Jump to content

Windows 7 Programı Kapat Uyarısı?


akilli55

Recommended Posts

Windows 7 'de bir program kullanıcı tarafından kapatılmayıp da, herhangi bir sorundan dolayı kapandığında (mesela online program ise net kesildiğinde) ilgili programı tam olarak kapatmayıp bir uyarı penceresi çıkarıyor.

Programı çözüm bilmemne hede hödö.

Programı kapat

bu uyarının çıkmasını istemiyorum. Program kapanıyorsa direk kapatsın. Bu uyarıyı verdiği için pencere kapanmıyor ve işlemci halen o programı ekranda tutmak için güç sarfediyor. Bende sürekli pc başında olmadığım için bu program boş yere çalışır vaziyette kalıyor.

Kısaca bu uyarıyı almak istemiyorum. Nasıl kapatabilirim bu özelliği?

Hata resmi:

kapat.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar bunun kaynağı werfault.exe dosyası. Bu exe'de denetim masasındaki "Sorun raporları ve çözümleri" bölümü. Bundan kapatmama rağmen halen program direk kapanmayıp pencere şeklinde bekliyor.

Werfault.exe dosyasını direk silsem bir problem olurmu? Kesin yanıt verebilecek arkadaşlar var mı? Problem çıkabilir ihtimalini yazmayın lütfen onu bende biliyorum. Zaten bu dosyası direk silemem. dvd'deki Minixp ile silmeyi düşünüyorum. Yeri windows/system32/Werfault.exe

Link to comment
Share on other sites

Sonunda başka bir işletim sistemi ile sildim. werfault exe ve buna bağlı 2 dosya daha. hem system32'den hemde SysWOW64 klasörlerinden. bakalım herhangi bir sorun çıkaracak mı?. Artık o lanet olası "programı kapat" penceresi çıkmıyor. Başka bir sorun çıkartmassa yırttık demektir. :D

Link to comment
Share on other sites

sorunu çözdük ya cevaplar gelir artık :). Şaka şaka bu bahsettiğin program kesin sonuç verir mi? Olur ya 2,3 gün deneyeceğim belki başka bir sorun çıkartır bu dosya yok diye. Görüp bakacağız en azından şimdilik bilgim olsun. win7 manager kesin bu işi halleder mi arkadaşım?

win7 manager ile kontrol ettim ama benim sorunumla ilgili ekstradan bir yapılandırma göremedim.

Ben son çare olarak çözümü dosyayı silmekte buldum. Bundan önce yaptıklarım.

services.msc

(sorun raporları ve çözümleri denetim masası desteği devredışı olarak ayarlandı

(Windows hata raporlama hizmeti devredışı olarak ayarlandı

msconfig'den tekrar başlangıç ve hizmetler bölümünden kontrol edildi. Hata raporlama ile ilgili başlatılan herhangi bir uygulama yok.

denetim masasındaki Sorun gider bölümünden kontrol edildi. Sorun raporları ve çözümleri bölümüyle ilgili kısımlar kapalı.

gpedit.msc Bu bölümde bilgisayar yapılandırması/yönetim şablonları/sistem/internet iletişim yöntemleri/internet iletişim ayarı "Windows hata raporlamasını kapat" Etkin olarak ayarlandı.

Ayrıca bilgisayar yapılandırması/yönetim şablonları/sistem kısmında hata Bildirimi başlığı altında hata bildirimini yapılandır kısmının kontrolü yapıldı. Bu başlık altında olmadığı tespit edildi.

Bunlar benim uyguladıklarım. Bunların hepsini uygulayıp, çözüme kavuşamayınca yaptım silme işlemini.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...