Jump to content

Y-Ygs-5 : 410,515, Başarı Sırası : 0137771, Şans?


temmuz

Recommended Posts

Konu başlığındakiler oğlumun puanı ve Türkiye sıralaması. İstanbuldan başka yerde okumam diyor ama aldığı puan yetersiz gibi. Dolayısıyla Anadoludan cazip bir okul bularak ikna etmeye çalışmamız gerekecek. İşi bilenler değerlendirebilirmi? Önerilerinizi bekliyorum.

Link to comment
Share on other sites

Sayın Temmuz kardeşim üniversite secimi yaparken sırf ünivesitede okumak için değilde piyasa hayatına atıldığında elle tutulur,kazanç geliri iyi,okul bitiminde öğrenim bıranşına uygun çabu iş bulabilecek secim yapılması önemlidir.Çocuğun iyi puan almış ama o puana endexli İstanbulda üniversite bulabilmek şans işi,çocuğuna tavsiyem önce puan ve başarı sıralamasına uygun anadolu üniversitelerinden birine bir başlangıç yapsın ilk seneyi yüksek derecede not ortalaması ile bitirsin sonra istanbulda branşına uygun ve kontenjan sıkıntısı olmayan okula yatay geciş ile İstanbulda okuma şansına kavuşmuş olur ve hayali 1 senelik gecikme ile gercekleşmiş olur bu benim açizane tavsiyem.Sen bir baba olarak yukardaki bahsettiklerim doğrultusunda sakince izahat etmeye çalış,sinirlenme,tepki gösterme ve onun seviyesine inerek telkinde bulun.Şimdiki yani günümüz gençliği biraz agrasif oluyor ve meram anlatılamıyorlar.Saygılarımla.

NOT : Bu ayın 17 sinde osym sitesinde tercih klavuzları ve bilgileri yayınlanacak,ona göre bir seçimde bulunun.Piyasada gecerli ve raha iş imkanı sunan bölümleri ivedilikle secimini yapınız.Başarı ve hayırlı tahsiller dileği ile.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...