyordu sadece korkutuğu için yatağın altına saklanmak istemişti

buda benim fikrim :D

Link to comment
Share on other sites

Buradaki soru şu: Kızın neden öldüğü sorulmuyor. Eve sonradan gelen kız, kendi yatağına yatınca ve arabanın farları saate vurunca neden yatağın altına bakma ihitiyacı hissediyor?

Benimde aklıma şöyle bir fikir geldi: Saat bozuk olduğundan dolayı saati yatağın altına yerleştirmiştir. Kızı öldüren kişi kızı yatağın altına yerleştirirken yatağın altında bulunan saatin üzerine kan damlacıkları bulaşmıştır ve arabanın farı saate vurduğu için dışardan gelen kız yatağında uyurken o kanı görmüştür ve bu saatin yatağın altında olması gerekirken duvarda ne işi var ve saate kan bulaştığı için merak eder ve yatağın altına bakar.

Saygılarımla..

Link to comment
Share on other sites

hadi diyelim yatağın altında bozuk saat var katilin işi gücü yokmu bu saati ordan alıp duvara taksın

saat zaten duvardaydı arabanın ışıgı saate vurunca içeri aydınlandı yatağının altından akan kanı fark etti ve yatağın altına baktı

Link to comment
Share on other sites

Derken aradan saatler geçiyor ve dışarı çıkan kız gece eve geri dönüyor ve gidip KENDİ YATAĞINA yatıyor. Uzanıyor ve öylece yatarken dışarıdan bir arabanın geçtiğini fark ediyor. Arabanın farları, kızın yattağının arkasından, pencereden geçerek duvardaki saate yansıyor. Kız o farların saate yansıması ardından korkuyla yatağın altına bakıyor ve evde kalan diğer arkadaşının cesedi ile karşılaşıyor.

Buradaki soru şu: Kızın neden öldüğü sorulmuyor. Eve sonradan gelen kız, kendi yatağına yatınca ve arabanın farları saate vurunca neden yatağın altına bakma ihitiyacı hissediyor?

arkadaşlar 1.cisi şu:

2 kız da aynı yatağa yatıyor.iyi okuyun ki evde kalan arkadaşı dışarı çıkan arkadaşının yatağına yatıyor yokdie dışarda ki kızda geliyor kendi yatağına yatıyor yani 2 side aynı yatakta anladınız :) aynı yatak derken kız kendi yatağında olmadığı için aynı anda değil :)

2. si de şu

dışardan geçen arabanın farının ışığı saate nie yansıyor sanıyorsunuz? kız yatağında olmadığı için.arabanın farı saate yansıyor kız da yatakta olmadığı için yatağın altına bakıor kapito :D

Link to comment
Share on other sites

Herkes saatin bozuk olmasına takılı kalmış, anlamadım ki neden. Tamam mantıklı bi görüş fakat en mantıklısı değil gibi geliyor.

Bana göre şöyle birşey olabilir;

Katil, kurbanı öldürürken nasıl öldürdü ? Önce bunu düşünmeliyiz. Eğer saat ışığı yansıtıyosa vs. oda bir anlığına gündüz gibi olacaktır bunda bi şüphe yok. Yani kız saate yansıyan ışık sayesinde değil, o da bi anda gündüz gibi olduğu için bişeyler gördü ve yatağın altına baktı.

Sadece saatin ışık yansıttığını varsayalım, saatin üstünde onu duvar boyu takip eden sıçramış kan lekeleri olabilir, kan lekeleride yatağın altına kadar devam ediyorsa doğrudan yatağın altına bakmış olabilir.

2.si saat duvarda emanet gibi duruyor orabilir ve araba geçerken en ufak bir sarsıntıda yere düşmüş olabilir. Duvar ile yatak arası kısa bir mesafeyse, kız yataktan kalkmadan saati almak için eğilebilir ve arkadaşının cesediyle karşılaşır.

3.sü saat eski saatlerden olup, bir dolap boyundadır (Babaannemlerde hala var, tepesi saat, alt kısmı camekan, içine fotoğrafları falan koyabiliyoruz), saate ışık yansıyınca, yatağın altındaki arkadaşının yansımasını net bi şekilde camdan görebilir.

4.sü iki arkadaş ranzada yatıyo olabilir, hala yaşayan kız arabanın ışığı saate vurunca korkmuştur ve normalde altında yatan arkadaşıda korktu mu diye aşağıya bakınca arkadaşını göremez, acaba yatağın altına mı girdi korkudan diye seslenir ve ses gelmeyince iyice korkar tırsa tırsa ranzanın altına bakar ve cesetle karşılaşır.

5.si herkesin düşündüğü ihtimal, saat gerçekten bozuktur ve normalde yatağın altında duruyodur,

1.si kız dışardan gelmenin yorgunluğuyla bu saat buraya neden geldi, hadi yatağın altına geri koyayım diye düşünmez, üşenir, sabah koyayım der.

kısacası 2. ihtimal daha olağandır

2.ihtimal ise bu saat normalde yatağın altındaydı, bizimki mi çıkardı bunu acaba der. Buraya kadar herşey normal, içgüdüsel olarak yatağın altına bakmış olabilir, yatağın altında başka şeylerde vardı, acaba onlar yerinde mi diye.

şimdilik aklıma gelenler bunlar, mantıklı bulduğunuzu ihtimallerden biri varsa belirtirseniz sevinirim.

Aklıma gelince tekrar yazcam

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...