Jump to content

Spotify Müzik Servisi Linux'ta


KemalALKIN

Recommended Posts

Spotify Müzik Servisi Linux'ta

Popüler müzik servisi Spotify, Linux üzerinde de çalışmaya başlayacak.

spotify_logo.jpg

Kısa bir süre önce popüler müzik servisi Spotify'nin Linux platformunda da kullanılabilmesini sağlayacak yeni bir sürümü duyuruldu. Spotify geliştiricileri özgür işletim sistemi topluluğuna da hitap etmenin iyi bir fikir olacağını düşündükleri için böyle bir sürüm çıkarmaya karar vermişler :).

Spotify geliştiricilerinden Andres SEHR, bu sürümü günlüğünden yaptığı açıklamayla kullanıcılara duyurdu:

"Pek çok geliştiricimiz Linux kullanıyor ve kod yazarlarken müzik de dinlemek istiyorlar. Aldığımız geri bildirimlere baktığımızda da bunu isteyen sadece onlar değil. Biz de şimdi Spotify'nin Linux için bir önizleme sürümünü sunmaktan çok mutluyuz.

Muhteşem geliştiricilerimiz tarafından yoğun bir çalışmanın sonucunda, Linux sürümü Windows ve Mac OS X sürümlerinin sahip olduğu çoğu özelliğe şimdiden sahip durumda.

Bu bir deneme sürümü olduğundan henüz resmi olarak desteklenmiyor ama diğer işletim sistemlerindeki sürümlerin sahip olduğu özellikleri bu sürüme de kazandırabilmek için yoğun bir tempoda uğraşıyoruz. Reklamları göstermek için henüz sağlıklı bir yöntem bulamadığımızdan bu sürüm şimdilik sadece ücretli üyelikler için."

Wine'a ihtiyaç duyulmayacak

Müzik satış sitelerinden farklı olarak müziği kullanıcılara devretmeden dinleme şansı veren Spotify'de aboneler istedikleri parçaları 3G, Wi-Fi, vb. bağlantılar üzerinden yüksek ses kalitesiyle dinleyebiliyor. Aboneler servisin sunduğu binlerce şarkıyı belirli süreler dâhilinde cihazlarında da tutabiliyor.

Pek çok akıllı cep telefonunda da kullanılabilen Spotify'nin Linux sürümünün çıkmasıyla, bu servisi Linux üzerinde kullanmak isteyen kişiler, Wine ile çalıştırmak gibi farklı yöntemlere ihtiyaç duymadan bunu gerçekleştirebilecek.

Kaynaklar: TechRadar, Phoronix

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...