Jump to content

Tasarruf İçin: Linux'a Geçin


KemalALKIN

Recommended Posts

Tasarruf İçin: Linux'a Geçin

İngilizler hükümete "Microsoft ürünlerini özgür alternatifleriyle değiştirmeyi" öneriyor.

microsoft-dump.jpg

Başbakan David CAMERON'un tasarruf tedbirleri için fikri olan kişilerin görüş beyan etmesi konusunda yaptığı çağrıdan sonra İngiltere hükümeti yetkilileri, bilgisayarlardaki Microsoft temelli işletim sistemlerinin özgür alternatifleriyle değiştirilmesi önerisinde bulundu.

İngiltere'nin rekor düzeydeki bütçe açığının yönetimsel anlamda çözümü anlamında yapılan araştırmaların bir uzantısı olarak CAMERON, 600.000 hükümet çalışanından geçen ay tasarruf yapma konusunda öneri sunmalarını istedi. İngiltere Maliye Bakanı George OSBORNE, Microsoft ürünlerinin terk edilmesi, ofis ışıklarının ekonomik kullanımı ve kırtasiye temininin merkezi yapıya kavuşturulması gibi fikirlerin de yer aldığı 56 bin fikirlik bir örneği yayınladı.

“Daha az harcama yapmak adına, tüm kamusal hizmetlerde (Ulusal Sağlık Hizmetleri, eğitim vb.) Microsoft ürünlerinden Linux ve OpenOffice.org gibi özgür ürünlere göç etmesine ne dersiniz?” önerisi, Maliye Bakanlığı'nın İnternet sayfasında yer alan önerilerden sadece biri. Listelenen en iyi 31 tekliften ikisi (23 ve 28. fikirler), Microsoft ürünlerinden vazgeçmeye yönelik önerileri içeriyor.

Maliye Bakanı: "Özgür yazılımlardan yararlanmalıyız"

OSBORNE, 6 Mayıs seçimlerinde muhafazakârların güç kazanmasından önce verdiği bir demecinde, Microsoft'un Windows ve Office paketlerinin varlığına karşın Linux ve OpenOffice.org gibi özgür yazılım ürünlerinin, ücretsiz veya çok ucuz alternatifler olduğunu belirtmişti.

İngiltere Maliye Bakanı George OSBORNE, Şubat 2009 tarihinde The Times'da yazdığı bir yazıdaysa şöyle bir ifade kullanmıştı: “Tüm dünyadaki iş dünyasını izlememiz ve özgür teknolojisinin sunduğu avantajlardan faydalanmamız gerekiyor.”

Kaynak: Bloomberg Businessweek

Link to comment
Share on other sites

en mantıklısı toshiba satellite l10model talptobum var, linux kurmayı denedim ama beceremedim kurmuyor bios güncelleyip deniyeceğim...

ama toshiba satellite a500-19w laptopbum var yeni aldım w7 home pre geldi, asla değiştirmem onu...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...