Jump to content

Openoffice.org Ve Videolar


KemalALKIN

Recommended Posts

OpenOffice.org ve Videolar

ooo31_.png

OpenOffice.org'un ses ve video altyapısında Gstreamer'a geçişi, kullanıcıya ne kazandıracak?

OpenOffice.org Projesi'nin geliştiricileri, açık kaynak ofis uygulamalarının Linux ve Unix sürümlerinde ses ve video içerik oynatıcısı olarak gözde çokluortam çatısı Gstreamer'ı kullanacaklarını duyurmuştu.

Yetenekli ofis yazılımı OpenOffice.org, hali hazırda Sun Microsystems firmasının JMF (Java Media Framework) altyapısını kullanıyor. Bugüne kadar kullanıcılara iyi bir şekilde hizmet eden JMF altyapısı, 2003 yılından beri güncellenmediği için zamanın gerisinde kalmaya, bazı popüler video ve ses biçimlerini desteklememeye başlamıştı.

OpenOffice.org Grafik Projesi lideri Kai AHRENS'e göre geliştiriciler bu yüzden, çeşitli Linux dağıtımları tarafından da hali hazırda desteklendiği için, açık kaynaklı GStreamer çatısı temelli, yeni nesil bir altyapıya geçişe karar verdi.

Kullanıcı ne kazanacak?

JMF'den GStreamer'a geçiş, kullanıcıya çok daha fazla kodek ve çokluortam video tipinin desteklenmesini sağlayacak. 3GP, ASF, MOV, MP4, MKV, MSV, OGG, AVI gibi pek çok video biçimini OpenOffice.org sunumları içine almak çok kolaylaşacak.

Sadece bu kadar da değil. OpenOffice.org geliştiricilerinin asıl hedefi, Youtube videoları ya da Flash objelerini her türlü ofis belgesinin içine gömmeyi kolaylaştırmak.

GStreamer'ın yeteneklerinin eklentilerle artabilmesi, OpenOffice.org'un da yeni video ve ses biçimlerini dinamik bir şekilde güncelleyebilmesine izin verecek. Görünen o ki, bizleri çok daha yetenekli bir OpenOffice.org bekliyor...

Kaynak: The H Online

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...