Jump to content

Liselerde Alanlar Kalktı


0sk1

Recommended Posts

ALANLAR KALKIYOR

Ortaöğretim okulu bulunan genel müdürlükler ve daire başkanlığı ile Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın koordineli çalışmaları sonucunda hazırlanan ''Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgeleri'' ise 2010-2011 öğretim yılından itibaren 9. ve 10. sınıftan başlamak üzere kademeli olarak uygulanacak.

Yeni hazırlanan ''Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgeleri'' ile genel liseler, Anadolu liseleri ve fen liselerinde ayrı ayrı düzenlemeler yapıldı.

Buna göre, genel liselerde ve Anadolu liselerinde halen uygulanmakta olan ''Fen Bilimleri'', ''Sosyal Bilimler'', ''Türkçe- Matematik'' ve ''Yabancı Dil'' alanları kaldırıldı.

Ders grupları, ''ortak dersler'' ve ''seçmeli dersler'' olarak belirlendi.

Ortak dersler dışındaki diğer dersler, öğrencilerin yükseköğretim kurumlarında hedefleyebilecekleri programlar ile ÖSYM'nin belirlediği sınav sistemi dikkate alınarak, alternatifli ders saati sayısı ile alınabilecek şekilde ''seçmeli dersler'' bölümüne yerleştirildi.

Öte yandan, genel liselerde Beden Eğitimi Dersi 9-12. sınıflarda 2'şer saat, Görsel Sanatlar/Müzik Dersleri 1'er saat olacak şekilde düzenlendi.

10. sınıfta 3 saat olan Yabancı Dil Dersi'nin süresi 1 saat eksiltildi, ancak 11. ve 12. sınıflara 2'şer saat Yabancı Dil Dersi konuldu. Sağlık Bilgisi Dersi'nin haftalık ders saati sayısı ise 2'den 1'e indirildi.

Seçmeli ders saati sayısı ile birlikte 30 olan haftalık ders saati sayısı toplamında bir değişiklik yapılmadı.

Konu hakkında daha açıklayıcı bilgisi olanlar söylerse sevinirim 10. sınıfa geçtiğimiz için yine ilk biz göreceğiz şanssızlık var 95lilerde her şeyi bize kakıyorlar önce :D

Link to comment
Share on other sites

ATL ler ne yapsın be kardeşlerim. Haftada 50 saat ders görüyorduk 10 saat atölye üst üste (haftada 15 saat atölye) ama neyse bittide kurtuldum.

Valla senin işn de zormuş ben anadolu lisesindeyimö haftada 37 ssat ti dayanamıyordum sen nasıl dayanıyon 50 saate :shok:

Link to comment
Share on other sites

Seçmeli ders saati sayısı ile birlikte 30 olan haftalık ders saati sayısı toplamında bir değişiklik yapılmadı.

Bu cümle yine sırtınızdan inmiycez sizin anlamına geliyor. Lanet olsun yahu. Ben Öss ye girmek istiyorum Lys ye değil.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...